MAC OS X LEOPARD - 26 październik :D

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • esteper
    Uzależniony
    • 2006
    • 635

Jak to już na forum apple stwierdzono, Mac to nudny komputer
    5DmkII + C50/1.4 + C85/1.8 + 2,5kg jabłek w wersji PRO

"ADMINISTRACJO ! ZAPOBIEGAJ I LECZ SIĘ RUTYNOWO. DOBRO ADMINISTRACJI, GWARANTEM DOBRA OGÓŁU"

Komentarz

• Pikczer
      Pełne uzależnienie
      • 2005
      • 2578

Mnie tylko troszke przeraza ten nowy dock, w ktorym az tyle sie dzieje (animuje). Mam tylko nadzieje, ze nie bedzie tam przerostu formy nad trescia i nie trzeba bedzie wszystkiego wylaczac.

Komentarz

• esteper
        Uzależniony
        • 2006
        • 635

Najwyżej będzie tak jak z Vistą

"ADMINISTRACJO ! ZAPOBIEGAJ I LECZ SIĘ RUTYNOWO. DOBRO ADMINISTRACJI, GWARANTEM DOBRA OGÓŁU"

Komentarz

• DoMiNiQuE
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 3548

Zamieszczone przez Pikczer
          Mnie tylko troszke przeraza ten nowy dock, w ktorym az tyle sie dzieje (animuje). Mam tylko nadzieje, ze nie bedzie tam przerostu formy nad trescia i nie trzeba bedzie wszystkiego wylaczac.
          Mowisz o tym?

Dla mnie bomba Zreszta, nie musisz z tego korzystac

Komentarz

• Pikczer
            Pełne uzależnienie
            • 2005
            • 2578

Dla mnie tez
            A korzystac wlasnie bym chcial, tylko mam nadzieje, ze sie przyda a nie tylko taki bajer z tego

Komentarz

• ErnestPierwszy
              Uzależniony
              • 2006
              • 734

Ja też mam 1GB dla Visty w lapku i już kupuję kolejne 1GB, żeby dysk w końcu przestał pracować non stop...

Codziennie pracuję na G5 2x2GHz i 2GB RAM, taki zwykły blaszak dla publikacji i zdjęć. Komputer zaczął "działać:" dopiero po rozbudowie ramu. Nawet OSX zżera masę ramu dla głupic cieni, bzdetów, widgetów i innych głupot w systemie...

Po co to komu??? System mógłby wyglądać jak OS9, grafika działałaby w 99% dla aplikacji a nie sytemu. Procesor też nie musiałby pracować dla systemu...
              Choć zawsze można kupić DoubleQuadroCoreSuperExtreme 5GHz i bawić się w... samym systemie. I każdy byłby zadowolony, a na pewno Intel

Komentarz

• Pikczer
                Pełne uzależnienie
                • 2005
                • 2578

Wiesz - mnie akurat OSX sie podoba i wole pracowac na ladnym systemie niz brzydkim. Na jednym z moich kompow (G5 DualProcessor z 2 GB RAM'u i karta graficzna z 64MB RAM'u) nie odczuwam zadnych problemow/zaciec, dlatego nie wiem o czym piszesz

Komentarz

• DoMiNiQuE
                  Pełne uzależnienie
                  • 2004
                  • 3548

Dokladnie, mam Tigera na G3 500MHz i 512MB Ram i smiga. Zainstaluje Viste na porownywalnym PC to pogadamy

Komentarz

• esteper
                    Uzależniony
                    • 2006
                    • 635

Ja aktualnie mam C2D + 2GB w MacBook'u czyli i grafikę ciężko nazwać grafiką (karta oczywiście) i Tiger śmiga jak głupi Widgety czy ja wiem czy tak zużywają RAM, nie odczuwam tego. VirtueDesktop, też jakoś nie ogranicza mi jabłka. Więc nie sądzę żeby Leopard z tymi swoimi bajerami w standardzie był jakiś dużo bardziej RAMo-żerny

P.S. Ten myk z ulubionymi, co DoMiNiQuE zaprezentował, rewelacja

Komentarz

• BatMan
                      Coś już napisał
                      • 2007
                      • 53

Poza tym wreszcie bedzie obslugiwal mozliwosci procesora C2D no fakt trzeba bedzie system na nowo postawic

Komentarz

• Jerzy M
                        Bywalec
                        • 2007
                        • 131

Witam, pozwolcie ze sie podepne z malym OT, nie chce zakladac nowego watku a moj problem dotyczy wlasnie "ogryzka". Potrzebuje rady, z jakiego programu moge skorzystac aby edytowac zdjecia i tekst( ma to byc ksiazka w formacie A4), czcionka koniecznie musi byc z polskimi znakami i ma to biegac oczywiscie na Mac'u.Bardzo prosze poradzcie mi cos bo jestem neptykiem w tym temacie

Komentarz

• DoMiNiQuE
                          Pełne uzależnienie
                          • 2004
                          • 3548

Zamieszczone przez Jerzy M
                          Witam, pozwolcie ze sie podepne z malym OT, nie chce zakladac nowego watku a moj problem dotyczy wlasnie "ogryzka". Potrzebuje rady, z jakiego programu moge skorzystac aby edytowac zdjecia i tekst( ma to byc ksiazka w formacie A4), czcionka koniecznie musi byc z polskimi znakami i ma to biegac oczywiscie na Mac'u.Bardzo prosze poradzcie mi cos bo jestem neptykiem w tym temacie
                          Najprosciej bedziesz mogl to zrobic za pomoca Pages z pakietu iWork.

Komentarz

• Jerzy M
                            Bywalec
                            • 2007
                            • 131

Zamieszczone przez DoMiNiQuE
                            Najprosciej bedziesz mogl to zrobic za pomoca Pages z pakietu iWork.
                            Chcesz powiedziec ze iWork '08 "mowi" w koncu po polsku?:eek:

Komentarz

• DoMiNiQuE
                              Pełne uzależnienie
                              • 2004
                              • 3548

Zamieszczone przez Jerzy M
                              Chcesz powiedziec ze iWork '08 "mowi" w koncu po polsku?:eek:
                              Oczywiscie, z polskimi znakami nie bedziesz mial problemow. Dodatkowo Leopard bedzie posiadal polska lokalizacje :-)

Komentarz

• Jerzy M
                                Bywalec
                                • 2007
                                • 131

Zamieszczone przez DoMiNiQuE
                                Oczywiscie, z polskimi znakami nie bedziesz mial problemow. Dodatkowo Leopard bedzie posiadal polska lokalizacje :-)
                                Dzieki DoMiNiQuE, sciagnalem sobie juz free trial iWork '08 i edycja tego co potrzebowalem wydaje sie byc dziecinnie prosta, natomiast nie widze tam polskich znakow, czy mam rozumiec ze musze jednak zainstalowac Leoparda

Komentarz

Pracuję...