A jednak Elements 6 na jesieni

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Novaro
    Coś już napisał
    • 2007
    • 65

A jednak Elements 6 na jesieni

Jak w tytule

i po naszemu
  • canik
    Bywalec
    • 2007
    • 214

A czy ktos sie orientuje czy w 6 bedzie można w koncu normalnie obrabiać 16 bitowe tiffy(utworzone z rawów) czyli tworzyc warstwy i obrabiac je jakby byly 8-bitowe?

Komentarz

• kaspeed
      Coś już napisał
      • 2007
      • 93

Za przedmowca, jak to jest z 16 bit obrazami. Dodatkowo pytanie o warstwy - czy cos ruszylo sie w tej kwestii.
      Jeżeli na św. Prota jest słońce lub słota, to na św. Hieronima jest pogoda albo ni ma ;-)

sigpic

Komentarz

• bakulik
        Uzależniony
        • 2005
        • 767

Nie wiem, jak to było wcześniej, ale:

"Lepsza jakość dzięki obsłudze 16-bitowej palety kolorów
        Obsługa 16-bitowego koloru umożliwia uzyskanie wierniejszych i bardziej ekscytujących wyników."

http://www.adobe.com/pl/products/pho...dex.html#item2 -> Edycja -> Przeprowadzanie zaawansowanej edycji
        Pozdrawiam
        Łukasz Bakuła
        „Fotografia – to radość życia. Aparat nie został stworzony dla ludzi smutnych i skwaśniałych”. J. Płażewski

Komentarz

• kaspeed
          Coś już napisał
          • 2007
          • 93

Sciagnalem demo. Pierwze wrazenie takie ze poza zmieniona szta graficzna zadnych konkretnych powaznych nowosci. Dalej obrazki 16bit mozna tylko ogladac, jakakolwiek proba zrobienia czegokolwiek konczy sie pytaniem o konwersje do 8bit, dalej brak krzywych
          Jeżeli na św. Prota jest słońce lub słota, to na św. Hieronima jest pogoda albo ni ma ;-)

sigpic

Komentarz

• jarek w
            Dopiero zaczyna
            • 2007
            • 22

Zamieszczone przez kaspeed
            Sciagnalem demo. Pierwze wrazenie takie ze poza zmieniona szta graficzna zadnych konkretnych powaznych nowosci. Dalej obrazki 16bit mozna tylko ogladac, jakakolwiek proba zrobienia czegokolwiek konczy sie pytaniem o konwersje do 8bit, dalej brak krzywych
            a możesz napisać skąd ściągnąłeś demo? bo na stronie Adobe nie ma (przynajmniej ja nie znalazłem).

Komentarz

• bakulik
              Uzależniony
              • 2005
              • 767

Zamieszczone przez jarek w
              a możesz napisać skąd ściągnąłeś demo? bo na stronie Adobe nie ma (przynajmniej ja nie znalazłem).

Lub bezpośrednio http://trials.adobe.com/Applications...TB_WEB_WWE.exe, ale tez wymaga logowania.
              Ostatnio edytowany przez bakulik; 3689.
              Pozdrawiam
              Łukasz Bakuła
              „Fotografia – to radość życia. Aparat nie został stworzony dla ludzi smutnych i skwaśniałych”. J. Płażewski

Komentarz

• jarek w
                Dopiero zaczyna
                • 2007
                • 22

Bakulik - wielkie dzięki .

Komentarz

Pracuję...