ProShow - problem z rozmiarem thumbnails (menu)

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • makatka

ProShow - problem z rozmiarem thumbnails (menu)

witam,

mam proshow gold 2.5 i jeden maly (choc nie do rozwiazania samodzielnie) problemik:

przy tworzeniu dvd slide show zawierajacego dwa show'y program z uporem maniaka dziwnie rozciaga jednen z dwoch thumbnails w menu glownym.

nie wiem dlaczego?
    obydwa zdjecia wstawialam oddzielnie w options kazdego z tych show (wczesniej zdjecia odp przygotowalam zeby mialy rozmiar kwadratu) a jak lacze w jeden projekt tworzac dvd to na menu glownym pierwszy thumbnail zawsze sie rozciaga do ksztaltu prostokata...

czy wam tez sie cos takiego przytrafilo?
    bede wdzieczna za pomoc jak to zmienic - wg mnie takie pofixowane menu wyglada malo profesjonalnie - thumbnails powinny byc jednakowe....

mam nadzieje , ze jasno sie wyrazilam,
    jeszcze raz wielkie dzieki kazdemu kto wspomoze
  • makatka

czy tylko moje zapytanie jest bez zadnej odpowiedzi na tym forum???

why???

Komentarz

• Cichy
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 7450

Widocznie nie. Ja używam PShow, ale nie spotkałem się z takim problemem, wiec jak Ci pomóc..
      O obiektywach wiem prawie wszystko

Komentarz

• makatka

a powiedz mi prosze czy majac np. dwa show'y (do kazdego 1 thumbnail) moge skorzystac z layout'u menu np. three on the left? czy powinnam wybierac tylko te gdzie jest rozlozenie dwoch pozycji?

Komentarz

• 2marekm
          Początki nałogu
          • 2007
          • 419

Makatka, spróbuj w oknie "Create Output-->PC Executable-->Menus". W oknie...lewy, dolny róg jest "Aspect" ustawiasz Custom, następnie wpisujesz rozdzielczość monitora.
          Powyższe dotyczy wersji 3.........
          Jeśli chodzi o Twoją wersję /w niej okna są trochę inne/, musisz odrobinę pokombinować.
          Pozdrawiam, mam nadzieję, że o to chodziło.

Komentarz

Pracuję...