zdjecia w formacie RAW....szybkie pytanko

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Canon 350D
    • 2007
    • 10

zdjecia w formacie RAW....szybkie pytanko

robiac w formacie RAW i zgrywajac zdjecia na kompa zapisuja sie w formacie CR2....ktorych PS nie chce otwierac ??? ......gdzie tkwi blad???.....pomocy!!!
  • tpop
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 1465

pobierz i zainstaluj darmowy dodatek Adobe Camera Raw. Bez tego PS nie obsługuje rawow
    photography is like feeding heroin, its highly addictive

Komentarz

• Canon 350D
      • 2007
      • 10

tpop......chyle czola....i juz lece zgrywac

dzieki wielkie.....jak mi sie uda masz wirtualne piwo:-D
      !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
      nie mozna wykonac polecenia poniewaz jest niewlasciwy typ dokumentu??? (po zgraniu Adobe Camera Raw).......???
      Ostatnio edytowany przez Canon 350D; 12118. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• strus_pedziwiatr
        Bywalec
        • 2006
        • 191

Na CD z aparatem masz DPP - użyj go do wywołania CR2 do formatu TIFF lub JPG, a potem w PS otworzysz już to poprawnie. Ja CR z PS nie używam, DPP jest dla mnie lepszym rozwiązaniem, ale to moje subiektywne zdanie...

Komentarz

• Vitez
          zło konieczne
          • 2004
          • 19804

Zamieszczone przez tpop
          pobierz i zainstaluj darmowy dodatek Adobe Camera Raw. Bez tego PS nie obsługuje rawow
          Pod warunkiem ze ma PS CS lub nowsze.

Komentarz

• tpop
            Pełne uzależnienie
            • 2004
            • 1465

Zamieszczone przez strus_pedziwiatr
            Na CD z aparatem masz DPP - użyj go do wywołania CR2 do formatu TIFF lub JPG, a potem w PS otworzysz już to poprawnie. Ja CR z PS nie używam, DPP jest dla mnie lepszym rozwiązaniem, ale to moje subiektywne zdanie...
            on sie pyta dlaczego nie moze otworzyc rawow w PS a nie jakim innym programem moze to zrobic czy tez co jest lepsze dla ciebie ??:
            Zamieszczone przez Vitez
            Pod warunkiem ze ma PS CS lub nowsze.
            no tak. Blednie zalozylem ze PS to tylko CSy
            photography is like feeding heroin, its highly addictive

Komentarz

• Canon 350D
              • 2007
              • 10

hahaha.....juz dziala....naprawilo sie samo.....wielka moc maja wasze slowa...pobralo aktualizajce i jest git.......dzieki wielkie

Komentarz

• Obiektyw
                Bywalec
                • 2007
                • 157

Zamieszczone przez strus_pedziwiatr
                oczywiscie jak chcesz olac wszystkie atuty uzywania formatu RAW!
                Po "splaszczeniu" do tiff nie pobawisz sie juz z surowym plikiem a o to wlasnie w RAW chodzi.
                ║ 50D i 30D + graty ║

Komentarz

• ewg
                  Pełne uzależnienie
                  • 2006
                  • 1079

Zamieszczone przez Obiektyw
                  oczywiscie jak chcesz olac wszystkie atuty uzywania formatu RAW!
                  Po "splaszczeniu" do tiff nie pobawisz sie juz z surowym plikiem a o to wlasnie w RAW chodzi.
                  W PS też się nie pobawisz surowym plikiem. DPP jest równorzędnym rozwiązaniem co ACR.

Komentarz

Pracuję...