Łatwy-szybki programik avi -> divx

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • marko-wroclaw
    Coś już napisał
    • 2005
    • 62

Łatwy-szybki programik avi -> divx

Witam,
    Przeglądam forum ale niestety nie moge nic co by mnie interesowało znaleźć.
    Chodzi mi o jakis prościutki programik który w kilku kliknięciach pozwoli zamienić film zrobiony moim a610 do np. divx-a czy coś w tym rodzaju. Bez wiekszej straty jakości ale za to znacznie oszczędając miejsce na hdd.
    I nie chodzi mi o program typu gordian knot bo tam juz za duzo do ustawiania jest
    pozdrawiam

Nie uprzedzony, nie rywalizujący, nie szukający FF/BF. Po prostu cieszący się fotografowaniem. Były zenity, Canony analog i dSLR a teraz Nikon w parze z Canonem (Nikon d90+18-105mm VR oraz Canon a610)
  • tpop
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 1465

Zamieszczone przez marko-wroclaw
    Witam,
    Przeglądam forum ale niestety nie moge nic co by mnie interesowało znaleźć.
    bo na zlym forum szukasz

a VirtualDub uzywales? Poza tym divx to tez avi Lepiej powiedz dokladnie co chcesz uzyskac?
    Ostatnio edytowany przez tpop; 553.
    photography is like feeding heroin, its highly addictive

Komentarz

• marko-wroclaw
      Coś już napisał
      • 2005
      • 62

ok po kolei...
      - virtual dub - program dla uzytkowników którzy wiedzą co to konfiguracja codeków i sposób konwersji (jedno - wielo przebiegowe) itd.
      czyli? nie o taki program się pytam
      - divx a avi - owszem mają te same rozszerzenia ale inna kompresja a dokladniej mowiac, to o ile ktos jest w temacie - to wie ze filmiki z aparatów canona - a szczególnie tego co opisalem, są bez kompresji
      - co chcę uzyskać juz napisałem wczesniej wiec chyba nie będę pisał jeszcze raz (moze inaczej dla nie rozumiejących pytania - chce zmienić filmik zajmujący 100MB i trwający 1min na 10MB bez znacznej utraty jakości)

PS. Myslę ze dobry dział wybrałem - poniewaz wlasnie pytam sie o soft czyli program do tego.
      Ostatnio edytowany przez marko-wroclaw; 2233.

Nie uprzedzony, nie rywalizujący, nie szukający FF/BF. Po prostu cieszący się fotografowaniem. Były zenity, Canony analog i dSLR a teraz Nikon w parze z Canonem (Nikon d90+18-105mm VR oraz Canon a610)

Komentarz

• tpop
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 1465

Zamieszczone przez marko-wroclaw
        - virtual dub - program dla uzytkowników którzy wiedzą co to konfiguracja codeków i sposób konwersji (jedno - wielo przebiegowe) itd.
        a probowales chociaz? Nie wydaje mi sie.

Nie ma nic prostrzego.

1. File - Open video file
        2. Video - Compression (prowadzi do miejsca na zalaczniku)
        3. Wybierzasz kodek (tu xvid).
        4. File - Save as avi

...voila.
        photography is like feeding heroin, its highly addictive

Komentarz

• marko-wroclaw
          Coś już napisał
          • 2005
          • 62

Zamieszczone przez tpop
          a probowales chociaz? Nie wydaje mi sie.
          Tak - kilka filmów przerabialem ktore z vhs-ów konwertowalem i wiem ze bez 2 przebiegów nie ma sensu.
          OK - trudno, poszukam na innych forach.
          Dzieki.

Komentarz

• Misiaque
            Początki nałogu
            • 2007
            • 392

No to robienie z dwoma przebiegami VDubem jest tak samo prosto jak z jednym.

Komentarz

Pracuję...