Program do drukowania...

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • slawek c1
    Dopiero zaczyna
    • 2005
    • 34

Program do drukowania...

Poradzcie czy jest jakiś uniwersalny program do drukowania zdjęć?
    Miałem dołączony soft do Epsona ale go puściłem i teraz dostałem
    do Canona `bide` Porównuje z poprzednim programem i brakuje mi paru dupereli ale najbardziej brakuje mi poruszania zdjęciem w stosunku do kartki
    do nadruku,oraz zmniejszania obrazka w %

--Dzieki--
    ...trzydzieścide...
  • chuckyy
    Początki nałogu
    • 2005
    • 482

Zamieszczone przez slawek c1
    Poradzcie czy jest jakiś uniwersalny program do drukowania zdjęć?
    Miałem dołączony soft do Epsona ale go puściłem i teraz dostałem
    do Canona `bide` Porównuje z poprzednim programem i brakuje mi paru dupereli ale najbardziej brakuje mi poruszania zdjęciem w stosunku do kartki
    do nadruku,oraz zmniejszania obrazka w %

--Dzieki--
    Ty chyba mówisz bardziej o sterowniku drukarki, a nie programie do drukowania Bo najbardziej uniwersalnym "programem do drukowania" jest photoshop
    | Canon 16-35 2.8 | Canon 24-70 2.8 | Canon 70-200 4 | Canon 85 1.8 USM | Speedlite 580 ex | Omnibounce STOFEN | LumiQuest Soft Screen | transcend 8 GB | kingstone 1 GB ELITE PRO & 2 GB ULTIMATE | Marumi DHG CPL 67, 77, 82 mm | statyw Velbon Sherpa 750R | Lowepro Staelth Reporter 200 AW | Śjakaś inna Lowepro | Military PRO LIMA :] Sporo planów na przyszłość... m.in. 135 L

Komentarz

• slawek c1
      Dopiero zaczyna
      • 2005
      • 34

sterownik sterownikiem,ale oprócz instaluje sie pakiet oprogramowania
      pozwalajacy pobawic sie zdjeciem ,przed jego wydrukowaniem.W Canonie mam teraz Canon Easy-PrintToolBox.Dlatego pytam czy znacie cos takiego w czym mozna pocudować ;-)
      Poza tym jak daje przez PS czy prawym DRUKUJ to kiszka wychodzi :-(
      tylko przez program jest,jak być powinno........ale mieszam

p.s. pozdrawiam Wrześnie,żona tam rodziła :-)
      Ostatnio edytowany przez slawek c1; 2466.
      ...trzydzieścide...

Komentarz

• chuckyy
        Początki nałogu
        • 2005
        • 482

Zamieszczone przez slawek c1
        sterownik sterownikiem,ale oprócz instaluje sie pakiet oprogramowania
        pozwalajacy pobawic sie zdjeciem ,przed jego wydrukowaniem.W Canonie mam teraz Canon Easy-PrintToolBox.Dlatego pytam czy znacie cos takiego w czym mozna pocudować ;-)
        Poza tym jak daje przez PS czy prawym DRUKUJ to kiszka wychodzi :-(
        tylko przez program jest,jak być powinno........ale mieszam

p.s. pozdrawiam Wrześnie,żona tam rodziła :-)
        Jeśli uważasz, że w PS nie możesz zbytnio "bawić się" zdjęciem to nie wiem za bardzo jaki inny program by Ci odpowiadał
        W PS musisz przed wydrukiem ustawić odpowiedni profil, na jaki chcesz drukowac, a zmniejszanie procentowe, o ktorym mówiłeś wcześniej to typowa sprawa sterownika drukarki.
        | Canon 16-35 2.8 | Canon 24-70 2.8 | Canon 70-200 4 | Canon 85 1.8 USM | Speedlite 580 ex | Omnibounce STOFEN | LumiQuest Soft Screen | transcend 8 GB | kingstone 1 GB ELITE PRO & 2 GB ULTIMATE | Marumi DHG CPL 67, 77, 82 mm | statyw Velbon Sherpa 750R | Lowepro Staelth Reporter 200 AW | Śjakaś inna Lowepro | Military PRO LIMA :] Sporo planów na przyszłość... m.in. 135 L

Komentarz

• kaspeed
          Coś już napisał
          • 2007
          • 93

hej!
          W PS wybierz opcję "drukuj z podglądem"/"print with preview" i będziesz mógł sobie wszystko na kartce regulować - a nawet więcej
          Jeżeli na św. Prota jest słońce lub słota, to na św. Hieronima jest pogoda albo ni ma ;-)

sigpic

Komentarz

• 2marekm
            Początki nałogu
            • 2007
            • 419

A jak w PS wydrukować cztery różne zdjęcia 15x10,5 na papierze A4 aby nie było pustych przestrzeni ?.
            Programem Canonowskim Easy-PrintToolBox robi się to szybko i bez problemu. Minus tego programu... nie można ustawić profilu.

Komentarz

• chuckyy
              Początki nałogu
              • 2005
              • 482

Zamieszczone przez 2marekm
              A jak w PS wydrukować cztery różne zdjęcia 15x10,5 na papierze A4 aby nie było pustych przestrzeni ?.
              Programem Canonowskim Easy-PrintToolBox robi się to szybko i bez problemu. Minus tego programu... nie można ustawić profilu.
              Metod jest wiele - jedna z nich - tworzysz dokument a4, przeciągsz poszczególne zdjęcia do tego dokumentu, ustawiasz - gotowe.

Komentarz

• kaspeed
                Coś już napisał
                • 2007
                • 93

Może być też Stykówka - wybierasz w Bridge zdjęcia które chcesz drukować, wybierasz Narzędzia>Photoshop>Stykówka i wybierasz opcje. To samo z Photoshopa Plik>Automatyzuj>Stykówka.
                Jakiś kącik porad się zrobił
                Jeżeli na św. Prota jest słońce lub słota, to na św. Hieronima jest pogoda albo ni ma ;-)

sigpic

Komentarz

Pracuję...