LightZone dla linuksowców za darmo

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • stdanielo
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 1081

LightZone dla linuksowców za darmo

Szybki cloud hosting, bezpieczna poczta, domeny i certyfikaty SSL. Zaufaj naszemu doświadczeniu. Wybierz ofertę lidera hostingu w chmurze.

Firma Light Crafts wypuściła linuksową wersję swojego flagowego produktu LightZone - profesjonalnego oprogramowania do edycji zdjęć. Co ciekawe wersje dla Windows i Mac są płatne, zaś wersja dla Linuksa jest darmowa, przy czym posiada tę samą funkcjonalność. Niestety nie jest na wolnej licencji oraz nie posiada wsparcia technicznego.
    Program w formacie binarnym oraz więcej materiałów dotyczących LightZone znajdziemy na stronie: http://sonic.net/~rat/lightcrafts/
    www.kondereszko.pl
    https://www.flickr.com/photos/stdanielo/
  • Peri Noid
    Uzależniony
    • 2006
    • 604

Ściągam, zaraz zainstaluję i obejrzę :-)
    Praktica MTL 5B, RevueFlex 5005, PSix, EOS 30D+opcjonalna matówka z klinem, worek szkiełek, jakaś lampa i statyw :-)

Komentarz

• joshua
      Bywalec
      • 2005
      • 128

udostępnili na Linuksa wersję 2,4 (rev8224)
      | http://www.wizjer.net | dobre chęci i żadne umiejętności | body xxD na końcu i kilka szkieł USM IS coś tam w plecaku a ostatnio częściej w torbie | lampę ze statywem, filtry też mam, bo pisali, że tak trzeba |

Komentarz

• Tomasz Golinski
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 8623

Jakoś do poprzedniej wersji się nie przekonałem - dziwna filozofia. Nie umiałem tak pracować.
        30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
        Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

Komentarz

• Peri Noid
          Uzależniony
          • 2006
          • 604

Mi nie pracuje ani jedna, ani druga - wymaga libstdc++-3.4, a moje PLD ma jeszcze 3.3.6. Dla jednej aplikacji nie będę robił upgrade'u całej instalacji.
          Praktica MTL 5B, RevueFlex 5005, PSix, EOS 30D+opcjonalna matówka z klinem, worek szkiełek, jakaś lampa i statyw :-)

Komentarz

• newday
            Coś już napisał
            • 2006
            • 69

Zapóściłem pod PCLinuxOS i:
            - gui jakieś dziwne, możliwość pracy tylko nad jednym zdjęciem na raz
            - napisany w javie przez co chodzi dosyć wolno i zużywa dużo zasobów, nawet czymś takim (sempron 1.8 ghz, 1 gb ram, ati xpress 200 128 mb ram)
            - Chyba dla linuksiarzy to dla smaka wypóścili, bo na windowsa i mac'a jest już wersja 3.XX wiec co jest?

Na pierwszy rzut oka wygląda przyjaźnie i ciekawie, niestety dalsza praca z programem wydaje się być nieciekawa. Osobiście raczej nikomu nie polecam.
            My Web Site

Komentarz

• kaspeed
              Coś już napisał
              • 2007
              • 93

skoro jest w javie to wersja 3.xx też na linuxie powinna pójść. Coś mi się tam wydaje, że java to wieloplatformowa być miała
              Jeżeli na św. Prota jest słońce lub słota, to na św. Hieronima jest pogoda albo ni ma ;-)

sigpic

Komentarz

Pracuję...