CaptureNX może trochę więcej niż DPP ?

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • strus_pedziwiatr
    Bywalec
    • 2006
    • 191

CaptureNX może trochę więcej niż DPP ?

CaptureNX2 poweful tool for quick and easy photo editing software lets you make intuitive photo enhancements which are immediately visible on your monitor.

pojawiła się tam nowa wersja tego programu.
    Czy jest on dostarczany razem z jakimś aparatem Nikona?
    Czy ktoś z Was go używał?
    Po ściągnięciu triala wydaje się całkiem przyjemny, a opcji ma nieco więcej niż DPP. Obrabia JPGi i TIFFy, no i oczywiście nikonowskie NEFy.
  • Tomasz1972
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 3042

Zamieszczone przez strus_pedziwiatr
    [url]Po ściągnięciu triala wydaje się całkiem przyjemny, a opcji ma nieco więcej niż DPP. Obrabia JPGi i TIFFy, no i oczywiście nikonowskie NEFy.
    DPP także obrabia jpegi oraz tify .

Komentarz

• strus_pedziwiatr
      Bywalec
      • 2006
      • 191

Zamieszczone przez Tomasz1972
      DPP także obrabia jpegi oraz tify .
      Chodziło mi o to, że można by ewentualnie z DPP wypluć JPGa/TIFFa i obrobić to w tym programie, jeśliby okazał się użyteczny przynajmniej w niektórych zastosowaniach.

Komentarz

• remol71
        Zablokowany
        • 2006
        • 371

Zamieszczone przez strus_pedziwiatr
        http://www.capturenx.com/
        pojawiła się tam nowa wersja tego programu.
        Czy jest on dostarczany razem z jakimś aparatem Nikona?
        Czy ktoś z Was go używał?
        Po ściągnięciu triala wydaje się całkiem przyjemny, a opcji ma nieco więcej niż DPP. Obrabia JPGi i TIFFy, no i oczywiście nikonowskie NEFy.
        Używałem jak miałem D50. NCnx jest IMHO dobrym programem, ale do obróbki NEF-ów. Baaaardzo powolny, chodzi na Netframe coś tam. Wymaga dużo pamieci. Ja mam Athlon Barton 2800 i 512RAM i tak sobie to biegało. Na oko oceniam, że gdyby mieć 2Gb RAM to by działało. Ogólnie spodobała mi się filozofia tego programu, każdą zmianę można niezależnie cofnąć. A tak wogóle to po zmianie z D50 na 400D brakuje mi najbardziej RawShootera

Pozdrawiam

Komentarz

Pracuję...