Ubuntu=7,75pkt a Vista=6,5pkt w CW 3/2007

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • JaBlam
    Pełne uzależnienie
    • 2006
    • 1304

A ja inaczej... KUpilem sobie w USA DVD-Audio The Doors L.A. WOman. NIesamowicie to brzmi na 5.1 . Zwlaszcza Raiders on the storm! Kosztowalo mnie koszmarne pieniadze (jak na plyte z muzyka). Chcialbym zrobic backupa a oryginal odstawic na polke ale niestety nie daje rady Zabezpieczone
    Czy ktos mi moze powiedziec jak moge to zrobic? W koncu na wlasny uzytek to nie przestepstwo a szkoda zeby oryginal za 70$ sie porysowal.

----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Komentarz

• popmart
      Pełne uzależnienie
      • 2005
      • 1721

na pewno da rade tylko trzeba szukać third pary sofu ... a takie płyty bez problemu mozna kupić w MM i Saturnie
      pozdro

znalazłem :

dvd-fab
      i
      wspomniany Any -DVD

zdrhjmuje zabezpieczenia w locie ...

pozdro
      Ostatnio edytowany przez popmart; 3267.

Komentarz

• JaBlam
        Pełne uzależnienie
        • 2006
        • 1304

niby mam ANY DVD i Clone DVD jako ze wspolpracuja. Problem jest taki. Niby zrobil mi kopie wszystko odtwarza ale:

1. Nie skopiowal katalogu Audio_TS (ktory na plycie zajmuje 3 Giga (plyta z muzyka)

Jak sie okazalo po nagraniu oryginalna plyta ma 4.1 GB a ta ktora przekopiowalem na 450 MB. Obie dzialaja niby tak samo (to znaczy i tak nie ma mozliwosci zmiany audio bo jest domyslnie na 5.1 , filmow nie ma tylko menu z ktorego sie utwor wybiera, tylko zastanawia mnie to czy przez to czegos aby nie brakuje? no bo w koncu te 3 giga w katalogu Audio jest po cos! Na kopii mam katalog Video_ts zapelniony tymi samymi jak w oryginale a w Audio mam puste.

Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Komentarz

• Tomasz Golinski
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 8623

Podejrzewam, że w audio_ts były ścieżki nieskompresowane, a w video_ts już są w ac3. Coś takiego sugerują np. tu http://www.afterdawn.com/glossary/terms/dvd-audio.cfm
          30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
          Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

Komentarz

• JaBlam
            Pełne uzależnienie
            • 2006
            • 1304

Myslisz ze siada to mocno na jakosci ktora w sumie jest priorytetowa przy audio DVD

w sumie na pudelku niewiele pisze..Dzwiek w 96khz/24bit resolution, 5.1 surround... Myslisz ze kompresja jest w stanie az tak zmniejszyc? no w sumie plyta audio tez moze zajmowac raptem 50 mega
            Ostatnio edytowany przez JaBlam; 4940.

Komentarz

• Tomasz Golinski
              Pełne uzależnienie
              • 2004
              • 8623

Sprawdź przy odtwarzaniu w jakimś sofcie (może też gspot to widzi, nie pamiętam) jaka jest kompresja, bitrate itd.

Ponadto porachuj: 96khz/24bit to znaczy 96*24 kilobity na sekundę. A mp3 mają rzędu 128-300 kilobitów na sekundę. AC3 chyba rzędu 200-400.

Edit: 96*24*6 kanałów!
              30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r

Komentarz

• JaBlam
                Pełne uzależnienie
                • 2006
                • 1304

no to w sumie i zostawie i nie bede ruszal...

Komentarz

• popmart
                  Pełne uzależnienie
                  • 2005
                  • 1721

imho bierzesz Any dvd (postaraj się o najnowszego) uruchamiasz i chamsko przegrywasz eksploratorem przez kopiuj audio-ts a jak tzreba i cioś w środku jest to i video-ts.... w/g mnie powinno strarczyć ale może się myle

AC3 wbrew pozorom ma wyższa kompresje od zwykłego wav , tylko informacjjest nieco więcej niż wav bo ma 5 kanałów .... dlatego np . koncerty dvd w 90% lepiej gadają w stereo ....
                  Ostatnio edytowany przez popmart; 3267.

Komentarz

• Tomasz Golinski
                    Pełne uzależnienie
                    • 2004
                    • 8623

Zamieszczone przez popmart
                    AC3 wbrew pozorom ma wyższa kompresje od zwykłego wav , tylko informacjjest nieco więcej niż wav bo ma 5 kanałów .... dlatego np . koncerty dvd w 90% lepiej gadają w stereo ....
                    Bluźnisz. WAV to nie jest format kompresji. WAV może być nieskompresowany, może być mp3ką albo nawet ac3.

Komentarz

• popmart
                      Pełne uzależnienie
                      • 2005
                      • 1721

masz racje chodziło mi o próbkowanie i ilość bitów ....

słowa kompresja uzyłem nieco niewłaściwie w tym przypadku

soz

Komentarz

• Tomasz Golinski
                        Pełne uzależnienie
                        • 2004
                        • 8623

Ale wav nie ma ustalonego próbkowania ani ilości bitów. Nie wiem, czy ac3 ma. Na pewno z kolei nie ma bitrate ustalonego.

W sumie to nie wiem, co chciałeś powiedzieć

Komentarz

• JaBlam
                          Pełne uzależnienie
                          • 2006
                          • 1304

imho bierzesz Any dvd (postaraj się o najnowszego) uruchamiasz i chamsko przegrywasz eksploratorem przez kopiuj audio-ts a jak tzreba i cioś w środku jest to i video-ts.... w/g mnie powinno strarczyć ale może się myle

po uzyciu ANY DVD+Clone DVD i uprzednim zrzuceniu na HDD po prostu dostalem 2 foldery tak jak na oryginale: Audio i VIdeo.. z tym ze w Audio jest pusto. Jak probowalem przez CLONE DVD odtworzyc zawartosc folderu AUDIO na oryginale to mowilo mi ze nie moze otworzyc. Myslalem ze jest po prostu mozliwosc sklonowania DVD dokladnie w takiej postaci jak oryginal a nie jakies przerabianie... kompresowanie

Komentarz

• popmart
                            Pełne uzależnienie
                            • 2005
                            • 1721

jak to nie ma ustalone:

Komentarz

• Tomasz Golinski
                              Pełne uzależnienie
                              • 2004
                              • 8623

Ale co ty wklejasz? Przecież tam nic o tym nie ma. Podesłać ci wavy na 8kHz, 11kHz, czy 22kHz? A może wolisz bardziej nietypowe liczby?

Komentarz

Pracuję...