Docent w jednym rosyjskim motorowerze(niestety nie paietam nazwy bo miało to miejsce 20 lat temu) w gwarancji (aż dziwne ze dawali cos takiego
) było napisane: by nie stracic gwarancji nie mozna jezdzic nim pod góre i z góry
to tak odnosnie koncówki twojego postu
Legalny Serial do Photoshop Elements
Zwiń
X
-
-
AGO CHYBA TROCHE PRZESADZILES chip pismem dla laikow? malo fachowe? chyba ci sie pomylilo z komputer swiat, testy rzeczywiscie maja kiepskie z tym sie zgodze ale tak jest w wiekszosci pism komputerowych niestety, przerobilem praktycznie cala prase komputerowa w polsce i uwazam ze chip jest jednym z lepszych, moze ty czytasz niemieckie wydanie jak ono wyglada nie wiem, ale w naszym jest sporo ciekawych przydatnych i napewno nie molo fachowych porad, jest oczywiscie sporo smieci ale bez przesady, jak jestes takim fachowcem to podaj mi tytuly dobrej, fachowej i nie dla laikow prasy komputerowej (polskiej) a co do kradzionych czesci to nie jest dobry przyklad tu raczej chodzi o dorabiany kluczyk do autaSorry, ale chip to kiepski doradca (z naciskiem na bardzo slaby). Pismo dla laikow i malo fachowe - porady jak przyspieszyc PC moga komus bokiem wyjsc. Do tego super tendencyjne testy (czytaj ranking tego co da najwiecej). szmatlawiec i tyle, a rewelacje jak masz plytke to key z key generatora jest legalny ... no coz idac dalej tym tokiem myslenia jak masz auto i kupujesz kradzione czesci to tez jest to legalne.
pozdrawiam,
Albert60d + grip, 85mm 1,8, C 17-55/2,8 IS, 70-200 f4, 580 EX II StofenKomentarz
-
ale ze mnie bulwersator
male dostosowanie przykladu: key generator jest PRAWIE jak wytrych (legalny ?!?).
A teraz serio: generowanie nowego klucza to zlodziejstwo i ma swoj paragraf w kodeksie (pracuje w IT i co wiem na ten temat). Czy kradniesz soft czy inna (bardziej materialna) rzecz fakt jest faktem jestes zlodziejem. Nie ma tlumaczenia, ze zgubilem to sobie wygenerowalem - przeczytaj UMOWE tam jest jasno napisane, ze klucza trzeba pilnowac ... zreszta kolega juz pytal w tej sprawie przedstawicieli firm i efekt jest jaki jest.
Co do chip-a, no dobrze, nie jest to pismo fachowo branzowe i trafia do amatorow ... bo co w nim takiego fachowego? 70% naciaganych testow, 20% nowosci i 10% czegos ciekawego ... jak na moj gust proporcje niezbyt ciekawe. W PL brakuje fachowych gazetek ... i to bardzo, niestety.
Pozdrawiam,
AlbertOstatnio edytowany przez AGO; 1578.Komentarz
-
no wlasnie prawie - ale to nie wytrych. zreszta kto Ci broni wezwac slusarza albo samemu otworzyc swoj samochod czyms innym niz oryginalny klucz ? np. tlukac szybe, lub jak moj kuzyn srubokretem.Komentarz
-
nudne sie to robi, a sa 2 fakty:
1. Wygenerowanie nowego klucza jest NIELEGALNE w 100% (jesli masz watpliwosci wygeneruj sobie nowy klucz i zglos na policje
)
2. Jest BARDZO ciezko znalezc taka osobe. Nawet jak ktos szuka po PC-cie pod katem nielegalnego softu i znajduje np. PS a masz plyte jest OK (bo mowisz ze opakowie szlag trafil)Komentarz
-
Nudne faktycznie się robi.
To nie ludzie są dla prawa, ale prawo jest dla ludzi.
I jesli mam legalnie kupiony program, to mogę go używać. Jasne, nie?
A "jeśli prawo mówi inaczej, to tym gorzej dla prawa", bo... istnieje jeszcze ligika.Komentarz
Komentarz