Czcionka Canon

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Gooferek
    Dopiero zaczyna
    • 2006
    • 47

Czcionka Canon

Witam

Znacie moze nazwe lub posiadacie linka do pliku czcionek uzywanych przez Canona? Interesuje mnie czcionka uzywana w napisie "Canon" i czcionka, ktora na pasku aparatu wyszyty jest napis np. EOS DIGITAL. Chcialem uzyc jednej z tych czcionek w moim portfolio, bo ladnie beda mi sie komponowaly wizualnie z reszta grafiki. Z gory dziekuje za wszystkie posty.

Pozdrawiam
    Canon 350D | Canon 50D | Tamron 17-50/2.8 | Canon 50/1.4 | Canon 70-200/4L | Speedlite 580EX+430EX | talia karta
  • miszaqq
    Uzależniony
    • 2006
    • 678

'fake' bedziesz robil w PS ?
    EOS x2, sloik x5, blyskotki x6

Komentarz

• czornyj
      Zasłużeni
      • 2006
      • 2626

Przy opracowywaniu znaków słowno-graficznych projektuje się liternictwo specjalnie na tą jedną okazję. Zaprojektowanie korporacyjnej identyfikacji wizualnej jest rzeczą dość istotną oraz piekielnie kosztowną, dlatego nikt nie używa w takich wypadkach powiedzmy Ariala...
      Marcin Kałuża | foty

Komentarz

• chavez
        Początki nałogu
        • 2006
        • 337

Zamieszczone przez miszaqq
        'fake' bedziesz robil w PS ?
        Dokładnie o tym samym sobie pomyślałem.

Gooferek tylko zrób coś tak dobrego jak bonk .

Komentarz

• oszołom
          Początki nałogu
          • 2005
          • 301

Zamieszczone przez czornyj
          Przy opracowywaniu znaków słowno-graficznych projektuje się liternictwo specjalnie na tą jedną okazję. Zaprojektowanie korporacyjnej identyfikacji wizualnej jest rzeczą dość istotną oraz piekielnie kosztowną, dlatego nikt nie używa w takich wypadkach powiedzmy Ariala...
          Też się nad tym zastanawiałem. Dzięki Czornyj za wyjaśnienie.
          Eos 1D Mark IV + maleńka szklarnia elek oraz jeden Zeiss:-D

Komentarz

• slawi_3000
            Uzależniony
            • 2006
            • 568

Jest font zwany electronics, w którym jest logo C jako znak. Nie mam linku, ale było na forum

Komentarz

• DoMiNiQuE
              Pełne uzależnienie
              • 2004
              • 3548

W fontach nie pomoge, ale gdyby ktos potrzebowal logotyp Canona to moze go pobrac stad.

Komentarz

• pito
                Bywalec
                • 2005
                • 147

jesli chodzi o rozpoznawanie fontow to polecam ten link:
                Identify fonts with our font finder tool using an image or photo. Upload an image, and we’ll search our collection of over 233,000 fonts for the best match.

wrzucasz obrazek z napisem i jest on porownywany do fontow z obszernej bazy danych. jesli nie znajdziesz danej czcionki to na ogol da sie znalezc bazowa, z ktorej powstalo logo. nie zawsze projektanci robia wszystko od zera, czesto sa to lekkie przerobki juz istniejacych

Komentarz

• Gooferek
                  Dopiero zaczyna
                  • 2006
                  • 47

Zamieszczone przez slawi_3000
                  Jest font zwany electronics, w którym jest logo C jako znak. Nie mam linku, ale było na forum
                  Dzieki, tego fonta juz znalazlem ale mi jest potrzebny caly plik czcionek podobnych do kroju napisow zawartych w moim poscie. Widze ze bede musial poszukac
                  Canon 350D | Canon 50D | Tamron 17-50/2.8 | Canon 50/1.4 | Canon 70-200/4L | Speedlite 580EX+430EX | talia karta

Komentarz

Pracuję...