Driver do ScanJet na Maca

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mungo
    Uzależniony
    • 2006
    • 535

Driver do ScanJet na Maca

Szukałem na oficjalnej stronie HP, znalazłem, jednak za każdym razem pisało, że ten plik na serwerze nie istnieje. Mam HP ScanJet 4470c i za Chiny z Mac'iem nie chce mu się współpracować. Znacie może jakieś alternatywne drivery, itp.? [Photoshop wogóle nie widzi skanera]
    Pozdr,
    Tomek

Zaczątek portfolio: link
  • DoMiNiQuE
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 3548

Jaki system OS X czy Classik?
    Sterowniki od HP sa tylko pod Classika.

Pod OS X Sprobuj tego lub tego.

P.S.
    VueScan jest UniversalBinary, nie wiem czy Sane pojdzie na Intelu.
    Ostatnio edytowany przez DoMiNiQuE; 223.

Komentarz

• mungo
      Uzależniony
      • 2006
      • 535

OS X na intelu. Zainstalowałem VueScan, jednak napisało mi, że ten skaner nie jest dostępny pod Mac OS X. Coś na to można poradzić? Czy muszę skorzystać z BootCamp i Windowsa sobie zainstalować?

Komentarz

• DoMiNiQuE
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 3548

Zamieszczone przez mungo
        OS X na intelu. Zainstalowałem VueScan, jednak napisało mi, że ten skaner nie jest dostępny pod Mac OS X. Coś na to można poradzić?
        Hm, dziwne, wyczytalem, ze pod VueScan powinien smigac. A probowales pod SANE http://www.ellert.se/twain-sane/ ?
        Zamieszczone przez mungo
        Czy muszę skorzystać z BootCamp i Windowsa sobie zainstalować?
        Fuj Fuj Lepiej zainwestuj w nowy skaner, kosztuje tyle co windows Nowe skanery Canona maja ladne naklejki z logiem OS X :grin:

Komentarz

• mungo
          Uzależniony
          • 2006
          • 535

Windowsa by się skądś wykombinowało Sane wogóle nie działa, a do tego w "supported" product brak 4470c... Tyle kasy wydać na Maca, a teraz dołożyć jeszcze kolejnych 300 zł na skaner Nie macie jakiejś robótki, np. śluby, komunie do cyknięcia? Może pomogę - sprzęt mogę nosić, oświetlenie ustawiać

Komentarz

Pracuję...