400D nie gada z kompem

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • augustyniuk

400D nie gada z kompem

Może ktoś miał ten problem. Żaden z dołączonych przez producenta programów nie widzi aparatu. Win rozpoznaje nowy sprzęt ale np Zoom browser go nie widzi. Foty zgrywam przez czytnik ale czemu nie można bezpośrednio z aparatu? Nawet wgrywałem update ze strony Canona do tych programów i nic Ani Eos utility ani Zoom browser nie ma ochotynic czytać.
    Roman
  • mattnick
    Pełne uzależnienie
    • 2006
    • 1735

Przeiceż przez czytnik jest chyba szybciej ??
    30D, C 17-40 f4 , 50 f1.8, 70-200 f4 , 430 ex, oraz -=iii=<)
    CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Komentarz

• rysiaczek
      Uzależniony
      • 2005
      • 897

A probowales zmienic moze tryb komunikacji (w menu aparatu) - pc connection lub print/ptp?

@mattnick - przeczytalem dwa watki i dwa Twoje nic nie wnoszace, nie zwiazane z tematem odpowiedzi. Facet plisss...
      Pkt 8 Regulaminu - niedozwolona stopka tu była...

Komentarz

• mattnick
        Pełne uzależnienie
        • 2006
        • 1735

chodzi Ci o klepanie bagnetu np. ?? Od obrażania siebie nawzajem służy chyba PW czy nie ??
        Twoje wnoszą...
        Ostatnio edytowany przez mattnick; 4561.
        30D, C 17-40 f4 , 50 f1.8, 70-200 f4 , 430 ex, oraz -=iii=<)
        CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Komentarz

• augustyniuk

Nie mam takiej opcji w menu. Była w 350D ale w 400D już nie ma. Chyba,że gdzieś głęboko schowana. Co do czytnika to jest oczywiście szybciej, chciałem jedynie zgłębić temat - jestem dociekliwy

Komentarz

• leonzaw1980

ja podlaczylem canon 400d do kompa i teraz juz moge go wyslac do naprawy bo nawet wlaczyc go nie mozna.czy ktos sie spotkal z takim przypadkiem???

Komentarz

• piast9
              Pełne uzależnienie
              • 2005
              • 3267

Odłącz, wyjmij aku, poczekaj chwilkę, włóż aku. Jak nie zadziała, to oprócz akumulatora wyjmij też pastylkową bateryjkę podtrzymującą. I powiedz czy pomogło.
              650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Komentarz

• Szamot
                Dopiero zaczyna
                • 2006
                • 35

a ja mam podobne pytanie z tym że:

mam nowego 400D i z oprogramowaniem postępuję jak w instrukcji
                1 płyta do kompa
                2 Easy install
                3 ustawiam w aparacie ...

no i nie ustawiam bo nigdzie w menu nie moge znalezc "Comunication"
                jest Language, Video System ... i od razu Custom functions :/

o co chodzi??

dodam że mimo to podłaczyłem aparat do kompa i wszystko działa. ale czy tak powinno być?

Komentarz

• Vitez
                  zło konieczne
                  • 2004
                  • 19804

Zamieszczone przez Szamot
                  mimo to podłaczyłem aparat do kompa i wszystko działa. ale czy tak powinno być?
                  Wszystko dziala? Niemozliwe! Tak nie powinoo byc! Powinien ci co najmniej plyte glowna w komputerze spalic!
                  Oczywiscie zartuje . Skoro wszystko dziala to o co ci chodzi? Ze instrukcja jest niedopasowana do twojego modelu aparatu?
                  Nie wszystkie modele maja 'Communication' w menu wiec nie da sie uniwersalnej instrukcji napisac - widac twoj 400D jest na tyle sprytny ze sam sobie ustawia odpowiedni tryb komunikacji.

Komentarz

• Szamot
                    Dopiero zaczyna
                    • 2006
                    • 35

ok dzieki za info
                    pozdro

Komentarz

Pracuję...