Za ile kupiłbyś Photoshopa CS2/CS3 (PL/ENG)?

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • strus_pedziwiatr
    Bywalec
    • 2006
    • 191

Za ile kupiłbyś Photoshopa CS2/CS3 (PL/ENG)?

Tak przed gwiazdką wpadł mi do głowy pomysł aby zapytać ilu z nas chciałoby wydać określoną kwotę na zakup pełnej wersji Adobe Photoshopa CS2 (a w Q2/2007 CS3) w wersji polskiej albo angielskiej (Windows/Mac)?
    Być może gdybyśmy zebrali odpowiednio dużą ilość chętnych to dałoby się w którejś z firm oferujących to oprogramowanie uzyskać znaczące zniżki.
    Patrząc na dane Skąpca - najniższa oferowana obecnie cena tego produktu:
    Adobe Photoshop CS 2.0 PL Win Box to około 2745 złotych brutto – w zaokrągleniu niech będzie 2800zł.
    Korzystając z poniższych progów cenowych prosiłbym o zadeklarowanie akceptowalnego dla Was poziomu cenowego:
    1. 2800
    2. 2600
    3. 2400
    4. 2200
    5. 2000
    6. 1800
    7. 1600
    8. 1400
    9.. 1000
    Dodam, że jest to tylko zabawa gwiazdkowa, ale być może jej wyniki przesłane do któregoś z oficjalnych dystrybutorów Adobe spowodują jakąś pozytywną reakcję z ich strony lub choćby jakąś akcję promocyjną np. „używasz Gimpa to sprzedamy Ci Photoshopa z dużą zniżką” .
    Co o tym sądzicie?
    Jeśli pomysł jest nietrafiony, to po prostu zignorujcie ten post.
    Ostatnio edytowany przez strus_pedziwiatr; 7470.
  • miszaqq
    Uzależniony
    • 2006
    • 678

trzeba bylo dodac sonde do watku, ja przynajmniej jej nie widze teraz u siebie, no chyba ze nad nia pracujesz wlasnie
    EOS x2, sloik x5, blyskotki x6

Komentarz

• popmart
      Pełne uzależnienie
      • 2005
      • 1721

Zamieszczone przez strus_pedziwiatr
      Dodam, że jest to tylko zabawa gwiazdkowa, ale być może jej wyniki przesłane do któregoś z oficjalnych dystrybutorów Adobe spowodują jakąś pozytywną reakcję z ich strony lub choćby jakąś akcję promocyjną np. „używasz Gimpa to sprzedamy Ci Photoshopa z dużą zniżką” .
      Co o tym sądzicie?
      Jeśli pomysł jest nietrafiony, to po prostu zignorujcie ten post.

doprawdy podziwiam wiarę we własne moce.... może po odpowiedniej ankiecie i monicie do adobe obniżą nam ceny o 50%

Komentarz

• strus_pedziwiatr
        Bywalec
        • 2006
        • 191

Zamieszczone przez miszaqq
        trzeba bylo dodac sonde do watku, ja przynajmniej jej nie widze teraz u siebie, no chyba ze nad nia pracujesz wlasnie
        Sondę przegapiłem przy tworzeniu wątku, a być może nowego nie ma sensu zakładać, o ile nie będzie chętnych do tej zabawy?

Zamieszczone przez popmart
        doprawdy podziwiam wiarę we własne moce.... może po odpowiedniej ankiecie i monicie do adobe obniżą nam ceny o 50%
        A może odkryją nowy kanał dystrybucji swoich produktów poprzez fora dyskusyjne? I dla Canon-Board dadzą dodatkowe rabaty?
        Jako pierwszy mogę się zdeklarować, że gdyby udało się coś takiego załatwić to zaakceptowałbym próg 7. 1600 zł brutto.

Komentarz

• popmart
          Pełne uzależnienie
          • 2005
          • 1721

wiesz co ja osobiście handlowalem takim softem (i innymi gratami) przez 5 lat daje ci 0,01 % że wogóle porozmawiasz z kimś kto ma wladzę nad decyzjami a 0,001 % że zainteresuje się tematem .... przykro mi ale moj pesymizm ma pewne oparcie w rzeczywistości natomiast twój optymizm jest silny ...powodzenia

Komentarz

• stdanielo
            Pełne uzależnienie
            • 2005
            • 1081

bez problemu można kupić za 1499 płacisz za Photoshopa 6 z updatem do CS2, ja właśnie po nowym roku będę brał na firmę coś takiego.
            Dostępne np. tutaj http://navisystems.pl/sklep/product_...f477bdb31bb68c

no i na pewno będę brał wersję angielską bo w polskiej jakoś nie mogę się połapać
            Ostatnio edytowany przez stdanielo; 2610.
            www.kondereszko.pl
            https://www.flickr.com/photos/stdanielo/

Komentarz

• strus_pedziwiatr
              Bywalec
              • 2006
              • 191

Zamieszczone przez stdanielo
              bez problemu można kupić za 1499 płacisz za Photoshopa 6 z updatem do CS2, ja właśnie po nowym roku będę brał na firmę coś takiego.
              Dostępne np. tutaj http://navisystems.pl/sklep/product_...f477bdb31bb68c

no i na pewno będę brał wersję angielską bo w polskiej jakoś nie mogę się połapać
              No i pierwsza pozytywna reakcja! Szukałem takiej okazji, ale jakoś nie trafiłem na tą stronę... Dzięki. To znaczy, że chyba należałoby obniżyć moje pierwotne progi cenowe:-D
              A może wysłać jakieś zapytanie do tej firmy, kiedy znajdzie się trochę więcej chętnych?

Komentarz

• Rpoto
                Bywalec
                • 2005
                • 159

To macie jeszcze takie zestawienie:
                1. 6.0
                2. upgrade
                Co daje 419zł+840zł=1.259,00zł. Plus gratis scaner do odsprzedania.

pozdrawiam

P/S
                jest za 360zł
                6.0
                Czytam. Czytam.
                Robert
                Kalibrajce na Wyspach

Komentarz

• strus_pedziwiatr
                  Bywalec
                  • 2006
                  • 191

Zamieszczone przez Rpoto
                  1. 6.0
                  2. upgrade

pozdrawiam

P/S
                  jest za 360zł
                  6.0
                  No tak, tylko oprogramowania dołączanego do sprzętu nie daje się upgrade'ować i w tym wypadku pewnie też tak jest. Podobnie było z oprogramowaniem dołączanym do aparatów Canon - Photoshop Elements.
                  Ale dowiedziałem się, że przy zakupie kilku sztuk z poprzednio oferowanego adresu przez stdanielo możliwe są dodatkowe zniżki....
                  ale po sprawdzeniu paru adresów www - patrz następne wiadomości - oferta ta wydaje się co najmniej "podejrzana".

Komentarz

• Teo
                    Początki nałogu
                    • 2004
                    • 474

a ja myślę, że kupię Elementsy 5.0...i tak nie wykorzystuję wszystkich funkcji CS2 - w zasadzie tylko wtyczkę do RAWów, proste operacje na warstwach, na histogramie, kadrowanie i prostowanie...to samo da się zrobić w AE 5.0 za 299 pln
                    Ostatnio edytowany przez Teo; 359.

Komentarz

• Driver
                      Zablokowany
                      • 2005
                      • 786

Zamieszczone przez Rpoto
                      Plus gratis scaner do odsprzedania.

[/URL]
                      Raczej nie. Bo jeśli to OEM to sprzedanie skanera i zatrzymanie programu jest nielegalne.

Komentarz

• baraqda
                        • 2006
                        • 8

Czasem można trafić na rodzynka, ale trzeba troche się rozejrzeć i czasem mieć szczęście
                        Ja mojego Adobe Photoshop CS 2.0 WIN PL BOX Kupiłam w Agito za 2447
                        Ale jak przypuszczam był to błąd w cenniku, ponieważ zaraz po sprzedaży zmieniono cene na 2868. Doplaty nie chcieli

Może by tak ich ubłagać na tańszy hurt? Dzwonili do mnie kilka dni temu w innej sprawie. Całkiem mili ludzie

Komentarz

• Teo
                          Początki nałogu
                          • 2004
                          • 474

a jakiś czas temu na Allegro był CS2 za 1499...niby legalny z licencją, pewnie kupiony gdzieś w raju podatkowym

Komentarz

• strus_pedziwiatr
                            Bywalec
                            • 2006
                            • 191

Zamieszczone przez Teo
                            a ja myślę, że kupię Elementsy 5.0...i tak nie wykorzystuję wszystkich funkcji CS2 - w zasadzie tylko wtyczkę do RAWów, proste operacje na warstwach, na histogramie, kadrowanie i prostowanie...to samo da się zrobić w AE 5.0 za 299 pln
                            Oczywiście możesz kupić co zechcesz, ale to trochę nie na temat.
                            Pytanie jest o Photoshopa CS2, a nie o dowolny inny program tego typu - używam darmowego GIMP-a i też jest OK.

Komentarz

• strus_pedziwiatr
                              Bywalec
                              • 2006
                              • 191

Zamieszczone przez Rpoto
                              1. 6.0
                              2. upgrade

pozdrawiam

P/S
                              jest za 360zł
                              6.0
                              Na stronach:

i

jest trochę o tej i tego typu ofertach z wersjami bundle i upgrade'ami -
                              niestety wygląda to na coś w rodzaju "oszustwa" - więc cena 1499 nie gwarantuje legalnego użytkowania oprogramownia.
                              Dotyczy to również oferty podanej przez stdanielo.
                              Czyli wracamy spowrotem na poziom oficjalnych cen rzędu 2800 zł:sad:

I jeszcze coś z http://www.bsa.org/poland/upload/BSA...sing-Guide.pdf :
                              (może to się komuś przyda dla sprawdzenia legalności oprogramowania przy zakupie)
                              Aby wykazać legalne pochodzenie posiadanych zasobów informatycznych, należy prowadzić rejestr zakupionego oprogramowania i zadbać o przechowywanie w bezpiecznym miejscu następujących dowodów legalności :
                              - oryginalne nośniki (CD ROM lub dyskietki)
                              - dokument licencyjny, często zwany Umową Licencyjną Użytkownika Końcowego (EULA)
                              - certyfikat autentyczności
                              - podręczniki użytkownika
                              - wydrukowane kopie wszelkich umów licencyjnych zawartych przez Internet.
                              Należy także koniecznie przechowywać faktury i rachunki z datą zakupu, gdyż mogą okazać się potrzebne.

Komentarz

Pracuję...