problem z kolorami

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Venio
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 1084

problem z kolorami

Ja jakiś chyba nieogarnięty jestem bo jeszcze nie uzyskałem i nie wyszukałem odpowiedzi na moje pytanie...
    A mianowicie gdy robiłem RAWy na ACR to nie było problemu z kolorami. Były zywe i fajne. Ale potem probowałem na C1 ale kolorki były wyblakłe wiec zrezygnowałem. Teraz testuje ALR i kurcze ten sam problem... o ile z landszafcikami nie ma problemu bo walne Velvia Vision i jest wszystko gitarka to juz z np. portretami nie jest ok. Bo przeciez nie bede na kazde takie zdjecie nakład tego filtru... Co wy robicie by kolory nie były takie wyprane? Moze ja cos robie źle
  • p_lar
    Początki nałogu
    • 2006
    • 287

Jak dla mnie to ACR robiło mi wyprane kolory, ale ja uzywam RSE/RSP z lekkim kontrastem i vibrance na +2. W ACR nie chciało mi się kombinować z kalibracją czerwieni, a mi leciała w żółte tam gdzie powinna być akurat intensywniejsza. Pomógł mi trochę Janusz Body podsyłając knigi i tłumacząc to i owo. Ogólnie podkręcenie kontrastu krzywymi zwiększa też nieco intensywność kolorów.
    Can-on, can-off...

Komentarz

• Venio
      Pełne uzależnienie
      • 2005
      • 1084

ja juz na pomoc od Janusza nie moge liczyc bo wg niego go nie szanuje i odmówił wiec licze na innych uzytkowników bo wsumie nie wiem co mam zrobic by było dobrze z tymi kolorkami.

Komentarz

• snow
        Pełne uzależnienie
        • 2005
        • 1145

Najprosciej jak do ACR wrócisz i nie będziesz kombinował

Komentarz

• p_lar
          Początki nałogu
          • 2006
          • 287

Venio to zarzuć tu cuś dla naprzykładu
          Can-on, can-off...

Komentarz

• DoMiNiQuE
            Pełne uzależnienie
            • 2004
            • 3548

Zamieszczone przez snow
            Najprosciej jak do ACR wrócisz i nie będziesz kombinował
            Adobre Lightroom korzysta z algorytmow ACR W sumie efekty powinny byc podobne. Nie wiem Venio jak Ty to robisz, ze sa tak znacze roznice

Komentarz

• Janusz Body
              Moderator
              • 2004
              • 5757

Zamieszczone przez Venio
              ja juz na pomoc od Janusza nie moge liczyc bo wg niego go nie szanuje i odmówił wiec licze na innych uzytkowników bo wsumie nie wiem co mam zrobic by było dobrze z tymi kolorkami.
              Próbowałem Ci pomóc po otrzymaniu od Ciebie PW - zostałem zjechany. Teraz, za brak taktu, trafiasz na liste ignorowanych.

Życze powodzenia
              Ostatnio edytowany przez Janusz Body; 194.

Janusz,
              Old enough to know better - but I do it anyway.

Komentarz

• heniek
                Uzależniony
                • 2004
                • 614

generalnie to najlepsza kolorystykę ma DPP i dalej C1, do ACR jak i RS nie mogę sie przekonać od poczatku właśnie ze względu na kolory..., pokaż kawałek zdjęcia,
                Heniek

Komentarz

• Venio
                  Pełne uzależnienie
                  • 2005
                  • 1084

Zamieszczone przez Janusz Body
                  Próbowałem Ci pomóc po otrzymaniu od Ciebie PW - zostałem zjechany. Teraz, za brak taktu, trafiasz na liste ignorowanych.

Życze powodzenia
                  Wolał bym nie zaczynac cytowac tego co mi napisałeś...

Komentarz

Pracuję...