Velvia Vision - userów proszę o opinie
Zwiń
X
-
pare sloikow i jedno body ......... ostatnio uzywane 9 lat temu czas nanowo zaczac przygode .... -
Bylo szybciej - we wtorek w pracy dokonalem zakupu i w srode rano jak do pracy ponownie wrocilem mialem juz link do sciagniecia
AMD Sempron 3000+ 64 bit i RAM 1.5GB (btw Adobe Lightroom juz zaczal mi na tym chodzic)
Komentarz
-
A może jednak lepiej iść na kolację z dziewczyną a potem odwiedzić tą stronę: http://www.atncentral.com/download.htm Strona, zapewne znana wielu użytkownikom forum, zawiera wiele darmowych pluginów i akcji do photoshopa. Miedzy innymi Velvia-Provia v. 2 Author: Paul Bleicher.FF z FF po serwisie, EOS33+BP, 17-40L, 135 2L+TCx2 II, 85 1.8, 50 1.4.Komentarz
-
Te akcje znałem, niestety nie udawało się nimi powtórzyć, bez dodatkowych korekt, efektów ze zdjęć na stronie Mirandy z "reklamówką" VV. Tamte dostały "przestrzeni", a skopiowane ze strony oryginały, przeciągnięte akcjami, wyglądały jak po przepierce z wywaleniem saturacji w kosmos.A może jednak lepiej iść na kolację z dziewczyną a potem odwiedzić tą stronę: http://www.atncentral.com/download.htm Strona, zapewne znana wielu użytkownikom forum, zawiera wiele darmowych pluginów i akcji do photoshopa. Miedzy innymi Velvia-Provia v. 2 Author: Paul Bleicher.
NIESTETY również pluginem VV nie udało mi się tak dobrać ustawień, żeby osiągnąć efekty demonstrowane na stronie FM. Może jest za późno i niedowidzę, albo ten plugin to jakaś ściema... nic nie różniąca się od akcji Bleichera. No, z wyjątkiem ceny...
Zaczynam się przekonywać do własnej
tezy postawionej w pierwszym poście tego topicu. Ale jeszcze jutro, pardon, dzisiaj powalczę.
Komentarz
-
Po pierwsze: ten filtr zwiększa dynamikę już zrobionego zdjęcia? Marketing - jak widzę - robi się coraz bardziej beszczelnyWlasnie sobie wczoraj zakupilem Velvia vision. Baaardzo fajne efekty. Generalnie po obrobce zdjecia wydawalo mi sie, ze jest juz wszystk ok. Ale po wlaczeniu pluginu i wprowadzeniu malych zmian w postaci ocieplenia kolorow i zwiekszenia zakresu tonalnego roznica jest tak widoczna (in plus), ze mam ochote zdjecia z wakacji wywolac na nowo
Po drugie: ten filtr coś robi z kolorami, ale z kolorystyką velvii to on nie ma NIC wspólnego. Wystarczy poptarzeć na kolor skóry na Twoich samplach. Na velvii jest zawsze za czerwona i to potężnie (velvia się totalnie nie nadaje do fotografowania ludzi), tutaj tego nie widzę. To kicha a nie velvia, powinni zapłacić odzskodowanie FUJI za szarganie marki
JKomentarz
-
Jester - widze, ze ty purysta jestes. Strasznie nerwowy na cyfre
Poza tym, jak ty w ogole mozesz porownywac widok slajdu na podswietlarce do tego co na ekranie ?
Przeciez to dwa swiaty wiec wiadomo, ze to nie Velvia ino próba imitacji Velvii ... nie nerujsja sie tak
Komentarz
-
Eetam, nerwowy. Wkurza mnie, że nazwa filtra nijak się ma do tego, co robi
Velvia to velvia, a to nie jest nawet imitacja.
JKomentarz
-
-
Photoshop to by było "Sklep Foto", interface to chyba "międzytwarz" itp, itd.... Musisz chodzić łokropnie zły na cały świat i wyżywasz się na nas - to sie nazywa fru-cośtam
Janusz,
Old enough to know better - but I do it anyway.Komentarz
-
Oficjalnej demo na pewno nie ma, prawdopodobnie dlatego, że znaczna część nabywców (nikt?) nie kupiłaby go porównując jego działanie z ogólnodostępnymi akcjami "velviopodobnymi".
Co więcej, poczucia niesmaku dopełnia fakt, że nie da się wprost, za pomocą tego pluginu osiągnąć efektów, jakie są prezentowane na fotach demonstracyjnych na stronie z opisem VV. Skopiowałem sobie foty ze strony do PSa, przepuściłem pluginem na 100 sposobów i ani razu nie można było o wynikowych fotach powiedzieć że są bardzo podobne do zaprezentowanych na "reklamówce". Trzeba jeszcze "dodłubać". Ale to akurat Miranda zataił.
Foty porównawcze są tam wstawione dla tych, którzy je ściągną, przepuszczą przez darmową velviową akcję, porównają i stwierdzą: czad! Plugin Mirandy robi to o niebo lepiej! Kupuję!Komentarz
Komentarz