ramka w PS - pomożecie ?

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Anvers
    Bywalec
    • 2005
    • 160

Chyba sie mylisz
    Robisz: Background copy/Edit/Stroke 20piks czarnego/Stroke 10piks czerwone/Stroke 9 piks czarne.
    I zrobione
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    znaczy 9 nie 19
    Ostatnio edytowany przez Anvers; 2020. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• 2marekm
      Początki nałogu
      • 2007
      • 419

Mówimy o dwóch różnych rzeczach. Chodziło mi o plugina do Photoshopa, w którym prawdopodobnie...niemożliwe to co napisałem w poście #45.

Komentarz

• Vitez
        zło konieczne
        • 2004
        • 19804

Zamieszczone przez 2marekm
        Mówimy o dwóch różnych rzeczach. Chodziło mi o plugina do Photoshopa, w którym prawdopodobnie...niemożliwe to co napisałem w poście #45.
        Używaj cytatów, wtedy będzie wiadomo do czego się odnosisz.

Komentarz

• Kabu
          Początki nałogu
          • 2007
          • 370

No to i ja się coś zapytam, czasem na niektórych prezentowanych zdjęciach spotkałem taką ramkę do środka gdzie brzegi są rozmyte (i z tym nie mam problemu) ale pojawia się dodatkowo element ramki na 1px jakiegoś koloru właśnie na końcu tego rozmycia, czyli jakby oddzielał ostre od rozmycia. Jak zrobić coś takiego? Wybaczcie ale nie mam przykładu.

Komentarz

• marekb
            Pełne uzależnienie
            • 2006
            • 2273

ja sobie wymyśliłem ramkę w ten sposób:

zaznaczenie prostokątne, odwrotnośc, zaznaczenia, nowa warstwa wypełnienia, gradient, styl romb, kąt 0,zaznaczone "odwrotnie", rozmycie gauss.

i wychodzi cos takiego:

Komentarz

• KrzysiekRally
              Coś już napisał
              • 2007
              • 91

Zamieszczone przez 2marekm
              A jak zrobić taką ramkę ? O ile z czarnym obramowaniem nie ma problemu, to już z czerwoną obwódką nie wiem jak sobie poradzić.

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...826.html#codes
              Ja na przykład robię taki motyw poprzez zwiększanie obszaru roboczego i tyle
              Najprostszy sposób. Nagrywam całą akcję i seriami lecę po wszystkim co mam aktualnie do obrobienia
              www.image-sport.net moja www
              www.imagesport.digart.pl prace
              www.facebook.com/imagesportnet
              7D,400D/17-50 f2.8/70-200 f4L/50 f1.8II/580EXII/Tamrac Expedition7

Komentarz

• PATIszon
                Dopiero zaczyna
                • 2008
                • 15

Zamieszczone przez KrzysiekRally
                Ja na przykład robię taki motyw poprzez zwiększanie obszaru roboczego i tyle
                Najprostszy sposób. Nagrywam całą akcję i seriami lecę po wszystkim co mam aktualnie do obrobienia
                Pozwole sobie odkopac temat, bo ja, jak ktos tu juz napisal nie posluguje sie PS-em jak widelcem przy sniadaniu i mam kilka pytan
                Wlasciwie jedno:

jak zrobic ramke do zdjec taka jak chce to wiem, ale jak potem zrobic zeby ona byla gotowa, najlepiej z podpisem i zebym nie musiala robic jej za kazdym razem jak obrabiem 150 zdjec z zawodow

A ramka mnie interesuje taka zwykla jak to:

Dziekuje bardzo za lopatologiczna odpowiedz.

Komentarz

Pracuję...