Chwilowo nie mam czasu na skrinszotowanie i dokladny opis
Iczek zaraz sam do tego dojdzie
i moze sie okazac, ze zupelnie nie bedzie zadowolony z efektu jaki mozna uzyskac ta metoda
(imo da sie, tylko trzeba pokombinowac z parametrami choc napewno mozna dojsc do tego na wiele sposobow)
ramka w PS - pomożecie ?
Zwiń
X
-
-
dobra, spoko, rozumiem, bede walczyl, krok po kroku
Mam jednak wrazenie, ze to juz probowalem, ael zobaczymy
Dzieki D.
Komentarz
-
ale nakombinowaliscie
to jest banalne ;-)
robi sie to tak:
1. ctrl+a
2. select/modify/border (powiedzmy 5px)
3. select/modify/smooth (powiedzmy 20px)
4. delete (background color musi byc ustawiony taki w jaki kolor ma przenikac czyli czarne)
5. ctrl+a
6. select/modify/border (powiedzmy 50px)
7. alt+ctrl+d (nie pomylic z del
) i powiedzmy 50px
8. del
9. ctrl+d
i mozna podziwiac
a i jeszcze jedno punkt 8 mozna wykonac kilka razy jesli ma byc mocniej wtopione
(wiekszy "efekt rurki"
edit: no tak nie dokonca efekt rurki no ale mozna podciagnac ;-))Komentarz
-
Komentarz
-
-
Skrinszotowanie - nie mialem zamiaru powodowac u Ciebie wytrzeszczu!Chwilowo nie mam czasu na skrinszotowanie i dokladny opis
Iczek zaraz sam do tego dojdzie
i moze sie okazac, ze zupelnie nie bedzie zadowolony z efektu jaki mozna uzyskac ta metoda
(imo da sie, tylko trzeba pokombinowac z parametrami choc napewno mozna dojsc do tego na wiele sposobow)
Nie wszyscy na CB sa obeznani z PSem i wykorzystuja go jak widelec przy sniadaniu.
Chyba o tym zapomniales Jac?z pozdrowieniamiKomentarz
-
-
Matko, panowie
Jac dzieki za wskazowki i nie denerwuj sie tak, a Rak'u faktycznie mozna to zrobic bez screenow, ktore sa czasochlonne i nie kazdy ma na to czas
Nie nadwyręzajmy pomocnego ramienia naszych kolegow.
Komentarz
-
-
Jac - jedn pytanie. Rozumiem, ze te operacje wykonuje na obrazku tak,,,? A nie na nowej warstwie?
Wiem, ze banalne pytania...
Dla tych co maja problem to obrazek musi bycc jako tlo oczywiscie.
Efekt jest bardzo fajny i dziekuje JAC za pomoc. Dla jednym po podstawy, dla innych jak widac szczyt - jak dla mnie
Ostatnio edytowany przez iczek; 210.Komentarz
-
-
tak, ramka to juz u mnie ostatni proces obrobki zdjecia, czyli jak juz mamy wszystko na jednej warstwie - czyli background czyli nie na warstwie ;-) a tloJac - jedn pytanie. Rozumiem, ze te operacje wykonuje na obrazku tak,,,? A nie na nowej warstwie?
jasne, pozniej bedzie, ze to ja jestem be mimo tego ze chcialem pomoc, tak to zgrabnie zrobiles ;-)
wiec zeby nie bylo
wszytkie opcje masz w jednym menu...
i tak wyglada ta "wewnetrzna" ramka... ale nie moglem sie powstrzymac i dodalem swoja (zewnetrzna)
taka ramka dobrze sie sprawdzi tam gdzie jest raczej jasne tlo na ciemnym trzeba by pewnie sie troche pobawic w winiete ;-) ale to pewnie w nastepnym odcinkuKomentarz
-
Pani PSYCH... zawsze dziala na wyrzuty sumienia (ale tylko u dobrych ludzi). :wink:
dzieki i pozdrawiam,z pozdrowieniamiKomentarz
-
-
A to nie to samo tyle, ze przy innych wartosciach px i bez zewnetrznej?
Inaczej, podaj "przepis" na ta ramke.
BTW
jak sie patrze na te fotke to mi sie mieni w oczach - szczegolnie na tej bialej bluzce
pozdrawiam,z pozdrowieniamiKomentarz

Komentarz