program do robienia filmow ze zdjęć...

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • dyzmas

program do robienia filmow ze zdjęć...

Poszukuję takowego. Chciałbym zrobić prezentację(film z muzyką) ze zdjeć. Jest jednak pewien problem. Zależałoby mi, by program miał funkcję "zoom" - czyli pokazywał cześć zdjęcia i przejezdzal na inny fragment, bądź pokazywał zdjęcie od "szczegółu do ogólu". Gdyby jeszcze programik był darmowy to już wogóle byłoby gites... Ma ktoś coś takiego ?
  • Nemoz
    Dopiero zaczyna
    • 2005
    • 30

Zagladnij tutaj:
    Some people leave the photography world a little better than they found it. Jeff Schewe left it transformed. It’s with deep sadness that we share...

I strona producenta:

Pozdrawiam!

Komentarz

• januszP.
      Uzależniony
      • 2006
      • 634

ja od dawna robie na Ulead VideoStudio ostatnio na allegro kupiłem wersję Videostudio10 z polską nakładka i kilkoma gadzetami. Bardzo prosty i moim zdaniem b. dobry!. Robię dużo zdjęć w formie pokazu (DVD) z podkładem muzycznym.
      Jest to super sprawa przy pokazie zdjęć z wyjazdów wakacyjnych imprez towarzyskich itp. Nie jest to diaporama ale jej namiastka! bardzo przyjemna . Nie nudzi oglądaczy (pokaz do 20 min.). Program też jest świetny (a przede wszystkim do tego został stworzony) do montażu filmów video z kamer cyfrowych. (i nie tylko)
      Polecam
      Janusz

Komentarz

• Bagnet007
        Pełne uzależnienie
        • 2006
        • 1344

Adobe Premiere też robi takie przejścia, no ale darmowy nie jest :-|

Komentarz

• kris75
          Początki nałogu
          • 2006
          • 413

Polecam PicturesToExe - to prawdziwy program do diaporam a wersja 5.0 posiada juz funkcje zoom, scrooling i animowane obiekty.
          ________
          Rzeczy widzimy nie takimi, jakie są, ale takimi, jacy jesteśmy
          Immanuel Kant

Komentarz

• januszP.
            Uzależniony
            • 2006
            • 634

Profesjonalnym programem do robienia diaporam jest Wings Platinum. Jest uproszczona wersja za darmo na kilkadziesiat otwarć do sciągniecia za darmo. Jest (ta uproszczona wersja) w zupełności wystarczająca:;-) napewno w googlach znajdziesz

Komentarz

• kris75
              Początki nałogu
              • 2006
              • 413

moim zdaniem dla domowego uzytku to szkoda zachodu to program przeznaczony do projektorow sterujacy kilkoma ekranami ciekawi mnie tylko czy generuje obraz rownie dobrej jakosci jak PTE - niestety jakichkolwiek sampli brak zeby sie o tym przekonac
              ________
              Rzeczy widzimy nie takimi, jakie są, ale takimi, jacy jesteśmy
              Immanuel Kant

Komentarz

• mor_feusz
                Pełne uzależnienie
                • 2006
                • 1370

Moze z innej beczki a Windows Move maker tego nie przelknie? nigdy nie probowalem i ne zamierzam ale moze?

Komentarz

• KuchateK
                  Pełne uzależnienie
                  • 2005
                  • 4895

WMM jest kiepski... Ma tam jakies efekty, ale strasznie duzo trzeba klikac aby cokolwiek zrobic z ich wykorzystaniem. A efekty i tak marne z racji zerowej kontroli nad tymi efektami. Do zdjec zdecydowanie odradzam.
                  ...

Komentarz

• mxw
                    Pełne uzależnienie
                    • 2005
                    • 2315

tylko jeden: Microsoft Photo Story 3 - prosty w obsłudze, skuteczny (nie powiesił mi się ani razu ), ma wszystkie niezbędne funkcje (przejścia, efekty, zoom, pan&zoom, sterowanie przejściami, prędkością, napisy, muzyka, generowanie własnej muzyki itp. itd.) - do tego darmowy* dla wszystkich użytkowników Windows XP. polecam.

* darmowy do 300 zdjęć w pokazie i wyjściu typu plik *.wmv; za pluginy do nagrywania VCD, Super VCD i DVD trzeba już płacić (ale możemy też nagrać wmv na płytę innym programem, np. nero - wtedy za darmo )

jedyny minus: nie można wpleść pomiędzy zdjęcia kawałków filmów...
                    pozdro.,
                    m.

Komentarz

• Lipa

a wlasnie jest jakis polski program do robienia filmow ze zdjec ?? prosze o szybka odpowiedz

Komentarz

• mruczek
                        Bywalec
                        • 2005
                        • 240

Zamieszczone przez dyzmas
                        Poszukuję takowego. Chciałbym zrobić prezentację(film z muzyką) ze zdjeć. Jest jednak pewien problem. Zależałoby mi, by program miał funkcję "zoom" - czyli pokazywał cześć zdjęcia i przejezdzal na inny fragment, bądź pokazywał zdjęcie od "szczegółu do ogólu". Gdyby jeszcze programik był darmowy to już wogóle byłoby gites... Ma ktoś coś takiego ?
                        Gdybyś miał macintosha, to taki efekt otrymałbyś za pomocą iPhoto. Niestety w sprawie PC nie jestem Ci wstanie wskazać nic konkretnego. Może Picasa, wiem, że robi ruchomy pokaz slajdów z delikatnym powiększeniem. Niestety w niej nie da się chyba ręcznie ustawić miejsa skąd dokąd ma iść ten zoom na zdjęciu.

Komentarz

• jarecki
                          Dopiero zaczyna
                          • 2005
                          • 21

Jest polski program do robienia prezentacji slajdów FotoOffice3 firmy GData.
                          Możesz robić prezentacje jako plik .exe,.html,.pdf oraz nagrywać VCD,S-VCD,lub DVD.Ewentualnie możesz użyć do robienia filmów ze zdjęć Pinnacle Studio który jest po polsku.
                          Jarecki

Komentarz

• Fireman
                            • 2006
                            • 5

Moja propozycja to MemoriesOnTv.

Komentarz

Pracuję...