jak poznać tajniki Photoshop'a ???

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Robert.5055

Mozesz zagladnac tutaj: http://psworkshop.net/psworkshop/
    albo tu: http://thewebmachine.com/

a z ksiazek moze ta: http://www.amazon.co.uk/exec/obidos/...333255-0391820

Komentarz

• satriani
      Początki nałogu
      • 2004
      • 443

Ja zaopatrzyłem sie w taka Biblię do PS i powiem szczerze że jestem bardzo niezadowolony, bo niby wszystko kompletnie opisane, ale jak szukasz czegoś konkretnego to oczywiście 15 min do tyłu na znalezienie konkretu.
      Do poduszki to raczej też sie nie nadaje.
      Dla zupełnie zielonego fotoamatora poleciłbym albo papierowy poradnik dla początkujących za ok.15-20 pln albo książkę o fotografii cyfrowej z przykładami edycji w PS za ok. 30-70 pln no i oczywiście poradniki sieciowe i fora.

Na pewno jednak dla amatora nie polecam Biblii PS bo wiekszość z nas wykorzystuje chyba z 10-20% możliwości tego programu. No oczywiscie zdarzaja się wyjątki ;-))

Komentarz

• wariat

Na poczatek to IMO wystarczajaca jest instrukcja obslugi chyba ... wiele rzeczy jest tam fajnie pokazanych...

Komentarz

• Vitez
          zło konieczne
          • 2004
          • 19804

Zamieszczone przez wariat
          Na poczatek to IMO wystarczajaca jest instrukcja obslugi chyba ... wiele rzeczy jest tam fajnie pokazanych...
          Mi do PS Elements 2.0 nie dali instrukcji obslugi

Komentarz

• wariat

No do tego co lezy w pudelku od aparatu to mi tez nie... choc pamietam ze jak kiedys kupowalem notka we drancji to tam byl elements z instrukcja ... tylko po zabojadowemu ... ale z normalnym PS instrukcja jest i IMO calkjiem niezla, nie zeby rewelacyjna ale niezla.

Komentarz

• pejot
              Bywalec
              • 2004
              • 204

"Korekcja i separacja" Dan Margulis

Książka pisana w oparciu o Photoshop 6. Generalnie o tym, co można wydobyć z kiepskiego technicznie zdjęcia...
              www.browarelefant.pl

Komentarz

• Vitez
                zło konieczne
                • 2004
                • 19804

Zamieszczone przez pejot
                Generalnie o tym, co można wydobyć z kiepskiego technicznie zdjęcia...
                Ksiazka antyedukacyjna fotograficznie? Rzesze pstrykaczy robiacych kiepskie technicznie zdjecia bedzie je przerabiac w arcydzielka Photoshopowe dzieki tej ksiazce? A nie lepiej kupic ksiazke o fotografii ?

Komentarz

• pejot
                  Bywalec
                  • 2004
                  • 204

Vitez, wiedziałem, że prędzej czy później, i mój post opacznie zrozumiesz.

Post dotyczy tajników photoshopa.
                  Moja odpowiedź dotyczy tajników photoshopa.
                  Chciałem koledze pomóc polecając bardzo dobrą książkę. Uwierz mi, praca na wyciągach barwnych jest tak samo trudna co fotografia. I nie lepiej kupić książkę o fotografi, bo to nic nie da. Ten kto ma robić zdjęcia, i ma je robić dobrze, będzie je robił i bez tej książki. Ale do opanowania warsztatu PS potrzebna już jest lektura. Choćby po to, żeby z kiepskiego zdjęcia, zrobionego przez kogoś, uratować to co na nim miało pierwotnie być. Satysfakcja. Proste?
                  www.browarelefant.pl

Komentarz

• p13ka
                    Pełne uzależnienie
                    • 2004
                    • 1013

Kupiłem w Merlinie "Fotografia cyfrowa. Edycja zdjęć" Scott Kelby. Wcześniej o niej wspominał Tytus i Algier. Potwierdzam ich opinie. To REWELACJA! :P Wszystko opisane bardzo przystępnie, z ekranami, przykładami, i tak zindeksowane, że bez trudu można znaleźć interesujące zagadnienie. Nie trzeba znać dobrze PS żeby coś fajnego zrobić ze zdjęciem. De facto photoshopowy nowicjusz też sobie poradzi. Szczerze polecam

Komentarz

• Vitez
                      zło konieczne
                      • 2004
                      • 19804

Zamieszczone przez pejot
                      Vitez, wiedziałem, że prędzej czy później, i mój post opacznie zrozumiesz.
                      Pejot - wiedzialem ze nie zauwazysz znakow zapytania w moim poscie i go opacznie zrozumiesz.
                      Ja sie pytam o ksiazke, o to co zawiera, a nie ja opinuje .

Komentarz

• Kuba C.
                        Coś już napisał
                        • 2004
                        • 50

Jeśli ktoś byłby chętny to moge wysłać podręcznik do ps7 po polsku w pdf. Może komuś się przyda. Jak coś to PW.

Aha plik ma 13 mb

Komentarz

• tpop
                          Pełne uzależnienie
                          • 2004
                          • 1465

Zamieszczone przez Kuba C.
                          Jeśli ktoś byłby chętny to moge wysłać podręcznik do ps7 po polsku w pdf. Może komuś się przyda. Jak coś to PW.

Aha plik ma 13 mb
                          A moze masz mozliwosc wystawic go na jakims serwerze?
                          photography is like feeding heroin, its highly addictive

Komentarz

• pejot
                            Bywalec
                            • 2004
                            • 204

Jeśli chodzi o zawartość "Korekcja i separacja" to podaję linka do spisu treści- jest dość obszerny. Niektóre tematy są naprawdę bardzo interesujące... nawet dla własnej radości to opanować...

Nowe wydanie znanej książki zostało dostosowane odpowiednio do zmian, jakie zachodzą w naszej branży. Uwzględniłem własne, nowe pomysły oraz sugestie tych, którzy zapoznali się z wcześniej...
                            www.browarelefant.pl

Komentarz

• przemo_21
                              Bywalec
                              • 2004
                              • 120

Zamieszczone przez Kuba C.
                              Jeśli ktoś byłby chętny to moge wysłać podręcznik do ps7 po polsku w pdf.
                              Witam
                              To ja poproszę :-)
                              dzięki

[email protected]

Komentarz

• Kuba C.
                                Coś już napisał
                                • 2004
                                • 50

Wysle ta książeczkę wszystkim którzy chcieli ale może to potrwać kilka dni więc prosze o cierpliwość!8)

POzdrawiam Kuba

Komentarz

Pracuję...