Oprogramowanie do EOS 350D

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • maczkus
    Bywalec
    • 2006
    • 138

Oprogramowanie do EOS 350D

Witam

Na wstepie pozdrawiam wszystkich forumowiczow - to moj pierwszy post tutaj

Kupilem niedawno uzywanego EOSa 350D, wszystko fajnie poza tym, ze nie dostalem oryginalnej plyty z oprogramowaniem. Szukalem w necie EOSViewer, jednak bezskutecznie - Canon oferuje do sciagniecia jedynie aktualizacje.

Czy znalazlby sie ktos tak mily i wrzucil mi na FTP soft dostarczany na oryginalnej plytce do tego aparatu? Namiary (serwer i haslo) podam na maila. Bardzo mi na tym zalezy bo nie wiem czym sciagac z aparatu RAWy. Plugin do Total Commandera sobie z tym nie radzi, podobnie ACDSee 8 Pro i inne programy. Dziala mi tylko cam2pc ale wkurzajacy jest ten blad ktory pojawia sie przy zrzucaniu RAWow.

Pozdrawiam
    maczek
    Najlepsza strona o łowiectwie podwodnym w Polsce!
  • Vitez
    zło konieczne
    • 2004
    • 19804

Zamieszczone przez maczkus
    Kupilem niedawno uzywanego EOSa 350D, wszystko fajnie poza tym, ze nie dostalem oryginalnej plyty z oprogramowaniem.
    A sprzedawca co na to? Ma obowiazek ci dostarczyc ta plytke, chyba ze ma dobra wymowke. Bo brak dobrej wymowki = goracy towar .

Bardzo mi na tym zalezy bo nie wiem czym sciagac z aparatu RAWy.
    Czytnikiem.

Komentarz

• mor_feusz
      Pełne uzależnienie
      • 2006
      • 1370

Zamieszczone przez maczkus
      Namiary (serwer i haslo)
      Moge wrzocic. Zrobie iso albo RAR albo ZIP - jaki kolwiek format chcesz. Jestem teraz w pracy. Moge zrobic Wieczorem i wrzocic Ale cos mi podejrzanie to wyglada jak VITEZ mowi. Nikt sie nie pozbywa plytki - bo bez niej ani rusz. Powiedz jaki chcesz format to "zapodam"

Komentarz

• maczkus
        Bywalec
        • 2006
        • 138

Zamieszczone przez Vitez
        A sprzedawca co na to? Ma obowiazek ci dostarczyc ta plytke, chyba ze ma dobra wymowke. Bo brak dobrej wymowki = goracy towar
        Ani przez chwile nie pomyslalem, ze to moze byc goracy towar. Sprzedawca twierdzi, ze plyta sie zgubila... hmm... :/

pozdr.
        maczek

Komentarz

• mor_feusz
          Pełne uzależnienie
          • 2006
          • 1370

skoro tak twierdzi (fakt ze sie mogla zagubis, nie zaprzeczam. Sam mam 100tki plyt). Podaj nazwe usytkownika, haslo IP (albo nazwa DNS) to wrzoce - moj adres to [email protected]

Komentarz

• maczkus
            Bywalec
            • 2006
            • 138

Zamieszczone przez mor_feusz
            skoro tak twierdzi (fakt ze sie mogla zagubis, nie zaprzeczam. Sam mam 100tki plyt). Podaj nazwe usytkownika, haslo IP (albo nazwa DNS) to wrzoce - moj adres to [email protected]
            Juz Ci przeslalem namiary na maila

pozdr.
            maczek

Komentarz

• mor_feusz
              Pełne uzależnienie
              • 2006
              • 1370

Caly CD jako archiwum ZIP. Jakies 200 MB - juz leci. Moger jeszce wrzocic CD2 (Canon Digital EOS Software Instruction Manuals Disk {do dzis nie otworzylem}) oraz DYSK3 ArcSoft photo STUDIO. no i jest jescze DVD z przewodnikiem o obiektywach. Moge zrobic ISO i tez wrzocic {troche bedzie wazylo}. Bedziesz mial 3 CD i 1 DVD. I tak kozystal bedziesz z tego CD

Komentarz

• maczkus
                Bywalec
                • 2006
                • 138

Caly CD jako archiwum ZIP. Jakies 200 MB - juz leci. Moger jeszce wrzocic CD2 (Canon Digital EOS Software Instruction Manuals Disk {do dzis nie otworzylem}) oraz DYSK3 ArcSoft photo STUDIO. no i jest jescze DVD z przewodnikiem o obiektywach. Moge zrobic ISO i tez wrzocic {troche bedzie wazylo}. Bedziesz mial 3 CD i 1 DVD. I tak kozystal bedziesz z tego CD
                Jesli nie jest to dla Ciebie problem to chetnie Miejsca na serwerze jest ok. 1,5 GB, bede sukcesywnie to sobie zrzucal.

pozdr.
                maczek

Komentarz

• birez
                  Uzależniony
                  • 2005
                  • 609

Ale cos mi podejrzanie to wyglada jak VITEZ mowi. Nikt sie nie pozbywa plytki - bo bez niej ani rusz.
                  Eee tam - ja np. nie wiem gdzie jest moja plytka i obawiam sie ze potencjalny nabywca by jej odemnie raczej nie otrzymal (softu z niej uzylem raz - do ustawienia swojego nazwiska w aparacie).
                  Co innego jesli przy okazji nie ma pudelka, papierow, ladowarki...

Komentarz

• mor_feusz
                    Pełne uzależnienie
                    • 2006
                    • 1370

Jesli ktos nie ma czytnika to spoko. Moja zonka szystko przez ten programik zrzwala na kompa i jest zadowolona. Dzial super. Pojawia sie ikonka - ladnie sie jej kataloguje (po dacie) i (na poczatku nie cierpialem tego softu) po paru uzyciach sie przyz\wycailem - przegladarka niczego sobiee. Z laptopem przyszedl Abobe Phosodhop Elements 4 (wersja full) . Ale nie uzywam. Nie lubie nadto interwencji w pliki. Lubie zdjecia a dotego moim zdaniem sie soft odpowiednio naddaje. (nie mam czasu na PSa a zonce chci brak (narazie). Osobiscie uwazam ze soft jest warty posadania. Nawet jak nie zostanie zainstalowant to nic nie szkodzi.
                    Ostatnio edytowany przez mor_feusz; 5033.

Komentarz

• bartek212
                      Dopiero zaczyna
                      • 2006
                      • 26

Jest jakis softwarowy odpowiednik EOS Capture, który by zadziałał z 350D? Czytnika nie mam i na razie nie mam grosza więc odpada. A EOS Capture mi nie rusza. Wcześniej działał, teraz zmieniłem płytę główną, mam mały problem z USB (działa jako 1.1 zamiast 2.0) i już EOS Capture nie chce się włączyć. Tak jakby brak był zgodności aplikacji z systemem Windows, próbowałem zmieniać tryby, ale nic z tego. Natomiast windowsowy zwalacz nie widzi RAW-ów

Dzięki za pomoc.

Komentarz

• tomaj_2
                        Bywalec
                        • 2006
                        • 247

Zamieszczone przez bartek212
                        Natomiast windowsowy zwalacz nie widzi RAW-ów

Dzięki za pomoc.
                        A sprobuj przestawic aparat na PTP - wtedy bedzie widoczny jako dysk wymienny i na pewno bedziesz widzial Rawy
                        Siódemka była...odjąłem jedną cyfrę od niego +Canon24-105 f/4L+Canon70-200 f/4L+Sigma17-35HSM+550EX+ ... hehe Zenit 12XP
                        Moje wypociny

Komentarz

• Vitez
                          zło konieczne
                          • 2004
                          • 19804

Zamieszczone przez tomaj_2
                          A sprobuj przestawic aparat na PTP - wtedy bedzie widoczny jako dysk wymienny i na pewno bedziesz widzial Rawy
                          Jestes pewien ze na pewno? Ja watpie - byly juz tu watki ze Windows XP mysli za uzytkownika i przy pomocy trybu PTP zamienia RAW na JPG by "uzytkownik mial latwiej bo ja takiego formatu jak RAW nie znam i nie bede nim truc komputera mojego uzytkownika" .

Komentarz

• tomaj_2
                            Bywalec
                            • 2006
                            • 247

Zamieszczone przez Vitez
                            Jestes pewien ze na pewno? Ja watpie - byly juz tu watki ze Windows XP mysli za uzytkownika i przy pomocy trybu PTP zamienia RAW na JPG by "uzytkownik mial latwiej bo ja takiego formatu jak RAW nie znam i nie bede nim truc komputera mojego uzytkownika" .
                            Ok. Nie wiem jak robią inni. Ja robię tak i działa:
                            1. Podpinam aparat do kompa (tryb PTP, chociaz na NORMAL tez dziala)
                            2. Olewam pomysly Windy w stylu za pomoca czego mam sciagnąć foty
                            3. Uruchamiam Explorator Windows i ... widze wszystkie pliki łącznie z RAW

I Tu mała uwaga - jak zastosowałem sie do zaproponowanego przez Winde programu to RAW-a nie było na liście fot do ściągnięcia.

Co sie tyczy systemu - XP PL SP2 z łatkami późniejszymi. Utrzymany w dobrym stanie

Oczywiscie windows to nie Linux i tu sie zawsze coś zdarzyć może
                            Siódemka była...odjąłem jedną cyfrę od niego +Canon24-105 f/4L+Canon70-200 f/4L+Sigma17-35HSM+550EX+ ... hehe Zenit 12XP
                            Moje wypociny

Komentarz

• Vitez
                              zło konieczne
                              • 2004
                              • 19804

A masz zainstalowany Microsoft RAW Image Thumbnailer and Viewer for Windows XP?

Komentarz

Pracuję...