Szokująca technologia prezentacji zdjęć

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • KuchateK
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 4895

Widze ze patrzyliscie na obrazki a nie sluchali co tam mowia...
    ...

Komentarz

• JSK
      Początki nałogu
      • 2006
      • 318

Patrzyłem na obrazki przez pierwsze 20s. Jeszcze gorsze niż te dynamiczne strony gdzie fotki latają niczym serwetki na wietrze. To może i będzie dobre dla tych gości z reklamy, żeby zaprezentować dorobek agencji i pochwalić się technologią. Patrzcie, my pracujemy w technologii super turbo hiper!!! Ale komu takie wodotryski potrzebne?
      Przecież zdjęcia się liczą. Chyba, że chodzi o dotarcie do jakiejś niezwykle zblazowanej grupy odbiorców.

Komentarz

• darnok
        Bywalec
        • 2006
        • 204

Według mnie nie jest to głupie rozwiązanie, i mo swoje zalety, zwłaszcza przy fotografowaniu architektury. Tylko jak to bedzie rozwiązane gdy weźmiemy foty od kilku osób (tego samego miejsca) i bedziemy to łączyć?? przecieć ludzie robią pod roznymi kontami zdjecia (chocby ze wzgledy wzrostu) i roznice w oswietleniu beda pewnie bardzo widoczne i ten 3D model to bedzie jedna wielka kratka, dlatego ten gościu na filmiku tak szybko latał pomiędzy obrazkami zeby nie bylo widac niedociagniec)
        PuFFa + eLegancki pLecak|
        GALERIA CB [portrety] GALERIA CB [reporterka] GALERIA CB [CB-VIDEO]

Komentarz

• fredi
          Bywalec
          • 2005
          • 153

Zamieszczone przez Diodak
          O tym właśnie mówię . Robisz panoramę (ktoś robi) i możesz sobie zwiedzać...
          Ale jakos nikt nie robi, lub robi niezmiernie rzadko i trudno cos takiego znalezc. Tu chodzi nie tyle o teoretyczna mozliwosc, co o wygodna plaforme ktora wylawia z sieci zdjecia i komponuje to w calosc. I nie maja znaczenia roznice w oswietleniu moim zdaniem, lepiej tak niz w ogole.

Komentarz

• KuchateK
            Pełne uzależnienie
            • 2005
            • 4895

Juz jakis czas temu na potrzeby grafiki 3D zostaly opracowane algorytmy, ktore swietnie sobie radza z fotkami zrobionymi z roznych miejsc roznym sprzetem i potrafia je poskladac do kupy idealnie. Do tego z wyrownywaniem kolorow a nawet wyciagnieciem poszczegolnych elementow z tego jako modele 3D dosyc wysokiej jakosci lacznie z odpowiednimi teksturami niezaleznie od tego jak bardzo dany model byl nierowno oswietlony.

Automatyczne dopasowanie dzisiaj kilku fot nie przedstawia juz duzego problemu.
            http://www.cs.ubc.ca/~mbrown/autostitch/autostitch.html
            ...

Komentarz

• mor_feusz
              Pełne uzależnienie
              • 2006
              • 1370

Zamieszczone przez muflon
              Strzelam mały klasterek
              mozliwe aczkolwiek ostatnio w firmie wymieniono wszystkim developerom PCty na nowsze: dell 2x Pentium 4 Xeon 3.6GHz, 4GB ram, 4xRaptor w RAID0, + jakas grafika (bardziej 2D - przeciez costam programuja). i powiem ze maszynki nie do zagiecia.

Komentarz

• muflon
                Pełne uzależnienie
                • 2004
                • 6763

Zamieszczone przez KuchateK
                Juz jakis czas temu na potrzeby grafiki 3D zostaly opracowane algorytmy, ktore swietnie sobie radza z fotkami zrobionymi z roznych miejsc roznym sprzetem i potrafia je poskladac do kupy idealnie.
                Ja już dobrych kilka lat temu na zawodach programistycznych w Pradze widziałem wykład, gdzie facet opisywał rekonstrukcję sceny 3D na podstawie kilku zdjęć I nawet nie było to jakieś strasznie procesorożerne, główna siła była w algorytmie.
                zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• Diodak
                  Uzależniony
                  • 2005
                  • 696

Pewnie że to nie jest takie trudne, kilka lat temu pojawił się ImageModeler firmy Realviz (producent świetnego Stitchera do panoram). Tutaj można zobaczyć co taki soft potrafi: http://imagemodeler.realviz.com/?language=EN
                  EOS 450D, EF 24mm 1.4 L, EF 50mm 1.2 L, EF 24-105mm L, EF-S 10-22mm

Komentarz

• muflon
                    Pełne uzależnienie
                    • 2004
                    • 6763

A ja znalazłem coś takiego: http://www.airtightinteractive.com/p...g_browser/app/ - wpiszcie np. "camera" i obserwujcie co pokazuje się dookoła. Niestety raczej dla posiadaczy szybkich łącz.
                    zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• Bagnet007
                      Pełne uzależnienie
                      • 2006
                      • 1344

Całkiem ciekawe , ale mnie to jakoś specjalnie nie kręci. Z tego co widziałem po filmiku to otoczenie cały czas się zmienia. Robimy kilka kroków w tym poskładanym świecie i co chwila wyskakują nam nowi ludzie, zaparkowane auta, gołębie, cienie w różne strony itd. Ciekawi mnie jedna kwestia: czy prawo pozwala pokazywanie tych wszystkich ludzi na ulicach ? Te zdjęcia są pewnie robione przez przypadkowych pstrykaczy i chyba nikt się nie pytał przechodniów o pozwolenie na publikację Chyba za bardzo się czepiam

Komentarz

• fotomate
                        Dopiero zaczyna
                        • 2010
                        • 21

technologia oparta jest na Microsoft Silverlight, a do tej firmy jakoś nie mam zaufania
                        EOS 5D mark II | Eg-s | 24-70 2.8 | 70-200 2.8 IS | 580 ex II | Lumiquest ProMax | TC-80N3 | Manfrotto 190CXPRO3 460MG | http://fotomate.pl

Komentarz

• dziobolek
                          Pełne uzależnienie
                          • 2008
                          • 2634

Gratuluję wykopaliska
                          "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
                          Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
                          tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Komentarz

Pracuję...