UPOWAŻNIENIE Z KURII - grupa Kraków/Częstochowa, początek września

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Adam_Max
    Coś już napisał
    • 2005
    • 83

Polecam wybrać się do Kurii Częstochowskiej można takowy kurs odbyć "od ręki" koszt - co łaska.

Komentarz

• Zakk Wylde
      Początki nałogu
      • 2006
      • 349

Było by fajnie ale nie chce mi się to Częstochowy jechać

Jesli chodzi co łaska to tez bym dał 120zł.

---------------------------

Mam pytanie do gagi.......

Czy nie trzeba miec opini od proboszcza ?
      Ostatnio edytowany przez Zakk Wylde; 4662.
      sprzęt | | |

Komentarz

• Loram
        Początki nałogu
        • 2005
        • 325

Zamieszczone przez Zakk Wylde
        co łaska to tez bym dał 120zł.
        jak słyszę zwrot co łaska, to mnie krew zalewa. Nigdy nie wiesz ile dać, a przeważnie jest za mało w stosunku do oczekiwań
        Nie mogą normalnie zrobić cennika usług kościelnych ??
        Wystarczayło mi nerwów przy okazji mojego ślubu. Przerobiłem 6-ciu księży na tę okoliczność (zaświadczenia, protokoły itp) i powiem Wam, że 3 było super, a dwóch to miałem ochotę.... a z trzecim starym pierdzielem miałem wojnę słowną. Jak można być tak bezczelnym i chamskim będąc księdzem ?? Tego nigdy nie zrozumiem...

Na szczęście jest wielu porządnych i bardzo miłych księży, którzy ratują czarne szeregi przed totalną degrengoladą moralną...
        MichalRamza.pl / FOTOGALICJA.PL

O mnie...

Komentarz

• Zakk Wylde
          Początki nałogu
          • 2006
          • 349

Zamieszczone przez Loram
          jak słyszę zwrot co łaska, to mnie krew zalewa. Nigdy nie wiesz ile dać, a przeważnie jest za mało w stosunku do oczekiwań
          Nie mogą normalnie zrobić cennika usług kościelnych ??
          Wystarczayło mi nerwów przy okazji mojego ślubu. Przerobiłem 6-ciu księży na tę okoliczność (zaświadczenia, protokoły itp) i powiem Wam, że 3 było super, a dwóch to miałem ochotę.... a z trzecim starym pierdzielem miałem wojnę słowną. Jak można być tak bezczelnym i chamskim będąc księdzem ?? Tego nigdy nie zrozumiem...

Na szczęście jest wielu porządnych i bardzo miłych księży, którzy ratują czarne szeregi przed totalną degrengoladą moralną...
          Wiem że z łaską jest tak przypomniał mi się kawał ale oczywiście nie umiem opowiadac kawałóa alw przytoczę :

Jest taka sprawa, że młodzi ze wsi udają się do księdza i mówią:
          Mlodzi: Chcielibyśmy wziąśc slub ale niesyety nie mamy duzo piniedzy.
          Ksiadz: Nie matrwcie się, jest co łaska.
          Narrator: Młodzi się ucieszyli i dali księdzu po 150zł na łebka, a ksiądz z krzykiem do nich.
          Ksiądz: Powiedzieałem co łaska a nie z łaski.

Więc wiesz jaktojest.. ja mialem wesele w płazie i tam młodzi ni epowiedzieli mi ze idą podpisywac te papiery z tymi świadkami. A jak juz pobiegłem do nich to wszystko było już załatwione . powedizałem proboszczowi by połozył te pisma dał im długopis i niby udawali ze podpisują i było by giit zrobiłbym zdjecia i sami młodzi się zgodzili ze tak trza zrobić... Proboszcz zrobił minę nr 32 czyli zdziwienie i zabrał pisma i powiedzial bsmy sie wynosili bo za chwile bedzie msza :/ Paranoja.

A czy ktoś sie jeszcze chce dopisac ?
          sprzęt | | |

Komentarz

• ripek
            Pełne uzależnienie
            • 2005
            • 1486

Ja jestem na TAK - ale pytanka:

1. KIEDY (oby w weekend?)
            2. jednorazowy kurs czy kilka spotkan
            3. jaka odpłatność jak się ma firme ? :P (kosciol wystawia faktury ? :P)
            3a. Jaki NIP ma kosciol ? 666-666-66-66 ?

To chyba tyle.

Btw. taki papierek to mozna sobie samemu wydrukować. Jeden ze znajomych fotografów ma i działa
            Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

Komentarz

• jarecki
              Dopiero zaczyna
              • 2005
              • 21

Możesz mnie też dopisać do listy.
              Jarecki

Komentarz

• Zakk Wylde
                Początki nałogu
                • 2006
                • 349

A więc co następuje:

Lista wygląda już tak:
                1. Gaga,
                2. Zakk Wylde,
                3. mirez,
                4. Loram,
                5. mkwiek,
                6. Bart (spoza CB),
                7. andrewpp (narazie spoza CB),
                8. jarecki,
                9. ripek.

Więc jeszcze minimum 1 i jesteśmy w domu (ale im więcej tym lepeij)

A teraz odpowiedzi na pytania.... (oczywiście odwalam ronotę za Gage )

Sam nie wiem, wiem tylko wtedy, że we wrześniu. Sam sie zastanawiam czy nie lepeij jechać do czestowchowy (robią to na miejscu i bez terminów).

Niewiem,,, ale sie dowiem

Z czego co wiem firmy i rodzimy mają taniej ale w takie rzeczy sie niedowiedziałem.

3a. Jaki NIP ma kosciol ? 666-666-66-66 ?
                Kościór to czasem zbedna instytucja wiec nie wiem.

Wszystkie pytania najlepepiej zadawajcie do gagi, jaku tylko sprzątam
                sprzęt | | |

Komentarz

• Gaga

Lista:

1. Gaga,
                  2. Zakk Wylde,
                  3. mirez,
                  4. Loram,
                  5. mkwiek,
                  6. Bart (spoza CB),
                  7. andrewpp (narazie spoza CB)
                  8. Slawek (z maila)
                  9. Grzesiek (z maila)
                  10. jarecki
                  11. ripek, 666 8)

Napisał Zakk Wylde
                  Czy nie trzeba miec opini od proboszcza ?
                  Biedne zaszczute baranki boże bez obrazy Zakk
                  jeżeli masz jakieś szczególne zasługi, to możesz przynieść
                  a tak serio - ksiądz mi napisał, że "trzeba przynieść tylko zdjęcie" ale zapytam jeszcze raz konkretnie

Napisał Zakk Wylde
                  Jesli chodzi co łaska to
                  to też mam kawał, bynajmniej nie OT:
                  dla żywości przeróbka pod płazę.
                  za narzeczonymi od Zakka przychodzi inne, prosi o mszę. ksiądz oczywiście jak zwykle:
                  - co łaska, niech pan spojrzy na wybrankę i się tym kieruje
                  no więc pan młody daje 100
                  a ksiądz patrzy na niewiastę i... wydaje 50

Napisał ripek
                  3a. Jaki NIP ma kosciol ? 666-666-66-66
                  1. keidy - pisałam na początku topica
                  kuria planuje na koniec adwentu normalnie ale jak się zbierze grupa to we wrześniu. ale skoro mamy grupę to napisałam do księdza żeby zaproponował jakiś nieodległy termin - w końcu to ich interes - naturalnie najlepiej w weekend i nie w sobotę po 15:00
                  2. i tez mam nadzieję na kompaktowy wykład, bo ja za długo w kościele nie wytrzymuję kiedy nie mam tam roli - np jak zobaczyłam wideo z chrześnicy komunii, jak sie tam wierciłam to tylko pusty śmiech pozostaje
                  3. nie wiem, kościół to nie firma tylko owczarnia
                  3a. to raczej konkurencja

Napisał ripek
                  Btw. taki papierek to mozna sobie samemu wydrukować. Jeden ze znajomych fotografów ma i działa
                  n/c

Komentarz

• Zakk Wylde
                    Początki nałogu
                    • 2006
                    • 349

Jak znajdziesz sobie na googelkach to spoko... wydrukuj.

Mój tata też ma taki i raz dzwonil ksiadz czy takie pozwolenie jest ok... niestety nie było ok

i co z tymi terminami ?
                    Ostatnio edytowany przez Zakk Wylde; 4662.
                    sprzęt | | |

Komentarz

• Gaga

ksiądz nie pisze już do mnie :-?
                      może dlatego, że zapytałam bezpośrednio o zniżki dla zorganizowanej grupy.....
                      co prawda napisałam też, że przecież jesteśmy jedną wielką rodziną ale spoko - dałam backspace i formę ugrzeczniłam

jak będzie coś konkretnego to napiszę

pozdro

Komentarz

• mkwiek
                        Uzależniony
                        • 2006
                        • 862

kontaktujesz sięz księdzem mailowo?????
                        jakoś mi to do księży nie pasuje
                        Poczekamy, postaraj się w miarę dobry termin, ale nie sobotę, lub jak sobotę to po 16, bo ja wczesniej pracuję
                        I am FX

Komentarz

• ripek
                          Pełne uzależnienie
                          • 2005
                          • 1486

moze w niedziele przed mszą ? Ile takie cos trwa ? Bo pewnie to jest na zasadzie "tu stój, tam nie, klękaj jak przechodzisz przez srodek kosciola..."

Godzina ? Dwie?
                          Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

Komentarz

• Zakk Wylde
                            Początki nałogu
                            • 2006
                            • 349

Pewnie tak ale załoze się ze na początku bedzie ksiądz sie wymadrzał jaki to on niue jest i co my mozemy bo jestesmy wiesniakami co tylko zapisujemy martwe rzeczy
                            sprzęt | | |

Komentarz

• Gaga

HA!

Prześmiewcy!

Niosę dobre wieści!
                              Otóż w Krakowie kurs dopiero we wrzesniu i trwa dwa dni... ale to już nie jest chyba ważne , bo dzwoniłam do księdza z Częstochowy (izi!) i gość jest totalnie wyluzowany

ja pytam kiedy.. a ksiądz, że "ooooj szkoda że pani wcześniej nie skontaktowała się, bo można było już to załatwić a teraz jestem dosłownie na walizkach i wracam w pierwszych dniach września"
                              A we wrześniu będzie to wyglądało tak, jak ustaliliśmy: ja wyślę ksiedzu kartkę z danymi wszystkich osób, które reflektują na upoważnienie (wtedy już będzie gotowe do odbioru), ustawimy się z nim na odbiór, dostaniemy rozporządzenie kurii W SPRAWIE>>, przy okazji pro forma "wykładzik" a raczej nazwaliśmy to sobie "akcentem tego co najważniejsze", (max 15 min, ripek ) i.... wsio

Legitymacje są bez zdjęcia, ważne na całą Polskę, do konca 2008 (jak chyba wszystkie inne) i teraz najlepsze: po 50zł/świstek

Przez moment pomyślałam, że właściwie to... po co się nawet fatygować jak można wysłać zaadresowaną zaznaczkowaną kopertę 8) ale skruszałam wobec i tak wielkiej przychylności kurii częstochowskiej, więc jakby co zawsze można się załadować ekonomicznie w samochody (ja np mam dwa miejsca z chrzanowa) i tak wychodzi do przodu

A więc mamy opcje:

DO KRAKOWA:
                              jak nie chce Wam się jechać do Częstochowy - zapraszam na priva po maila do księdza z Krakowa - kursy we wrześniu, ksiądz też jest spoko Panie Zakk Wylde (wiem wiem, wyjątkowo) i nie napisał do mnie: Wszeteczna Wieśniaro... tylko podpisuje się x.st. (ksiądz stanisław) => stąd wnioskuję, że jest równy

DO CZĘSTOCHOWY
                              piszcie na priva swoje podstawowe dane teleadresowe

spotkanie we wrzesniu:
                              sobota 02.09 między 8:15 - 9:00
                              od 11:30 do 15:00, max do wieczora ale to tylko ostatecznie
                              inne dni, np czw 07.09 do umówienia
                              Można przychodzić indywidualnie po odbiór bo generalnie to tam robią te kursy "od ręki" ale księdzu byłoby wygodniej na raz

:razz:

I jeszcze coś: ksiądz Krzysztof przejął się tym co ja biedna zrobię bez legityamcji wobec księży-formalistów na ślubach przez cały sierpień i dał mi/nam alibi, że można mówić że upoważnienia są już do odebrania - tylko ksiądz, który je wydaje wyjechał na wakacjach i dla potwierdzenia można pytać o upoważnienie na swoje nazwisko i można podac numer do księdza (który de facto będzie osiągalny we wrześniu)
                              Hihi

Pozdrawiam

I zapraszam!
                              Osoby, które jeszcze nie załapały się na dotychczasową organizację zapraszam - tu lub prv/mail !! Listę wysyłam pod koniec sierpnia

EDIT:
                              JAKIE DANE MI PISAĆ (instrukcja step-by-step):
                              Imię Nazwisko
                              Adres

+ opcjonalnie nr tel
                              + opcjonalnie czy jadę samochodem / skąd / ile osób mogę zabrać; czy chcę się załapać na podwózkę
                              Ostatnio edytowany przez Gość; 5895.

Komentarz

• Zakk Wylde
                                Początki nałogu
                                • 2006
                                • 349

Czasami Gago cie nie ma wiec ldziska piszcie do mnie kto chce do częstochowy a kto do krawowa ale lepeiej zeby wszyscy jechali w jedno miejsce....
                                sprzęt | | |

Komentarz

Pracuję...