Sprzęt foto w bagażu podręcznym

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kami74
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 1492

Sprzęt foto w bagażu podręcznym

Mam pytanko do ludzi którzy od czasu do czasu przemieszczają sie samolotami ze swoim sprzętem foto. Najlepiej z Okęcia. Czy można bez zadnych problemów zabrać torbe z aparatem , obiektywami, wężykami itd. na pokład ? Teoretycznie nie widzę przeciwskazań ale cholera wie czy ktoś nie uzna, że wężykiem moge zadusić kapitana a wepchnięciem w gardło filtra szarego połówkowego unieszkodliwić drugiego pilota
    5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
    MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA

później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..
  • scooter
    Uzależniony
    • 2005
    • 857

przejdzie bez problemu....
    niedawno leciałem do Anglii i miałem ze sobą max bagażu, a aprat w plecaku foto wogóle nie był liczony jako bagaż ...

Komentarz

• p_lar
      Początki nałogu
      • 2006
      • 287

Nima problema. A w życiu nie dał bym sprzętu elektronicznego do luku bagażowego. Widziałem kiedyś w stanach, jak bagażowi rzucali keyboardem yamahy na wózek i jak im z niego spadał.
      Zazwyczaj można nawet zdjęcia robić, zarówno wnętrza pokładu jak i przez plexi na zewnątrz. Raz tylko spotkałem się ze sprzeciwem przy kręceniu filmu podczas startu, ale to zrozumiałe.
      Can-on, can-off...

Komentarz

• gietrzy
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 5727

Bez problemu
        the silence is deafening

Komentarz

• Adam_Max
          Coś już napisał
          • 2005
          • 83

Nie ma problemu z wniesieniem na pokład. Choć raz leciałem z kumplem do Portugalii a On wtedy miał w torbie Zenita z kilkoma obiektywami (z resztą nadal tylko to ma). Celnik coś podejrzewał bo jakoś za ciężki ten aparat wziął go na bok i zrobił mu rewizję oraz dokładny przegląd tej torby. Jak już wszystko powyciągał na stolik to poprosił żeby kolega sam sobie pochował bo jak to takie cięźkie to pewnie drogie i nie chce uszkodzić .

Komentarz

• kami74
            Pełne uzależnienie
            • 2005
            • 1492

Dzięki wszystkim czyli bez strachu na odprawę. Statyw oczywiście wrzuciłem w normalny bagaż bo tym to można steroryzować nir tylko samolot.

Komentarz

• KuchateK
              Pełne uzależnienie
              • 2005
              • 4895

Brak problemow, zarowno lecac na okecie jak i z niego. Znacznie wieksze problemy sa z pilnikiem 3cm, mimo ze aparat zlapany za pasek byl by pewnie skuteczniejsza bronia

Lecialem z cala fura przewodow, przejsciowek, wtyczek, ladowarek i do tego sprzet foto i nikt nic nie mowil (choc tam kupa niebezpiecznych przedmiotow ). Tylko to nieszczesne wyciaganie laptopow na bok na duzej ilosci lotnisk. Zapakuj sie tak aby tym sprawnie operowac przy wyciaganiu jak bedziesz wracal.
              ...

Komentarz

• Jarek Jaworski
                Początki nałogu
                • 2005
                • 335

Jest tylko jeden problem - jak sie ostatnio spakowalem to bagaz podreczny ze sprzetem wazyl 16 kg
                Pozdrawiam,

Jarek

www.jarekjaworski.net

Komentarz

• kami74
                  Pełne uzależnienie
                  • 2005
                  • 1492

Zamieszczone przez Jarek Jaworski
                  Jest tylko jeden problem - jak sie ostatnio spakowalem to bagaz podreczny ze sprzetem wazyl 16 kg
                  He,he mnie (narazie) ten ból nie dotyczy mój cały sprzęt foto nie przekracza 5 kg.

Komentarz

• KuchateK
                    Pełne uzależnienie
                    • 2005
                    • 4895

Nie ma sie czym przejmowac. Raz moj mial 12, ostatnio cos kolo 15... Jeden warunek. Trzeba rozlozyc to na dwa mniejsze, ktore wygladaja na lekkie. Nie beda sie czepiac i przede wszystkim raczej nie wpadna na pomysl stawiania tego na wage.

Jak pierwszym razem mialem jedna torbe to pani stwierdzila ze spore to i pewnie ciezkie i nie zgodzila sie na te 12 kilo na wadze. Ale na szczescie mialem w srodku plecak i moglem to rozlozyc na dwa mniejsze, ktore poszly bez problemu mimo ze w sumie wazyly dokladnie tyle samo. Tym razem nawet wieksze (dwa) czynniki skladowe poszly bez zajakniecia.
                    ...

Komentarz

• Routlaw
                      Uzależniony
                      • 2005
                      • 983

Nie miałem z torbą problemów w polsce ani w nękanej w owym czasie zamachami Turcji. zapytali łamaną angielszczyzną "foto bag?" przepuścili przez "skaner" i dalej. Nawet miły turek pozwolił popatrzeć jak to wyglada na monitorze
                      14, 24, 50, 85, 135, 70-200

BLOG

Komentarz

• Loram
                        Początki nałogu
                        • 2005
                        • 325

Ja to ujmę nieco inaczej.
                        Zależy od tego jakimi liniami lecisz. Kumplowi zrobili cofkę podręcznego i musiał się przepakowywać. Ja miałem zapakowany cały sprzęt w dużą torbę + 2 siaty z "prądem", żarciem i duperelami i nikt nie protestował ;-)
                        Napewno to absolutnie nie bierz ze sobą statywu do bagażu podręcznego, tylko włóż do walizek !! Tego ci nie puszczą, a jak ktoś zobaczy, ze masz statyw ze sobą w podręcznym, to przekopią ci cały bagaż.
                        MichalRamza.pl / FOTOGALICJA.PL

O mnie...

Komentarz

• gietrzy
                          Pełne uzależnienie
                          • 2004
                          • 5727

Zamieszczone przez Loram
                          Kumplowi zrobili cofkę podręcznego i musiał się przepakowywać.
                          Jakie linie, jaki rejs?
                          the silence is deafening

Komentarz

• filip71
                            Początki nałogu
                            • 2004
                            • 250

najczęściej bagaż podręczny może wazyć do 10kg ale z reguły jego nie ważą. Wiec jak już tutaj napisano jeżeli będzie waga wieksza to warto aby bagaż wyglądał niepozornie co wywoła brak zainteresowania. Ostatnio mi bez problemu przeszło jak miałem plecak Lowepro Computrekker o wadze 14kg.
                            Ostatnio edytowany przez filip71; 305.
                            Canon 5D mkII + Battery Grip BG-E6; Canon 24-70 f/2.8; Canon 70-200 f/2.8L IS; Canon 100-400 f/4,5-5,6L IS; Sigma 180 f/3.5 APO EX Macro; Speedlite 580EX + Sto-Fen; Epson P-2000; Lowepro CompuTrekker AW; Lowepro NOVA 4; Manfrotto 055PROB+322RC2; TC-80N3

Komentarz

• Bilu
                              Bywalec
                              • 2005
                              • 103

W KLM nie ma problemu. Lecialem ostatnio z aparatem, laptopem, plecakiem i torba. Bylem niezle obladowany, ale nikt sie nie przyczepil i nic nie wazyl. Przez cala droge robilem zdjecia prze okienko: start, lot, ladowanie - zero problemow.

Komentarz

Pracuję...