Witam wszystkich bardzo gorąco. Mój temat może nie pasuje do końca do tej kategorii, ale postanowiłem umieścić go tu ze względu na dużą liczbę czytających. Fotografia interesuje się od kilku lat i chciałbym połączyć przyjemne z pożytecznym. Jestem w trakcie zakupu modelu 350D i pomyślałem sobie, że to może być czas, aby wyjść z ukrycia czterech domowych ścian. Proszę was o kilka dobrych rad jak można zaistnieć w świecie fotografii. Chciałbym startować do gazety lub na początek zająć się fotografią ślubną. Czy powinienem zrobić jakieś kursy, legitymacje itp.
Zaistniec w świecie fotografii!
Zwiń
X
-
Zaistniec w świecie fotografii!
Canon 40D | Sigma 18-50/f2.8 | C50 f1.8 | 430EX | Statyw | dużo chęci
Tagi: Brak -
Nie, ale powinieneś robić bardzo dobre zdjęciaZamieszczone przez loggerCzy powinienem zrobić jakieś kursy, legitymacje itp.
Reszta raczej prędzej czy później przyjdzie sama.
-
Podstawa to forumowe ID i w przyszlości forumowa profesjonalna legitymacja prasowa. Z tymi kwitami masz drogę otwartą do robiennia zdjęć.Komentarz
-
Zamieszczone przez TriszerPodstawa to forumowe ID i w przyszlości forumowa profesjonalna legitymacja prasowa. Z tymi kwitami masz drogę otwartą do robiennia zdjęć.
Komentarz
-
-
koniecznie trzeba focic karty testowe i dekielkiZamieszczone przez loggerWitam wszystkich bardzo gorąco.(...)Chciałbym startować do gazety lub na początek zająć się fotografią ślubną. Czy powinienem zrobić jakieś kursy, legitymacje itp.
350d, KIT 18-55, 50/f1.8, 100-300/f4.5-5.6 USM, 420EX. www.gawryl.plKomentarz
-
Oraz posiadac minimum 2-3 L'ki... w podpisie oczywiscie, bez tego ani rusz...Czarna puszka i gruszka... www.andee.nwz.plKomentarz
-
e tam eLki, teraz to moze miec kazdy (kasiasty!) mieczak. prawdziwego profa poznasz po dodatkowym osprecie: (wymienione juz) smycze, ID, legitki...konta na plfoto.... sznurowadla dla fotoreporterow, budzik i scyzoryk marki canon, plecaki na foto-kanapki-plenerowe, skarpety ostre jak eLka, majtki z czerwonym paskiem itdZamieszczone przez AndeeOraz posiadac minimum 2-3 L'ki... w podpisie oczywiscie, bez tego ani rusz...
350d, KIT 18-55, 50/f1.8, 100-300/f4.5-5.6 USM, 420EX. www.gawryl.plKomentarz
-
-
-
Zamieszczone przez ZielonyA smycz? Zapomniałeś o smyczy forumowej
Reszta to już tak jak muflon prawi, bo chłopak dobrze prawi...
Mocne

Komentarz
-
Tyle wymieniliście gadżetów, że nic dodać, no chyba że inteligentną końcówkę podczepioną do spustu migawki
BTW kto wie gdzie kupić budzik Canon'a.EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8 | EF 24-105/4 | EF 70-200/2.8| EF 100-400/4.5-5.6 | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4 | EF 135/2| EF 100/2.8 Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
Komentarz
-
albo przynajmniej ten scyzoryk:P300d+BG-E1 | A2E | 50/1,8 | 70-200/4L| 18-55 | arl zeiss sonnar 135 |Komentarz
-
o kurcze, zapomnialem o smyczy i testach BF/FF i jeszcze budzik i scyzoryk
Panowie, może zamiast na fotach lepiej zarobimy na gadżetach? jakaś mala produkcja, może kubki, naklejki na samohód albo rower "mam canona" albo coś w tym stylu
Komentarz
-
A rano na aucie znajdziesz naklejkę : "już nie masz canona"Zamieszczone przez TriszerPanowie, może zamiast na fotach lepiej zarobimy na gadżetach? jakaś mala produkcja, może kubki, naklejki na samohód albo rower "mam canona" albo coś w tym stylu
Komentarz
Komentarz