Stare czasopisma komputerowe

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Coronado
    Początki nałogu
    • 2005
    • 291

Stare czasopisma komputerowe

Mam sporo gazetek komputerowych z konca lat 90-tych i troche z poczatku nowego wieku. Sa to: Chip, Internet, WWW a tazke Computer Arts, GFX i kilka anglojezycznych o grafice 3D. Czy myslicie, ze ktos moglby byc tym zainteresowany jeszcze? Jest sens wystawiac na Allegro? Szkoda mi troche wywalac na smietnik a musze sie pozbyc.

Pozdrawiam
    Coronado

Moja galeria: MyLightscapes.com
    Chcesz na swoich zdjęciach? Jest na to świetny sposób: zajrzyj tutaj lub tutaj.
  • Peri Noid
    Uzależniony
    • 2006
    • 604

Co jakiś czas się pojawiają (śledzę artykuły z tematu Atari i Amiga), aczkolwiek nie wiem, czy ktoś je kupuje, bo sam nie jestem nimi zainteresowany. Chyba jednak tak, bo zazwyczaj nie wracają. Kwestia ceny oczywiście :-) Ale kolekcjonerzy wciąż są. No wyrzucać szkoda.
    Praktica MTL 5B, RevueFlex 5005, PSix, EOS 30D+opcjonalna matówka z klinem, worek szkiełek, jakaś lampa i statyw :-)

Komentarz

• muflon
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 6763

Tez by mi bylo zal wyrzucic (w domu w PL do dzis wala sie kilka pierwszych rocznikow Bajtka). Wystaw, niech ktos sie tym nacieszy
      zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• pyciu
        Bywalec
        • 2005
        • 119

Zamieszczone przez muflon
        Tez by mi bylo zal wyrzucic (w domu w PL do dzis wala sie kilka pierwszych rocznikow Bajtka). Wystaw, niech ktos sie tym nacieszy
        A my z kolegą Lookzovtem (a fe) nie tak dawno jechaliśmy specjalnie po #1 i #2 Bajtka do Nakła.

pzdr.
        Canon 30D | EF-S 18-55/3.5-5.6 | EF 70-210/3.5-4.5 | EF 50/1.8 | EF 100/2.8 | EF 24-105/4.0 IS | Metz 54-MZ4
        album-foto.pl | plfoto

Komentarz

• Wats0n
          Uzależniony
          • 2006
          • 996

Toż to świeżynki, same nowe tytuły...
          Ale dzieki za poruszenie tematu - z tego co się orientuje powiniennem mieć jeszcze w piwnicy wszystkie numery Bajtka, posortowane rocznikami i w twardych oprawach
          A co do tych tytułów - szczerze mówiąc wątpie, że na WWW czy Internet znalazłby się nabywca.
          Tako rzecze Watson.

/// //Galeria przejściowa

Komentarz

• Coronado
            Początki nałogu
            • 2005
            • 291

Wystaw, niech ktos sie tym nacieszy
            No to wrzucilem. Zaczalem od GFX - jak ktos chetny to podaje linka tutaj.

Pozdrawiam
            Coronado

Moja galeria: MyLightscapes.com
            Chcesz na swoich zdjęciach? Jest na to świetny sposób: zajrzyj tutaj lub tutaj.

Komentarz

• Jerry99
              Bywalec
              • 2005
              • 225

A pamiętacie kto był pierwszym red. naczelnym Bajtka?
              == Jerry99 ==
              aparat, p-5000, jabłka i aperture...
              http://www.jwroblewski.com

Komentarz

• muflon
                Pełne uzależnienie
                • 2004
                • 6763

Zamieszczone przez Jerry99
                A pamiętacie kto był pierwszym red. naczelnym Bajtka?
                A pamiętacie kto pisał fajne felietony o komputerach na kulki i innych takich? Bardzo sie zdziwiłem znajdująć go na pl.rec.lotnictwo w zupełnie innej roli :-D

Komentarz

• Jerry99
                  Bywalec
                  • 2005
                  • 225

A pamiętacie kto pisał fajne felietony o komputerach na kulki i innych takich?
                  Hmmmm... komputery na kulki powiadasz... nie pamiętam żebym czytał coś takeigo... chyba przeoczyłem w tym nadmiarze papieru...
                  == Jerry99 ==
                  aparat, p-5000, jabłka i aperture...
                  http://www.jwroblewski.com

Komentarz

• muflon
                    Pełne uzależnienie
                    • 2004
                    • 6763

Zamieszczone przez Jerry99
                    Hmmmm... komputery na kulki powiadasz... nie pamiętam żebym czytał coś takeigo... chyba przeoczyłem w tym nadmiarze papieru...
                    To szukaj artykulow z serii "Drewniany Komputer", chyba gdzieś na przełomie 1988/1989 Ogolnie chodzilo o podobna idee jak maszyna Turinga - zrobienie jakiegos prostackiego mechanizmu i pokazanie ze tak naprawde da sie tym (prawie) wszystko policzyc Tu "liczydlem" byly kulki przelatujace przez rurki i przestawiajace (lub nie) jakies dzwigienki :-D

Dziś już o takich rzeczach nikt nie mysli...

Komentarz

• pyciu
                      Bywalec
                      • 2005
                      • 119

Bardzo sie zdziwiłem znajdująć go na pl.rec.lotnictwo w zupełnie innej roli :-D
                      Został pilotem ? Czy moderatorem ;-)

ps.
                      A tak troche przy okazji, choć z innej epoki: drewniany komputer na koszulkach UMK pamiętasz?

pzdr.
                      Canon 30D | EF-S 18-55/3.5-5.6 | EF 70-210/3.5-4.5 | EF 50/1.8 | EF 100/2.8 | EF 24-105/4.0 IS | Metz 54-MZ4
                      album-foto.pl | plfoto

Komentarz

• muflon
                        Pełne uzależnienie
                        • 2004
                        • 6763

Zamieszczone przez pyciu
                        Został pilotem ? Czy moderatorem ;-)
                        W pewnym sensie to drugie Gdzies w okolicach PPL, kontroli lotow itp.

Zamieszczone przez pyciu
                        A tak troche przy okazji, choć z innej epoki: drewniany komputer na koszulkach UMK pamiętasz?
                        Do dzis mam dwie albo trzy

Hmm, to wszystko chyba nie jest do konca OT? ;-)

Komentarz

• bundy
                          Uzależniony
                          • 2006
                          • 760

Muflon: tak spytam z ciekawości :-) - Oprócz airfoto bawisz się jeszcze w coś związanego z lotnictwem? Np. latanie na Flight Simulatorze? Ja wpadłem w ten "nałóg" i chyba już z niego nie wyjdę. Jak tylko skończę naukę latania na 737, to spróbuję sił w lataniu na VATSIM (do tej pory latałem Cesną 182 albo Aero Commanderem, więc trochę było wstyd się pokazywać :-) )
                          1, czarne i białe szkiełka + worek gratów... ale chyba i tak nie umiem robić zdjęć...

Komentarz

• storm
                            Bywalec
                            • 2004
                            • 183

Zamieszczone przez Coronado
                            No to wrzucilem. Zaczalem od GFX - jak ktos chetny to podaje linka tutaj.

Pozdrawiam
                            Coronado
                            O kurcze, hehe, wspomnienia.. byly tam moje dwa lub trzy artykuly, ale nie przyznam sie ktore
                            nie pamietam nawet czy za wszystkie dostalem kase

Komentarz

• muflon
                              Pełne uzależnienie
                              • 2004
                              • 6763

Zamieszczone przez bundy
                              Oprócz airfoto bawisz się jeszcze w coś związanego z lotnictwem?
                              No troche X-Plane to i owszem, ale na szczescie w kompletny nalog nie wpadlem - ot po prostu raz na jakis czas na poprawe humoru, Cessna nad szwajcarskimi gorkami, albo slalom F-16 po kanionie Colorado . VATSIM nie, bo to jest juz zupelna masakra, wciaga tak samo jak np. MUDy.

Komentarz

Pracuję...