trutka na szczury- jedyne skuteczne, polecam preparat "Baraki" lub jakiś inny z warfaryną
Sposoby na pozbycie się szczura z samochodu
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
-
Tak jak pisze mxw to nie szczur a kuna.
Pomaga dobre wymycie przedziału silnika. Najlepiej zrobić to na myjni i wnętrze nabłyszczyć. Żarłoczny gryzoń nie lubi zanadto tego preparatu i się wyniesie do innego auta.Komentarz
-
-
-
Może takie coś?
http://tinyurl.com/mxt7s
Zmiana kabli na mniej smaczne też może pomóc
Tu jest bardziej "wypasiona" wersja:
http://tinyurl.com/s5a74
350D z gripem + kit + 28-105 USM + 380EXKomentarz
-
Złapać szczura, położyć na plecy, a brzuch wysmarować mu jakąś trucizną działającą przez skórę, względnie jakimś kwasemKomentarz
-
-
Ja również stawiam na kunę lub łasicę. Kilka lat temu u nas była prawdziwa plaga. Zwierzaki żarły kable i wykładziny komory silnikowej. Pozbyć się ich można przy pomocy odstraszaczy. Jest to jakiś generator, który emituje ultradźwięki. U nas mozna to było dostać w budkach na niektórych parkingach strzeżonychKomentarz
-
wolałbym kurierem...Zamieszczone przez ArdiTo trzeba raz a dobrze zrobić. 8)
Wysłać pocztą czy kurierem?
Hm, może powiem ciotce o tym odstraszaczu.
DziękiCanon EOS 20D/bg-e2/Nikon DK-21M, Tamron 28-75/2.8, Canon EF 50/1.8, Canon EF 70-200/4 L, Canon EF-S 18-55 f/3.5-5.6, Canon Speedlite 430EX, Sandisk Extreme III 2gb and 1gb, Kenko Teleplus 300 Pro DG 1.4xKomentarz
-
Ja po moich ostatnich przygodach z Pocztą Polską wolałbym im powierzyć taką paczuszkę ... i ustawić jakieś opóźnienie, po którym zawleczka sama by się wyciągałaZamieszczone przez AdrianPwolałbym kurierem...

Komentarz
-
To wygląda na próbę ostatecznego rozwiązania kwestii gryzonia.... poprzez dezintegrację pojazdu, w którym nie będzie już co gryźćZamieszczone przez AdrianPHm, może powiem ciotce o tym odstraszaczu.
650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0Komentarz
-
Wiewiórki już miałem w samochdzie ale szczura jeszcze nie
. Zrobiły sobie składzik orzechów tuż obok akumulatora. Na szczura naljepiej zastosować stoswna słapkę ustawioną tuz pod samochodem,. Jak się łapie za kable to i na słoninkę itp powinien się połakomić (chyba że jesty bardzo cwany - to pozotaje trótka) .
40D, c10-22, c15-85, c50/1.4, 70-200L4, 400L5.6, RUP43, Sherpa 600R +inne graty...
Moje wiekowe zdjątka na CB & na obiektywnych - zapraszamKomentarz
-
Niech ciocia zaparkuje koło auta nielubianego sąsiada, zaczai się i poczeka aż szczur przejdzie do drugiego auta, potem gaz do dechy i po problemie. Ew. zostaje Chuck N.:-)Komentarz
-
tez mam problem ze szczurkiem bo wszedl pod deske rozdzielcza w samochodzie. Chce go z tamtad wydostac zanim wyrzadzi wiecej szkod niz do tej pory. Help meKomentarz
Komentarz