Sonda. Czym jeżdzimy?

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • DoMiNiQuE
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 3548

Zamieszczone przez birez
    A w tym ze potrzebuje do jazdy ON i powietrza :-] a poza tym to i pod woda zadziała ;-) Z tym ze to raczej te true-diesle a nie jakies nowe wydumane turbointercoolerdiesle ;-)
    No ale ja to mam inne podejscie do samochodów niż większość - idealny samochód wg. mnie nie musi osiągać 100km/h, byle by miał napęd 4x4, reduktor i blokowane dyferencjały ;-)
    I to wszystko jest potrzebne zeby sie poruszac po drogach? Gdzie Ty mieszkasz chlopie?

Komentarz

• dominix
      Bywalec
      • 2006
      • 103

Zamieszczone przez miklo
      A po ile u was jest ON? Czy kosztuje mniej niż PB?
      Trochę mniej ale nie za dużo:
      Lytr Pb95 - 1535KRW
      Lytr ON - 1258KRW

Ceny z Hyundai Oil Bank z dzisiejszego poranka. Kurs NBP 100KRW = 0,2931PLN
      Ale i tak wszystkie samochody osobowe co tutaj jeżdżą to benzyniaki i 99% automaty. Jedyne diesle to wszystkie SUVy i inne pseudo off-roady: Hyundai - SantaFe, Tucson, Terracan, Veracruz, Starex, Daewoo - Winstorm, Kia - Sportage, Sorento, SSangYong - Korando, Rexton, Kyron, Actyon (te akurat mają silniki na niemieckiej licencji mercedesa).

Pozdrawiam
      Dominik
      EOS 3, EOS 40D, EOS 7D, 17-40 f/4L, 28-135 f/3.5-5.6 IS USM, 75-300 f/4-5.6, 50 f/1.4,
      100 f/2.8 Macro USM, 580ex, kilka hoya hmc pro1, Lowepro SR 100 AW, CT AW Fotki tutaj

Komentarz

• birez
        Uzależniony
        • 2005
        • 609

Zamieszczone przez DoMiNiQuE
        I to wszystko jest potrzebne zeby sie poruszac po drogach? Gdzie Ty mieszkasz chlopie?
        W Krakowie tyle remontów że bez tego sie nie da ;-)
        A wbrew pozorom się przydaje - może nie w mieście ale na wsi czasami różne hardkory odchodzą - zdarzyło mi się na "gminnej" drodze wyciągać osobówkę która stwierdziła "dalej jechać się nie da".
        Zresztą pojęcie "droga" staje się znacznie szersze jeżeli się jedzie czymś takim ;-)

Komentarz

• tomasek
          Bywalec
          • 2007
          • 169

Ktoś wspominał o RS6 - a jeździ takie po mieście jedno moich znajomych -fajna furka ;-)

U mnie - Fiat Grande Punto 1,4 16V i Toyota Corolla Verso 1,8.

Punciakiem w 3 miesiące zrobiłem 11k km, srednie spalanie (20% miasto 80% trasa) niecałe 7l - jazda "dynamiczna" ;-)

Jadąc bardzo spokojnie i przepisowo spalanie na trasie oscyluje w okolicach 5,5l
          5D mk2 | 7D mk2 | S20/1.8 | C35/2 IS | C100/2.8L IS | C24-70/2.8L II | C70-200/2.8L | 580II

Komentarz

• miklo
            Uzależniony
            • 2006
            • 681

Mój tyle pali, jak stoję na czerwonym świetle ;-)

Ale mierzyłem ostatnio 80-120 i wychodzi 6,5s. To ważne, gdy się wyprzedza z rodziną na pokładzie. Ale tył wibruje od wira w baku ;-)

Komentarz

• DoMiNiQuE
              Pełne uzależnienie
              • 2004
              • 3548

Zamieszczone przez miklo
              No to musisz kupic dizla. Ponoc jak sie zmieia biegi ponizej 2kRPM to malo pala po miescie

Komentarz

• Zielony
                Pełne uzależnienie
                • 2005
                • 2928

Ja ostatnio choruję na Hondę S2000 lub ew. Mazdę RX8 ;-)
                Fajne na lato
                sigpic

Komentarz

• Zaibatsu
                  Bywalec
                  • 2006
                  • 242

Ja brykam Madzią 323 C i naprawdę jest fajna jak na pierwszy wozik

Komentarz

• popmart
                    Pełne uzależnienie
                    • 2005
                    • 1721

Kia Cee'd 1,6 CDRI 115 KM
                    spalanie:
                    4,5 z klimą trasa (100-120 km/h) sprawdzone
                    6,5 miasto z klimą korki etc .....

jestem mega zadowolony z tego auta zarówno z silnika jak i z wykończenia ... które myslałem ze jest srednie ale po zapoznaniu się z wykończeniem wnętrza "dużej" konkurencji w tym segmencie z czystym sumienie mogę stwierdzić że jest b.dobrze, mam TDI za cenę benzyn .... z ESP,Klimatronikiem,7 x AIRBAG, i masą innego stafu ja np gniazdo USB i mam muzyczkę na pendrive , 7 lat gwarancji na silnik i blachy, i 5 na układ jezdny

aha i ***** NCAP

a dodam że assistance jest ważny we wszystkich krajach EU i kilku innych w europie i bez żadnego stracha w przyszłym roku jadę w europejski objazd ....

jedyne czego żałuję że Cee'd Sporty Wagon jest dopiero teraz ... kombi jest ładniejsze i kombi
                    Ostatnio edytowany przez popmart; 3267.

Komentarz

• Krzychu
                      Pełne uzależnienie
                      • 2004
                      • 3611

O proszę, też ostatnio zakupiłem ten wynalazek (Cee'd) tyle że 1.6 benzyna (diesle to porażka ;-) ). Kombi miałem poprzednio i teraz nie chciałem, z pendrive'a gra super (w zasadzie nie wkładałem jeszcze żadnej płyty CD - nawet nie wiem czy działa ), jedyny mankament (dla mnie) to brak wbudowanego zestawu głośnomówiącego bluetooth
                      Pozdrowienia,
                      KZ
                      KZ Aviation Photography

Komentarz

• Zigi
                        Uzależniony
                        • 2005
                        • 532

Zamieszczone przez miklo

Ale mierzyłem ostatnio 80-120 i wychodzi 6,5s. To ważne, gdy się wyprzedza z rodziną na pokładzie. Ale tył wibruje od wira w baku ;-)
                        No ładny czas.
                        Jako ze wydaje mi się, iż byłem mimowolnym natchnieniem dla tych pomiarów to podam to co ostatnio u siebie zaobserwowałem: przy użyciu biegów niższych od 60 do 100 wychodzi coś w okolicach 7 sekund (od wciśnięcia gazu) ze standardowym jak na mojego diesla wirem w baku Podobnie wypada to od 80 do 120 ale tu muszę jeszcze dokładniejszych pomiarów dokonać .
                        Ostatnio edytowany przez Zigi; 2545.
                        40D, c10-22, c15-85, c50/1.4, 70-200L4, 400L5.6, RUP43, Sherpa 600R +inne graty...
                        Moje wiekowe zdjątka na CB & na obiektywnych - zapraszam

Komentarz

• miklo
                          Uzależniony
                          • 2006
                          • 681

No to ładnie. U mnie spowalnia automatyczna skrzynia + masa 1,8 tony + duże opory powietrza (van). Bez takiego motoru pod maską wyprzedzałbym wieki.

Komentarz

• szymerski
                            Dopiero zaczyna
                            • 2006
                            • 15

Volvo v-40 1,9 TD,

Komentarz

• Skylines
                              Bywalec
                              • 2007
                              • 204

W210 290T TurboDiesel
                              EOS 5DmkII|C 70-200mm f/2.8|C 50mm f/1.4 |C 17-40mm f/4 Lowepro Stealth Reporter D400AW | 2x Speedlite 430 & 580 EX www.fotograf-i-a.pl

Komentarz

• tomasek
                                Bywalec
                                • 2007
                                • 169

W GP tez mam pendrive'a, bluetooth tez jest - nazywa sie to Blue&Me. Zaden fanatyk linuxa nie kupi tego auta z tym PPC na pokladzie

5D mk2 | 7D mk2 | S20/1.8 | C35/2 IS | C100/2.8L IS | C24-70/2.8L II | C70-200/2.8L | 580II

Komentarz

Pracuję...