Ochrona przed komarami...

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Kubak82
    Pełne uzależnienie
    • 2006
    • 2348

Zigi, jeszcze ujedna uwaga..MOUSTIDOSE odstraszajacy mam w takiej tubce do psikania (sa 100ml i 50ml) a do tego jest zel "po ugryzieniach" (jak slusznie zauwazyl mxw:

Zamieszczone przez mxw
    wg mnie każdy środek jest dobry (off, MOUSTIDOSE itp.) jeżeli tylko nie zapomnimy się nim wysmarować... (ble) :wink:
    czasem tez nie wszystko popsika sie sprayem bo te cholery nawet pod ubranie wlaza.. trudno sie całego spryskiwac, jak na wojne jakas ;-) .. wtedy, gdy cos dziabnie zwykle posmaruje raz tym zelem, nastepuje taki przyjemne chlodzenie i zapominam o ugryzieniu .. nastepnego dnia nawet sladu juz nie ma ..

pozdrawiam

Zamieszczone przez Vitez
    dzieki komarom przekonalem sie ze mam nadal niezla kondycje. Spacer do Kampinosu bardzo szybko zmienil sie w bardzo szybki marsz a ja z plecakiem pelnym sprzetu... nawet nie dalo sie zatrzymac buta zawiazac o fotografowaniu w ogole nie bylo co myslec. Ok 10 kilometrow w chyba niecale dwie godziny zesmy przepedzili sie przez las
    Vitez, masz przeciez szkła z is, ustawiasz AI Servo i focisz w biegu ;-) .. to taki nowy sposob "run through"

Komentarz

• swiderski
      Początki nałogu
      • 2006
      • 338

W TESCO ostatnio widziałem produkt: rzucasz kupioną w tesco puszkę w pobliskie krzaki i komary z całej okolicy lecą się z nią zapoznać - my mamy w tym czasie czas na focenie itp. Niestety nie pamiętam ile to to kosztował, ani jak się nazywało ??:
      350D z gripem + kit + 28-105 USM + 380EX

Komentarz

• akustyk
        gajowy
        • 2004
        • 12226

Zamieszczone przez swiderski
        W TESCO ostatnio widziałem produkt: rzucasz kupioną w tesco puszkę w pobliskie krzaki i komary z całej okolicy lecą się z nią zapoznać - my mamy w tym czasie czas na focenie itp. Niestety nie pamiętam ile to to kosztował, ani jak się nazywało ??:
        zajebiscie!!! masz kolejny syfiacy po srodowisku, rozkladajacy sie latami smiec ide kupic 100. od razu porozrzucam po calym Lasku Strachocinskim. przeciez zbyt czysto jest.

a tak serio: gratuluje temu, kto to dopuscil do sprzedazy. po prostu gratuluje!

czy ja moge kupic takie puszki i powrzucac przez okno szefostwu Tesco i firmy, ktora to wyprodukowala? bo skoro maja totalnie w dupie czystosc otoczenia, to chyba chlew we wlasnym domu tez im nie bedzie przeszkadzac?
        www albo tez flickr

Komentarz

• swiderski
          Początki nałogu
          • 2006
          • 338

No ale to jest wielorazowego użytku chyba. Rzucasz, focisz, zabierasz, itp - tak mi się przynajmniej wydaje.

Komentarz

• akustyk
            gajowy
            • 2004
            • 12226

Zamieszczone przez swiderski
            No ale to jest wielorazowego użytku chyba. Rzucasz, focisz, zabierasz, itp - tak mi się przynajmniej wydaje.
            szczerze mowiac, to nadal mi sie nie podoba jak znam bydlo zwane czlowiek to "przypadkiem" sie zapomni, i nasze lasy coraz bardziej przypominac beda chlew.

sorki, jesli brzmie zbyt dosadnie, ale zbyt duzo tego ogladam robiac zdjecia w miejscach gdzie nierzadko tzw. cywilizacja robi sobie wypad "na lono natury", nieodmiennie sprowadzajac to lono do roli takiego samego chlewu jak jest w miastach.

nie wiem co jest w tym narodzie, ale ma niesamowita sklonnosc do syfienia wszystkiego na swojej drodze. brzegi Odry, nawet na terenach wodonosnych gdzie legalny wstep maja tylko pracownicy MPWiK i wedkarze, sa dzieki tym ostatnim przerazliwym smietniskiem, gdzie co i rusz napotyka sie walajace puszki po browarze, pudelka po robakach i wszelkiej masci paczki po fajkach.

a w miejscach, gdzie kazdemu wolno jest jeszcze gorzej. od wszedobylskich workow foliowych po porzucone czesci garderoby, walajace sie puszki, butelki, paczki po chipsach i podobnego smietniska...

czasem trzeba sie naprawde niezle nabiegac, zeby oczyscic kadr z syfow cywilizacyjnych. w miejscach, gdzie wydawaloby sie, powinno byc czysto
            www albo tez flickr

Komentarz

• swiderski
              Początki nałogu
              • 2006
              • 338

Muszę przyznac akustykowi rację. Ale wydaje mi się, że ludzie naświnią każdym środkiem owadobójczym. OFF > wyrzucą pojemnij; olejek waniliowy > buteleczka zostanie w lesie itp. Jak widać przed wybiciem owadów należy wybić niektórych ludzi...

Komentarz

• rychu_lhotse
                Coś już napisał
                • 2005
                • 64

Zamieszczone przez P_i_t_t
                Komary to pikuś w porównaniu ze szkockimi muszkami ("midges") ;-)

Oj,wiem coś o tym. 5lat temu byliśmy z moją dziewczyną na wycieczce objazdowej po Szkocji. Pod Ullapool (północna Szkocja) namiot rozstawiłem w 3minuty a i tak ''cztery litery'' miałem pożarte w kilkudziesięcu miejscach. Nasze komary i meszki to potulne baranki.
                Rychu_lhotse

Komentarz

• Zigi
                  Uzależniony
                  • 2005
                  • 532

Zamieszczone przez akustyk
                  sorki, jesli brzmie zbyt dosadnie, ale zbyt duzo tego ogladam robiac zdjecia w miejscach gdzie nierzadko tzw. cywilizacja robi sobie wypad "na lono natury", nieodmiennie sprowadzajac to lono do roli takiego samego chlewu jak jest w miastach.
                  Uważam iż w tej sprawie trzeba pozbyć sie wreszcie delikatności.
                  Zupełnie nie potrafię zrozumiec takiego zachowania u ludzi. Co za problem zabrać pustą butelkę po napoju czy papier ze sobą i wyrzucić do kosza? Czemu niektórym tak ciężko zabrać ze sobą worek na śmieci np na łajbę na Mazurach i przy okazji dotarcia do cywilizacji śmieci wywalić do kosza? Szlak mnie trafia jak widzę piękne, dzikie niemal miesca zeszpecone przez śmieci. A i nie sami turyści smiecą. Tu gdzie obecnie mieszkam sami mieszkańcy potrafią wywozić meble, telewizory, plastiki wszelkiej maści, pampersy i dosłownie wszystko - ot tak do lasy czy na pole. Na podwóreczku czysto, wysprzatane, za najmniejszy kosz mało płaci a w nocy smieci do auta i do pobliskiego zagajnika, rowu czy wykrotu. Włos się jeży na głowie jaka jest skala tego zjawiska. Wszędzie góry śmieci. Polskie jeziora, góry lasy i pola sa traktowane jak śmietnik. W dodatku z roku na rok jest gorzej.
                  40D, c10-22, c15-85, c50/1.4, 70-200L4, 400L5.6, RUP43, Sherpa 600R +inne graty...
                  Moje wiekowe zdjątka na CB & na obiektywnych - zapraszam

Komentarz

• nikczemnik
                    Coś już napisał
                    • 2006
                    • 58

Do motoroli można wgrać aplikację Java "odstraszacz komarów" . Wgrałem:-) Po włączeniu telefon wydaje dzwięki(cuś jak jakieś świerszcze)i tym mam odstraszać komary. Jeszcze nie testowałem na krwiopijcach, ale mój królik reaguje na to dziwnie:-)

Komentarz

• swiderski
                      Początki nałogu
                      • 2006
                      • 338

Zamieszczone przez nikczemnik
                      Do motoroli można wgrać aplikację Java "odstraszacz komarów" . Wgrałem:-) Po włączeniu telefon wydaje dzwięki(cuś jak jakieś świerszcze)i tym mam odstraszać komary. Jeszcze nie testowałem na krwiopijcach, ale mój królik reaguje na to dziwnie:-)
                      Mogłbyś udostępnić nam ten program? na 99,9% nie działa, ale może?
                      mam nadzieje, że da się go odpalić na Nokii 6310i ;-)

Komentarz

• nikczemnik
                        Coś już napisał
                        • 2006
                        • 58

Niestety znalazłem go tylko razem z softem do motoroli E398 przerobionej na ROKR E1. Nie wiem jak można wyłuskać go osobno, ale będę próbował bo tamten soft jest do d.(ta aplikacja była chyba jedyną fajną rzeczą:-) i wgrałem sobie już nowy, niestety bez tego odstraszacza.
                        Jak mi się uda dam znać:-)

Komentarz

• aptur
                          Pełne uzależnienie
                          • 2005
                          • 3837

Zamieszczone przez nikczemnik
                          Do motoroli można wgrać aplikację Java "odstraszacz komarów" . Wgrałem:-) Po włączeniu telefon wydaje dzwięki(cuś jak jakieś świerszcze)i tym mam odstraszać komary.
                          Jakby ktoś znalazł podobny program odstraszający ludzi to niech zapoda

Komentarz

• Kubak82
                            Pełne uzależnienie
                            • 2006
                            • 2348

mam taki program dla telefonow z systemem symbian (chodzi o komary, nie ludzi ;-) ) - jak ktos chce chetnie mu podesle.. ma 45kb a czy/jak dziala nie wiem bo mam chwilowo inny telefon .. jesli sie sprawdzi to wroce przez lato do starej dobrej i gigantycznej 3650 .. chetnych zapraszam na PM :smile:

Komentarz

• swiderski
                              Początki nałogu
                              • 2006
                              • 338

http://tinyurl.com/zb2ep
                              Jak tylko komary zobaczą nas z tym na szyi - padają ze śmiechu

Komentarz

• nikczemnik
                                Coś już napisał
                                • 2006
                                • 58

To działa inaczej: Komar słysząc te dźwięki myśli że to inwazja ufoludów i wrzeszczac "Żywcem mnie nie weźmiecie!!!" popełnia samobójstwo poprzez wypicie swojej krwi.:-)

Komentarz

Pracuję...