monitor Iiyama

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Przemek Białek
    Uzależniony
    • 2004
    • 832

monitor Iiyama

mam pytanko na allegro jest sprzedawanych kilka monitorow iiyama po
    zaskakujaco niskich cenach, mam pytanie jak takie monitory sprawdzaja sie w
    fotgrafii?

http://allegro.pl/item103376979_iiya...r_plaski_.html

ovczywiscie jak ktos ma lepszy pomysl w tych granicach to chetnie wyslucham
    dobry sprzęt jeszcze lepszy fotograf tylko tyle potrzeba
    "galeria zdjęć artystycznych" www.bandit.digart.pl
  • Mikołaj
    Bywalec
    • 2005
    • 173

Czytałem kiedyś o tym dużo i z tego, co wiem to może być bardzo różnie. Najważniejsze, żeby sprawdzić przed zakupem.

Ja sobie zakupiłem co prawda starszy i 1'' mniejszy EIZO T960 i jestem bardzo zadowolony (za połowę ceny tej Iiyamy).
    DSLRs & lenses

Komentarz

• bundy
      Uzależniony
      • 2006
      • 760

Hehehe...miałe dokładnie taką samą Iyamę przez 2 dni, potem kolejną przez 2 godziny i sobie Iyamę odpuściłem raz na zawsze :-)
      Był już wątek w którym sporo napisałem o wątpliwej jakości monitorów CRT tej firmy - kiedyś to była marka, teraz na Polskę idą jakieś odrzuty z produkcji. Smutne ale prawdziwe - jest dużo reklamacji.
      Z taką kasę, na w zasadzie to dużo mniejszą, jak ta Iyama, można kupić mało używanego Dell'a, HP'ka lub IBM'a na Trinintronie, który zdeklasuje Iyame na dzień dobry. Sam tak zrobiłem i nie żałuję. Obecnie ciężko dostać nowy i dobry monitor CRT, bo producenci zaczynają powoli wycofywać się z CRT na rzecz LCD i co za tym idzie przestali zwracać uwagę na jakość tych pierwszych.
      Kup sobie Dell'a 1130 i będziesz w 100% zadowolony :-) A oszczędzoną kasę wydasz w dowolny przyjemny sposób :-)
      1, czarne i białe szkiełka + worek gratów... ale chyba i tak nie umiem robić zdjęć...

Komentarz

• Przemek Białek
        Uzależniony
        • 2004
        • 832

a dell 1110??
        dobry sprzęt jeszcze lepszy fotograf tylko tyle potrzeba
        "galeria zdjęć artystycznych" www.bandit.digart.pl

Komentarz

• bundy
          Uzależniony
          • 2006
          • 760

Zamieszczone przez Przemek Białek
          a dell 1110??
          Też bardzo dobry - mam i chwalę (w pracy mam 1110 a w domu 1130). Polecam - nie będziesz zawiedziony (oczywiście jak starannie wybierzesz dobrą sztukę, bo przy używanych trzeba jednak trochę się wysilić, żeby odsiać ziarno od plew :-) )
          1, czarne i białe szkiełka + worek gratów... ale chyba i tak nie umiem robić zdjęć...

Komentarz

• Diabeł
            Początki nałogu
            • 2004
            • 360

a zapytam się ponownie czy ktoś miał może doświadczenia z takim monitorem
            19 calowy CTX EX950F, mogę go kupić od znajomego. Monitor ma 2,5 roku uzywany tylko w weekendy
            Moje zdjęcia
            Fotografia Przyrodnicza

Komentarz

Pracuję...