Test softboxów :)
Zwiń
X
-
-
Test faktycznie świetny :-), szczególnie dopracowany w części opisowej :-)Canon
Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem... -
Oprocz rozbudowanych opisow warto zwrocic tez uwage na wnioski
Szczegolnie podobaja mi sie te fotki z duza iloscia bieli ... generalnie ostatnio meczyly mnie juz te trendy pokazywania obiektow w polmroku ... tutaj zaprezentowano zupelnie nowatorskie podejscie do tematu
http://www.bykom-stop.avx.pl/
Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296
Komentarz
-
-
-
gość zrobił test na tych samych ustawieniach ekspozycji i lampy (manual) dla wszystkich metod oświetlenia ... totalny dramat dlatego niektóre fotki są niedoświetlone a inne prześwietlone bez sensu
"nikon d 70 tryb M wb nastawiony na lampe czas 1/15s iso 400 jpg"Komentarz
-
Zamieszczone przez ZielonyJa się tylko zastanawiam czemu koleś (autor testu) ma w stopce*: [B]'marcingreen będzie dobrze'
Bo taką ma koleś dziwną stopkę, że jak ktoś zalogowany wejdzie na tą stronkę to jego nick się tam pojawia... Sprawdziłem na sobie...Komentarz
-
-
-
Dokładnie w tym problem. Ekspozycja powinna być ustawiona oddzielnie do każdego zdjęcia bo przecież nas interesuje w jaki sposób softbox rozprasza światło, a dopieró później, jak zmienia się ekspozycja. Informację o tym o ile mniej czy więcej światła oświetla scenę można sobie przecież wyczytać z EXIF każdego zdjęcia.Zamieszczone przez popmartgość zrobił test na tych samych ustawieniach ekspozycji i lampy (manual) dla wszystkich metod oświetlenia ... totalny dramat dlatego niektóre fotki są niedoświetlone a inne prześwietlone bez sensu
"nikon d 70 tryb M wb nastawiony na lampe czas 1/15s iso 400 jpg"Komentarz
-
brawo za ten tekstZamieszczone przez Michal-CzubaNadal go reanimują
| yyy...zdjęcia poszedłem robić... |Komentarz
-
Aha, czyli każdy ma tak samo tj. jak wejdziesz na dany topic to u autora topicu pojawia się w stopce taki tekst???Zamieszczone przez czajnaBo taką ma koleś dziwną stopkę, że jak ktoś zalogowany wejdzie na tą stronkę to jego nick się tam pojawia... Sprawdziłem na sobie...
Też się zastanawiałem po cholerę lampa na manualu...Zamieszczone przez popmartgość zrobił test na tych samych ustawieniach ekspozycji i lampy (manual) dla wszystkich metod oświetlenia ... totalny dramat
Komentarz
-
Tak dokładnieZamieszczone przez ZielonyAha, czyli każdy ma tak samo tj. jak wejdziesz na dany topic to u autora topicu pojawia się w stopce taki tekst???
Ja bym tam widział Michal-Czuba będzie dobrze
Komentarz
-
-
No wlasnie nie wiem co napisacZamieszczone przez Il fuocoKuchatek to widział?
Czy tylko ja mam problem zobaczyc jakies wieksze roznice usprawiedliwiajace te kombinacje?
DobreZamieszczone przez Michal-CzubaNadal go reanimują
ROTFL 
Chyba bylo by problemem dla osoby niewprawionej w pisaniu bajek cos napisac na podstawie tych fot. No moze poza tym, ze to jedno strasznie szumiZamieszczone przez Robson01Test faktycznie świetny :-), szczególnie dopracowany w części opisowej :-)
Potega systemu blysku Niko.... niarzy nie ma sobie rownych jak widacZamieszczone przez popmartgość zrobił test na tych samych ustawieniach ekspozycji i lampy (manual) dla wszystkich metod oświetlenia ... totalny dramat dlatego niektóre fotki są niedoświetlone a inne prześwietlone bez sensu
...Komentarz
Komentarz