Wesolych Swiat :-(

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • popmart
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 1721

no nie mam w głowie ksenofobii , nacjonalizmu, faszyzujących myśli, i poglądów które polegają na dyskryminowaniu innych... no paru tam jeszcze ...

mam szacunek do innych nauk w przeciwieństwie do tych co poza liczbami nie potrafią zrozumieć niczego innego ...

Komentarz

• popmart
      Pełne uzależnienie
      • 2005
      • 1721

wiedziałem że Papież to słowo klucz w naszych stronach ..... ja nie płakałem po papieżu w przeciwieństwie do innych ... widziałem złodziei i przekrętasów w garniturach którzy lamentowali a na następny tydzień zamieniali się z powrotem w wampiry którymi zawsze byli ....

Komentarz

• nastier
        Uzależniony
        • 2005
        • 686

Zamieszczone przez popmart
        mam szacunek do innych nauk w przeciwieństwie do tych co poza liczbami nie potrafią zrozumieć niczego innego ...
        czyzby?

buce Nacjonaliści Ludowo-Chrześcijańscy
        poza tym BUC to Czacha

wiedziałem że Papież to słowo klucz w naszych stronach
        Papież pisze sie przez "Ż". to wszystko.

..... ja nie płakałem po papieżu w przeciwieństwie do innych ... widziałem złodziei i przekrętasów w garniturach którzy lamentowali a na następny tydzień zamieniali się z powrotem w wampiry którymi zawsze byli ....
        ale jak to sie ma do tematu watku?!
        Ostatnio edytowany przez nastier; 3478.

fotoblog

Komentarz

• popmart
          Pełne uzależnienie
          • 2005
          • 1721

nie ja tu ekskomunikowałem papieżami ...

Komentarz

• Raff
            Uzależniony
            • 2005
            • 778

Wiesz, wielu ludzi płakało po Karolu Wojtyle, a nie "papieżu". Kościół ma niechlubne karty w historii, za które zresztą rzeczony Karol Wojtyła jako papież przeprosił. Fakt, że tematyki religijnej jest ostatnio sporo wkoło. Ale wolę to niż obłudę "antyhomofobów". Wiesz, tak myślę, że ja nie piszę do Ciebie. Ty idziesz prostą ścieżką własnej retoryki. Ale jak czasem jakiś młody człowiek zajrzy tu na forum niech przeczyta, że papka "Wybiórczej" i jej podobnych mediów to nie jedyne źródło wiedzy o świecie. I Trybuna i NIE i inne takie. Jest jeszcze Tygodnik Powszechny, był piszący w nim Lem. Bo droga do prawdy jest trudna. I wymaga samodzielnego myślenia. Co niewielu potrafi.

Komentarz

• snowboarder
              Pełne uzależnienie
              • 2004
              • 1358

Zamieszczone przez Raff
              Bo droga do prawdy jest trudna. I wymaga samodzielnego myślenia. Co niewielu potrafi.

Amen.
              (Samodzielne myslenie jest szczegolnie popularyzowane
              przez kosciol... Patrz papiez juz zdazyl zjechac ewangelie Judasza ;-) )

Komentarz

• Raff
                Uzależniony
                • 2005
                • 778

Zamieszczone przez snowboarder
                (Samodzielne myslenie jest szczegolnie popularyzowane
                przez kosciol... Patrz papiez juz zdazyl zjechac ewangelie Judasza ;-) )
                I takich myślicieli jak np. Lem Piszę to z przekąsem, bo samodzielne myślenie popularyzować się nie daje. Za to kolektywizm i wiara w media, szczególnie TV to i owszem. A Ewangelia Judasza, jej problematyka to jedynie odgrzewana sensacja. Ciekawa, owszem. Ale nic nowego.

"Bastion wiedzy opiera się na trzech filarach: historii, językach i matematyce. Wyposażony w te trzy rzeczy możesz nauczyć się czegokolwiek chcesz. Lecz jeśli któregoś ci brakuje, jesteś kolejnym ciemnym prostakiem w zagnojonych gumofilcach."

Robert A. Heinlein
                Ostatnio edytowany przez Raff; 3758.

Komentarz

• muflon
                  Pełne uzależnienie
                  • 2004
                  • 6763

Zamieszczone przez Raff
                  "Bastion wiedzy opiera się na trzech filarach: historii, językach i matematyce. Wyposażony w te trzy rzeczy możesz nauczyć się czegokolwiek chcesz. Lecz jeśli któregoś ci brakuje, jesteś kolejnym ciemnym prostakiem w zagnojonych gumofilcach."
                  Dobre, dobre. Może z tym prostakiem to przesada ;-) ale maksyma bardzo mi się podoba.
                  zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• Raff
                    Uzależniony
                    • 2005
                    • 778

Zamieszczone przez muflon
                    Dobre, dobre. Może z tym prostakiem to przesada ;-) ale maksyma bardzo mi się podoba.
                    Musi być przesada, bo ja nie mam zamiaru za prostaka robić I to w gumofilcach :-P

Komentarz

• popmart
                      Pełne uzależnienie
                      • 2005
                      • 1721

Rozumiem że w dobie odejścia od wszechstronnego humanistyczno -matematycznego wykształcenia na rzecz wąskich specjalizacji to prawie wszyscy są PROSTAKAMI w gumo filcach najmocniejsze głowy również, bo wydaje mi się że połączenie tych dziedzin w obecnych czasach możliwe i sensowne jest tylko do poziomu szkoły średniej ... no pozostają jeszcze geniusze którzy są matematykami , lingwistami i historykami w jednej osobie... baju baju

Komentarz

• muflon
                        Pełne uzależnienie
                        • 2004
                        • 6763

Znalezione na pl.listserv.chomor-l. Komentarz niepotrzebny

zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• Raff
                          Uzależniony
                          • 2005
                          • 778

Baju, baju... A ja myślałem, że jest taka nauka, która próbuje syntezować myśl o wszech_świecie bazując na historii i zupełnie nie lekceważąc języków. W tym języka matematyki (ja nie wiem, może po to by logicznie myśleć). Nazywa się bodaj filozofia...

PS Ależ nam ostanio Andrea Lepper wyewoluował medialnie! Nie ten sam chop!!!! Nawet Ci co go nie lubili, to go polubili.

Komentarz

• popmart
                            Pełne uzależnienie
                            • 2005
                            • 1721

bez przesady ... to można tylko ogólnie tak powiedzieć Filozofia owszem matka nauk oczywiście do pewnego stopnia jest wiedzą matematyczno (logiczno)-historyczną właściwie zahaczającą o każdą naukę współczesną oraz światopogląd i moralność ale na poziomie ogólnym a nie szczegółowym ...

Wiedza szczegółowa w kilku dziedzinach jest bardzo trudno dostępna i bardzo trudna do opanowania na jakimś sensownym poziomie....

A Lepper malowana lala sprzedał swoje ideały za posadę i tytuł jak Judasz za srebrniki (może też wszystko było ukartowane jak u Judasza hehe )

Komentarz

• nastier
                              Uzależniony
                              • 2005
                              • 686

A Lepper malowana lala sprzedał swoje ideały za posadę i tytuł jak Judasz za srebrniki (może też wszystko było ukartowane jak u Judasza hehe )
                              a Lepper oprocz chorej obsesji zdobycia wladzy ma jakies idealy?

fotoblog

Komentarz

• popmart
                                Pełne uzależnienie
                                • 2005
                                • 1721

no wiesz takie społeczne równość wolność braterstwo ... rozdawanie dla wszystkich .. Balcerowicz musi odejść , i takie tam

Komentarz

Pracuję...