Nowy Fotokurier - 20D do E500

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • JSK
    Początki nałogu
    • 2006
    • 318

Problem tkwi w agresywnym marketingu Nikona. Po prostu zbyt dużo naprodukowali, a towar nie chce się sprzedawać. Ot co!

Komentarz

• Jac
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 4813

Zamieszczone przez JSK
      Problem tkwi w agresywnym marketingu Nikona. Po prostu zbyt dużo naprodukowali, a towar nie chce się sprzedawać. Ot co!
      ostatnio czytalem wprost przeciwne informacje, zwiekszenie zysku i sprzedazy, i nie byly to materialy Nikona wiec napisz prosze skad masz takie info?.
      Instagram

Komentarz

• chomsky
        Początki nałogu
        • 2005
        • 485

Jestescie gorsi od Fotokuriera! Co nie wydaje sie byc mozliwe na tym forum. Dwie strony i nic, nic konkretnego o porownaniu 20D do E500. Nalezaloby sie odniesc do testu, sposobu przeprowadzenia, metodyki, no i oczywiscie wnioskow. A tu tylko placz jaki ten Fotokurier do kitu bo lubi Nikona.
        Czesc,Ch.
        Analog ma "dusze".

Komentarz

• kami74
          Pełne uzależnienie
          • 2005
          • 1492

Chomsky, pewnie dlatego że większośc tak jak ja nie czytała całego testu wnikliwie tylko "przerzucała w empiku". Zdanie ktore zacytowałem dla mnie jasno pokazuje hmm... tendencje tego pisma. Bo konkluzja jest taka, przynajmnie ja to tak odebrałem: 20D jest nieznacznie lapszy od totalnie amatorskiego E500, ale tak naprawde oba sa do ****, bo The best jest Nikon D200.
          5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
          MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA

później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..

Komentarz

• Piotr Milecki

Jak zwykle to wyjasnia wszystkie kwestie i usprawiedliwia kazdy wynik testu 20D Wypadl tylko odrobine lepiej od Olego - wszystkiemu winny marketing Nikona! Jestem pod wrazeniem tego stwierdzenia. Oby tak dalej kolezanki i koledzy.

Komentarz

• kami74
              Pełne uzależnienie
              • 2005
              • 1492

Zamieszczone przez Piotr Milecki
              Jak zwykle to wyjasnia wszystkie kwestie i usprawiedliwia kazdy wynik testu 20D Wypadl tylko odrobine lepiej od Olego - wszystkiemu winny marketing Nikona! Jestem pod wrazeniem tego stwierdzenia. Oby tak dalej kolezanki i koledzy.
              Nie wiem czy marketing Nikona czy preferencje redaktorów, ale dla mnie wyżej cytowany wtręt jest ewidentny.
              5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
              MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA

później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..

Komentarz

• Jac
                Pełne uzależnienie
                • 2004
                • 4813

Zamieszczone przez Piotr Milecki
                Dlaczego wypowiedz JSK traktujesz jak glos prawie 5k uzytkownikow forum?
                Instagram

Komentarz

• Driver
                  Zablokowany
                  • 2005
                  • 786

Szczerze przyznam że nie rozumiem tego wątku. I o co to bicie piany. Czy dlatego że jakaś tam gazeta napisała że 20D jest prawie taki sam jak E-500 od razu oznacza że wszystkie wasze 20-stki stały się gorsze ?

Komentarz

• akustyk
                    gajowy
                    • 2004
                    • 12226

ja za Driverem. niech sobie Fotokurier smoli jakie tam bzdury im wygodnie. nie pierwsze to i nie ostatnie pismo, ktore "drukuje wyniki".

tak nawiasem mowiac, to zwolennikom recenzji polecam obejrzec recenzje Oly E-330 na dpreview. pierwszy raz widze, zeby Askey tak bez ogrodek pojechal po czyms
                    www albo tez flickr

Komentarz

• Pawel Woo
                      Bywalec
                      • 2005
                      • 177

Zamieszczone przez Driver
                      Szczerze przyznam że nie rozumiem tego wątku. I o co to bicie piany. Czy dlatego że jakaś tam gazeta napisała że 20D jest prawie taki sam jak E-500 od razu oznacza że wszystkie wasze 20-stki stały się gorsze ?
                      Nie nie o to chodzi.
                      Ale
                      1. Takie teksty obrażają moją inteligencję
                      2. Musiałem znajomemmu tłumaczyć dwie godziny, że:
                      - taki test to nie wyrocznia i najlepiej przetestować samemu,
                      - to co można uzyskać za pomocą jednego i drugiego body przekracza prawdopodobnie i jego i moje umiejętności robienia zdjęć,
                      - dużo lepsze porównania body osiąga się stosując do testów optykę, która nie jest ogranicznikiem jakości.
                      Dla mnie to nie polemika ze stwierdzeniem, że Nikon lepszy od Canona, tylko o ETYCE tego Kto wciska masom kit (nie szkło kitowe )
                      Pawel Woo

Komentarz

• chomsky
                        Początki nałogu
                        • 2005
                        • 485

Az se przeczytam w Empiku ten test. Musze zobaczyc co Was tak rozezlilo bo sami nie jestescie (w stresie) wstanie tego wyartykulowac.
                        czesc.ch.
                        Analog ma "dusze".

Komentarz

Pracuję...