H5N1 w Kostrzynie - zdjęcia

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Zielony
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 2928

Zamieszczone przez dixi2006
    Co oni za środek dezynfekcyjny tam leją na te maty? Mam wrażenie,że jest to po prostu...mydło. Mam rację?
    a może spyrol 96%
    sigpic

Komentarz

• MarcinekP
      Bywalec
      • 2005
      • 114

Witam,
      cała ta zadyma z grypą jest dla tępaków (sorki jak kogoś uraziłem).
      Łabędzia w Kostrzynie znależli 1 marca a od czwartku czy piątku (9-10 marca) robią wielką zadymę o zagrożeniu.
      Chyba tylko po to, żeby pokazać jak to nasi kochani posłowie dbają o swoich obywateli.
      Dobrze wypowiedział się dyrektor Parku Narodowego Ujście Warty:
      że grypa, zresztą ptasia jest była i będzie, tylko wcześniej nikt tak dokładnie tego nie kontrolowal.
      Zastanawiające jest to, że ptasia grypa niby przychodzi do nas z Azji, a u nas jak narazie chorują tylko ptaki które pozostaly na zimę.

pozdrawiam

ps. zdjęcia ok. ja jakoś się nie zebralem żeby popstrykać
      ___
      Canon

Komentarz

• Tomasz Golinski
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 8623

Zamieszczone przez MarcinekP
        Chyba tylko po to, żeby pokazać jak to nasi kochani posłowie dbają o swoich obywateli.
        Oj, bardzo się mylisz. Popatrz tu:

Zamieszczone przez gazeta.pl
        Czy ptasią grypę można leczyć?

Dziś się uznaje, że najskuteczniejsze w przypadku ptasiej grypy są dwa leki: tamiflu i relenza. Rząd w czwartym kwartale 2006 r. zakupi 2 mln opakowań tamiflu. W przyszłym roku zapasy te najprawdopodobniej zostaną powiększone o kolejne 6 mln opakowań.
        Niezłe zapasy, nie? Zwłaszcza, że dotychczas zachorowało na ten katar niecałe 200 osób...
        30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
        Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

Komentarz

• Cichy
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 7450

E tam, my fotografowaliśmy ptasią grypę w Toruniu na tydzień przed faktem, jak rząd się o niej dowiedział
          O obiektywach wiem prawie wszystko

Komentarz

• MarcinekP
            Bywalec
            • 2005
            • 114

Cytat:
            Napisał MarcinekP
            Oj, bardzo się mylisz. Popatrz tu:
            http://serwisy.gazeta.pl/nauka/1,69415,3196238.html
            No wiesz, jeżeli istnieje prawdziwe zagrożenie, a przynajmniej takie o którym wciąż trabi się w mediach to taką strefę się "zamyka", i dezynfekuje wszystko co się ruszam, a nie np. tylko samochody.
            W Kostrzynie zapomniano np. o pociągach, które przejeżdżają o połowe bliżej strefy zagrożenie niż samochody jadące po drodze do Gorzowa.

Cytat:
            Napisał gazeta.pl
            Czy ptasią grypę można leczyć?

Dziś się uznaje, że najskuteczniejsze w przypadku ptasiej grypy są dwa leki: tamiflu i relenza. Rząd w czwartym kwartale 2006 r. zakupi 2 mln opakowań tamiflu. W przyszłym roku zapasy te najprawdopodobniej zostaną powiększone o kolejne 6 mln opakowań.

Niezłe zapasy, nie? Zwłaszcza, że dotychczas zachorowało na ten katar niecałe 200 osób...
            Nie neguje do końca zagrożenia chorobą, tylko sposób w jaki jest to przedstawiane dla społeczeństwa.
            A co do zakupu szczepionek przez Rząd Polski.
            Lobbing koncernów farmaceutycznych działa i widac że dobrze działa.
            Na początku zadymy z ptasią grypą w Polsce, udzielił wywiadu główny lekarz weterynarii mówiąc, że ani on ani żaden członek jego rodziny nie zaszczepią się na ptasią grypę, ponieważ nie widzi takiej konieczności, a każda szczepionka oprócz tego że zabezpiecza przed pewnymi chorobami, z drugiej strony ma 3x tyle dzialań ubocznych.

Tak z ciekawości: ile ludzi na świecie umarło na zwykłą grype, lub powikłania z nią związane w ciągu np. ostatnich 10 lat.

pozdrawiam
            ___
            Canon

Komentarz

• maro25
              Początki nałogu
              • 2005
              • 318

Zamieszczone przez woyd
              maro25 gdzieś Ty się człowieku uchował ??
              niedawno zdałem wszystkie egzaminy na studiach

Komentarz

• FOTOGRAF
                Uzależniony
                • 2005
                • 762

Canon? moze niedlugo!

Komentarz

• solti
                  Pełne uzależnienie
                  • 2005
                  • 1159

Wreszcie coś pozytywnego na ten temat
                  Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętności Niestety ja mam tylko chęci
                  galeria na forum Canon-board
                  galeria na stronie lotnictwo.net.pl
                  galeria.solti.pl

Komentarz

• Tomasz Golinski
                    Pełne uzależnienie
                    • 2004
                    • 8623

Pozytywnego? Kolejny powód do wyciągania pieniędzy od nas
                    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
                    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

Komentarz

• mattnick
                      Pełne uzależnienie
                      • 2006
                      • 1735

A ja chętnie kupię taką szczepionkę...potem jak nigdzie nie bedzei to wystawię ja na allegro i kupię sobie jakiś fajne szkiełko i bły-scotcha...
                      30D, C 17-40 f4 , 50 f1.8, 70-200 f4 , 430 ex, oraz -=iii=<)
                      CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Komentarz

Pracuję...