Zamieszczone przez Rudi
Jak archiwizujecie zdjecia
Zwiń
X
-
Hmmm... a ciekawe gdzie w Polsce mozna to kupic.. no i za ile?EOS 300D + dotatki + Digital Ixus
"Zawsze nadchodzi godzina w historii, kiedy ten, który ośmieli się powiedzieć,
że dwa i dwa to cztery, jest karany śmiercią. (Albert Camus) -
Jak nie w Polsce to napewno gdzieś w EuropieHmmm... a ciekawe gdzie w Polsce mozna to kupic.. no i za ile?
Albo jak tos się będzie wybierał o stanów to żeby kupił jakąś większą ilość. A cena... napewno nie są tanie jak na płyty.
Komentarz
-
To wiem, ale roznica czy taka plyta bedzie kosztowac 2, czy 20 euro, jest dosc istotna.Zamieszczone przez RudiJak nie w Polsce to napewno gdzieś w EuropieHmmm... a ciekawe gdzie w Polsce mozna to kupic.. no i za ile?
Albo jak tos się będzie wybierał o stanów to żeby kupił jakąś większą ilość. A cena... napewno nie są tanie jak na płyty.EOS 300D + dotatki + Digital Ixus
że dwa i dwa to cztery, jest karany śmiercią. (Albert Camus)Komentarz
-
W sumie nie drogo. Gdyby tak ktos przywiozl tego 100-paka to by mial jeszce taniej... no ew. tego 25.EOS 300D + dotatki + Digital Ixus
że dwa i dwa to cztery, jest karany śmiercią. (Albert Camus)Komentarz
-
-
Ja nie miałem problemu z trwłością płyt CD markowych (TDK, Verbatim), choć może to nie jest jeszcze wiarygodne, gdyż najstarsza ma dopiero 6 lat. Posypały się za to wszystkie BTC i Basfy/Emteki, które miałem.
Jeśli chodzi o DVD to ostatnio testuje przy pomocy KProbe'a moje płytki (chwilowo tylko Esperanza) i mają trochę błędów PI/PIF, ale przy prędkości 1x to wyniki są w normie. Niestety to nie mówi nic o trwałości (czas życia na razie tylko 2 miesiące).
[ Dodano: 02-10-2004, 12:52 ]
Właśnie przeleciałem KProbem na 1x pierwszą moją płytę DVD z fotami (niecałe 3 miesiące) i ma wciąż znośny wynik jak na Esperanzę PI 103/363 PIF 0,19/4 (avrg/max)
Czy ktoś ma większe doświadczenie? Wydobywanie informacji z for o płytach to katorga (np. wątek o 100stronach...)30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy
Komentarz
-
[ Dodano: 03-10-2004 ]
Sorry, ale ja też mam płytki cd-r tzw. nie firmowe ok.6 letnie i nic się nigdy nie posypało , chyba że powstała jakaś rysa, albo zapis zawierał błędy.
Jasne że droższe firmowe mają lepsze powłoki itd , ale odnoszę wrażenie że niektórzy wpadają w panikę i zaraz padnie twierdzenie że najtańsze płyty to wytrzymają rok.Komentarz
-
-
Moje Samsungi (ktore zaliczam raczej do noname'ów) przez 5 lat spokojnie wytrzymaly. No, moze kilka (na ponad 200 plyt) czytalo sie z pewnymi oporami...Komentarz
-
Ooo, wlasnie. Moj Samsung (chyba jeszcze starszy, ale mialem jednego) tez sie nie czyta. Tzn, nie wszystko sie czyta, ale akurat on jest strasznie zjechany...
Hmm, może to wina nagrywarki: te pierwsze TDK to u kumpla na nie-wiem-czym, a te sypiące się to moje SONY x2...30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy
Komentarz
-
Jeśli chcecie, to mogę Wam podać konkretne ID płyt z dobrych 'wytwórni'. Chociaż ostatnio na bieżąco raczej w DVD niż CD... Inna sprawa, że zdarzają się na polskim rynku podróbki znanych firm (Verbatim, TDK) i można rozpoznać to właśnie po ID.Komentarz
-
-
Platinium bez nadruku kupowane w szpaltach po roku mi padły
Canon 5D mkII + Battery Grip BG-E6; Canon 24-70 f/2.8; Canon 70-200 f/2.8L IS; Canon 100-400 f/4,5-5,6L IS; Sigma 180 f/3.5 APO EX Macro; Speedlite 580EX + Sto-Fen; Epson P-2000; Lowepro CompuTrekker AW; Lowepro NOVA 4; Manfrotto 055PROB+322RC2; TC-80N3Komentarz
-
Jeśli chodzi o cd-r to nie mozna porównywać powłok jakie były kilka lat temu z tymi produkowanymi obecnieKomentarz
Komentarz