Co nowego nas czeka u Canona (wątek spekulacyjny).... CD..

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • cauchy
    Pełne uzależnienie
    • 2008
    • 2939

Odp: Co nowego nas czeka u Canona (wątek spekulacyjny).... CD..

mnie trochę boli, że RF 24-240 jest wielki i ciężki w porównaniu do T.28-300, a nie jest jakoś mocno od niego lepszy, podobnie RF 85 f2 - też kobyła w porównaniu do starego dobrego 85 1.8

fajnie, że R3 pół kilo lżejszy od 1Dx, fajnie, że RF 70-200 2.8 też mocno odchudzili, no ale w w/w przypadkach chciałbym czegoś podobnego do starszych konstrukcji
    EOS R5 | EOS R6 | RF 14-35 | RF 70-200 | RF 85 | RF 400 | DJI Mini 3 Pro
    Flickr | YT

Komentarz

• WinSho
      Uzależniony
      • 2008
      • 945

Zamieszczone przez cauchy
      mnie trochę boli, że RF 24-240 jest wielki i ciężki w porównaniu do T.28-300, a nie jest jakoś mocno od niego lepszy, podobnie RF 85 f2 - też kobyła w porównaniu do starego dobrego 85 1.8
      fajnie, że R3 pół kilo lżejszy od 1Dx, fajnie, że RF 70-200 2.8 też mocno odchudzili, no ale w w/w przypadkach chciałbym czegoś podobnego do starszych konstrukcji
      Odnośnie RF24-240 się nie wypowiem bo nigdy nie miałem ale przy RF85 to lekko przegiąłeś! Nazwać tego RF-a kobyłą to lekkie przegięcie, tak wiem jest nieco większy niż stary EF ale bez przesady jest też lepszy i ma IS i pseudo macro. A RF 70-200/2.8 to jest bajka szkło i nie wierzyłem dopóki sam nie kupiłem.
      Sony i Canon czy tam Nikon już nie ogarniam
      www.facebook.com/KadryZpodrozy2025
      https://www.instagram.com/photo_shoot_travel/
      https://500px.com/p/photo_travel_shoot

Komentarz

• mirror
        Pełne uzależnienie
        • 2018
        • 1535

będzie jak zwykle w canonie dadzą taką samą ale inną
        EOS 3, 5D, R5

Komentarz

• Kolekcjoner
          Obertroll
          • 2006
          • 18793

EOS R6 Mark II Body: $2499

Canon RF 135mm f/1.8L IS USM $2099

2 Listopada ma być ogłoszony .
          "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
          Kapitan Wagner

Komentarz

• atsf
            Pełne uzależnienie
            • 2007
            • 5119

A ja zapytam: a co jest takiego w matrycy R3, żeby w ogóle warto było sobie nią cztery litery zawracać? Ja tam nic nie widzę, przynajmniej w porównaniu do matrycy SONY A7 III.
            EOS 550D, 6D, M2, M5, 80D, 7D II, kit 18-55 IS, EF-S 55-250 IS STM, EF-M 4-5,6/11-22 STM, EF-M 3,5-5,6/18-55 STM, EF-M 2/22 STM, EF 3,5-4,5/28-70, EF 1,8/50 Mk 1 i STM, EF 100-400L II, Tamron 100-400, Olympusy OM-1, OM-2N, OM-4, OM-10, stałki i zoomy Zuiko od 24 do 200 mm.

Komentarz

• cauchy
              Pełne uzależnienie
              • 2008
              • 2939

masz ci los, ledwie dwa lata minęły
              mogliby odmłodzić RP
              Flickr | YT

Komentarz

• robertskc7
                Pełne uzależnienie
                • 2010
                • 1513

Panowie matryca z r3 to nie jest jakiś szok przyszłości. Sony taką jakość wg DXO miał już w momencie premiery a7III a szybkość w momencie premiery a9. Canon dogonił, ale zaraz znowu konkurencja ucieknie o kolejne 5 lat a sprzedaż r3 to odsetek rynku. Więc wcześniej czy potniej trzeba będzie wepchać tą matrycę w coś co idzie jak świeże bułeczki, czyli w najpopularniejsze body wśród ludzi którzy sprzętem zarabiają i entuzjastów z portfelem.
                www.robertzbiec.pl

Komentarz

• robcio
                  Początki nałogu
                  • 2020
                  • 403

Zobaczymy jak wyjdzie i zostanie to ogłoszone, a jeszcze lepiej sprawdzone.
                  Ja tam nie mam nic przeciwko temu by ta technologia z aparatu w tym momencie topowego w ofercie producenta przepływała do modeli bardziej dostępnych.

Niemniej poza nowymi odmianami aparatów ciepło przyjąłbym wysyp nowych obiektywów.
                  Ostatnio edytowany przez robcio; 65394.

Komentarz

• capo-di_tutti-capi
                    Uzależniony
                    • 2017
                    • 514

Canon zrobi kiedyś dwa bezlusterkowce z takim samym korpusem?
                    Co model to nowy eksperyment.

Ostatnio edytowany przez capo-di_tutti-capi; 58021.

Komentarz

• cauchy
                      Pełne uzależnienie
                      • 2008
                      • 2939

właśnie dlatego czaję się na R10, bo podobny do R6, w przeciwienstwie do R7

szkoda, że na pxlmag nie ma jeszcze R7/R10 ani możliwości dodania adaptera EF/RF
                      Ostatnio edytowany przez cauchy; 19623.
                      Flickr | YT

Komentarz

• capo-di_tutti-capi
                        Uzależniony
                        • 2017
                        • 514

...
                        Compare unlimited number of cameras with lenses, see how compact or bulky a camera is and sort by height, width, depth and weight.

Compare unlimited number of cameras with lenses, see how compact or bulky a camera is and sort by height, width, depth and weight.

Gładzik zamiast dżojstika to był jednorazowy wyskok.

Włącznik ląduje po prawej
                        ale w RP i R10 nie da się go przełączać prawą ręką trzymając w niej aparat? -to pytanie do użytkowników

Co z przyszłością tego tylnego kółka wraz z wybierakiem w R7?
                        -To jednorazowy wyskok?
                        Ostatnio edytowany przez capo-di_tutti-capi; 58021.

Komentarz

• djtermoz
                          Uzależniony
                          • 2004
                          • 995

Zamieszczone przez Kolekcjoner
                          Canon RF 135mm f/1.8L IS USM $2099
                          No bez przesady. Ja wiem, że tanio to już było ale EF135/2 był moim ulubionym obiektywem i kupowałem go za jakieś $900. Zawołanie za jego następcę ponad 2x tyle to jest przegięcie. Musiałby być chyba 2x mniejszy i 2x lżejszy od wersji EF żebym chciał za to tyle zapłacić.
                          W takich momentach wcale nie żałuję, że opuściłem Canona zanim pojawił się system R.
                          djtermoz@pbase

Komentarz

• capo-di_tutti-capi
                            Uzależniony
                            • 2017
                            • 514

Canon RF 135mm f/1.8 L IS USM £2599 -14000 zł

https://www.canonrumors.com/uk-prici...-announcement/

Komentarz

• candar
                              Pełne uzależnienie
                              • 2008
                              • 3410

Zamieszczone przez capo-di_tutti-capi
                              Canon RF 135mm f/1.8 L IS USM £2599 -14000 zł

https://www.canonrumors.com/uk-prici...-announcement/
                              Poprzednik - Canon EF 135mm f/2L sprzedawany był podczas premiery w 1996 roku w sugerowanej cenie detalicznej 1089 USD, czyli połowę ceny RF 135mm f/1.8L IS USM wycenionego obecnie na 2099 USD. Ten nowy RF będzie posiadał chociaż pasek ze złota, aby uzasadnić 2x większą cenę?

Jak nie lubię Samyangów to zamiast płacić 14.000 zł za RF 135mm f/1.8L wolałbym kupić Samyanga AF 135mm F/1.8 za 4.189 zł, bo 10k zł piechotą dziś nie chodzi.
                              Ostatnio edytowany przez candar; 18138.
                              Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6 obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com

Komentarz

• cauchy
                                Pełne uzależnienie
                                • 2008
                                • 2939

co komu po ciapciangu jak nie zapnie go do canona
                                Flickr | YT

Komentarz

Pracuję...