Co nowego nas czeka u Canona (wątek spekulacyjny)....

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • zdebik
    Pełne uzależnienie
    • 2013
    • 4087

Odp: Co nowego nas czeka u Canona (wątek spekulacyjny)....

Nie jest tak źle, stare ef'y działają więc nie ma tragedii.
    https://500px.com/Rafal_S

Komentarz

• Kolekcjoner
      Obertroll
      • 2006
      • 18793

Zamieszczone przez akustyk
      do spolki z zoomem f/7.1 (24-105 STM), ktory oprocz ciemnicy w dlugim koncu wymaga jeszcze grubego naciagania geometrii w krotkim. i korpusem, ktory w cenie normalnego apartu (6D2) daje tylko jego matryce ale popluczyny po ergonomii i zenujaca zywotnosc baterii... i co najsmieszniejsze... oni to sprzedaja z duzym sukcesem. i w kwestii badziewnosci to nie jest ich ostatnie slowo, ma byc korpus ktory przebije nawet to co zrobili z RP )))
      Dramatyzujesz, masa ludzi sobie bardzo chwali ten sprzęt, a co do ergonomii to jest to rzecz indywidualna i byłbym daleki od wygłaszania takich rezolucji ...
      "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
      Kapitan Wagner

Komentarz

• zdebik
        Pełne uzależnienie
        • 2013
        • 4087

https://www.canonrumors.com/the-cano...n-usd-pricing/

Raczej można się było tego spodziewać

Komentarz

• robcio
          Początki nałogu
          • 2020
          • 403

Pojawiły się też spekulacje cenowe na temat obiektywów podane w euro:
          16 f2.8 za 349 euro
          100-400 za 749 euro

W jakimś sklepie online w Niemczech widziano R3 za 7200 euro ale to raczej jakaś taka przymiarka żeby już mieć artykuł w sklepie opisany…

Komentarz

• becekpl
            Pełne uzależnienie
            • 2009
            • 4318

ciężko wam dogodzić
            dlatego pewnie fora upadają
            random user naczyta się jakie to wszystko jest do Dudy, a jak weźmie aparat do reki to banan mu nie schodzi z buzi
            czego i wam życzę
            Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
            Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Komentarz

• jinks
              Pełne uzależnienie
              • 2006
              • 2178

Zamieszczone przez becekpl
              ciężko wam dogodzić
              dlatego pewnie fora upadają
              random user naczyta się jakie to wszystko jest do Dudy, a jak weźmie aparat do reki to banan mu nie schodzi z buzi
              czego i wam życzę
              Coś w tym jest Ogólnie mam wrażenie, że większość ocenia sprzęt przez pryzmat własnych potrzeb i upodobań.
              16/2.8 nie jest takie głupie np. do zastosowań turystyczno-krajobrazowych, bo jest malutkie a przymknięte do f4-5.6 pewnie idealnie ostre itd.
              Nie dla mnie, ale myślę, że to może być jeden z mocniejszych elementów tego systemu.
              Miłego dnia
              moja www

Komentarz

• robcio
                Początki nałogu
                • 2020
                • 403

Zamieszczone przez jinks
                Coś w tym jest Ogólnie mam wrażenie, że większość ocenia sprzęt przez pryzmat własnych potrzeb i upodobań.
                16/2.8 nie jest takie głupie np. do zastosowań turystyczno-krajobrazowych, bo jest malutkie a przymknięte do f4-5.6 pewnie idealnie ostre itd.
                Nie dla mnie, ale myślę, że to może być jeden z mocniejszych elementów tego systemu.
                Właśnie do takich zastosowań planuje go nabyć jeśli będzie przy f5.6-8 ostry
                Nad drugą z obiektywowych nowości muszę zastanowić się dłużej.
                R3 z pewnością nie kupię. Nie robię zdjęć w których ten aparat bryluje…
                Ostatnio edytowany przez robcio; 65394.

Komentarz

• zdebik
                  Pełne uzależnienie
                  • 2013
                  • 4087

Nikt się chyba nie łudził, że R3 będzie kosztował mniej niż 6K euro/funtów. Na szczęście nie mam parcia na tą puszkę.

Komentarz

• candar
                    Pełne uzależnienie
                    • 2008
                    • 3410

Cena 7299 euro pojawiła się na stronie niemieckiego sprzedawcy internetowego.

Obstawiam cenę w RP nie mniejszą niż 35.000 zł (raczej bliżej 40k zł patrząc na cenę EOS-1D X Mark III oraz Sony A1 oscylujące w podobnych widełkach)

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa: Screenshot-2021-09-10-at-09.16.20.png
Wyświetleń: 1
Rozmiar: 60,0 KB
ID: 2092190
                    Ostatnio edytowany przez candar; 18138.
                    Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6 obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com

Komentarz

• becekpl
                      Pełne uzależnienie
                      • 2009
                      • 4318

na Canona 1D tez nigdy nie miałem forsy ale okazało się ze 5D doskonale daje radę...
                      Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
                      Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Komentarz

• robcio
                        Początki nałogu
                        • 2020
                        • 403

Zamieszczone przez candar
                        Cena 7299 euro pojawiła się na stronie niemieckiego sprzedawcy internetowego.

Obstawiam cenę w RP nie mniejszą niż 35.000 zł (raczej bliżej 40k zł patrząc na cenę EOS-1D X Mark III oraz Sony A1 oscylujące w podobnych widełkach)

[ATTACH=CONFIG]6786[/ATTACH]
                        Niektóre źródła podają 6100 euro także trzeba raczej poczekać jak to policzą u nas…

Komentarz

• tombas
                          Pełne uzależnienie
                          • 2006
                          • 2194

ST-E10 Speedlite Transmitter ma być jutro pokazany, ktoś? coś?
                          Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
                          (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Komentarz

• zdebik
                            Pełne uzależnienie
                            • 2013
                            • 4087

Zamieszczone przez tombas
                            ST-E10 Speedlite Transmitter ma być jutro pokazany, ktoś? coś?
                            Do nowych lamp obecnie jest dostępny ST-E3-RT ver2. Ten nowy może będzie dostępny tylko dla R3 i nowszych.

Komentarz

• candar
                              Pełne uzależnienie
                              • 2008
                              • 3410

Za optycznymi - cena R3 wyniesie 28500 złotych
                              obiektyw RF 100-400 mm f/5.6-8 IS USM wyceniono na 3460 zł oraz 1610 zł za "szestnastkę".
                              Choć z początku system pełnoklatkowych bezlusterkowców Canon EOS RF rodził się stosunkowo powoli, wraz z premierami modeli R5 i R6 proces ten nabrał nieco tempa. Oba aparaty są bardzo funkcjonalnymi konstrukcjami i oferują spore możliwości zarówno fotografom, jak i filmowcom ...
                              Ostatnio edytowany przez candar; 18138.
                              Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6 obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com

Komentarz

• robcio
                                Początki nałogu
                                • 2020
                                • 403

Dokładnie takie ceny wystawiły dziś niektóre sklepy zaznaczając przedsprzedaż

Komentarz

Pracuję...