Mróz w PL

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • akustyk
    gajowy
    • 2004
    • 12226

Zamieszczone przez [DoMiNiQuE]
    OT Motoryzacyjny
    Uuu, odpalanie na gazie przy takich temperaturach to chyba nie jest najlepszy pomysl (na dluzsza mete). Ja zawsze odpalam na benzynia a przelaczam na gaz dopiero jak sie auto troszke nagrzeje.
    tez tak robie. i tez tak dzisiaj zaczalem. ale jak po 5 minutach "grzanka" wylaczylem silnik (coby poskrobac szyby) i sprobowalem wlaczyc ponownie, to juz na banzynce nie drgnal. a na gaziku ruszyl

z tym ze moja Felka ogolnie na gazie lubi jezdzic, a na benzynce muli. ot... taki silnik. paradoksalnie, na gazie jest zrywniejszy i plynniej chodzi.

Zamieszczone przez [DoMiNiQuE]
    Dzis na stacji lpg panu 'koncowka' zamarzla i nie mogl mi zatankowac
    ))
    www albo tez flickr

Komentarz

• osasa
      Bywalec
      • 2005
      • 131

Heh, u mnie w Iveco - dieslu, w filtrze paliwa wytrąciła sie parafina, silnik działał tylko na wolnych obrotach, i tak przejechałem 4 km w ok godzine :P

A by the way focenia: w piatek było ok -17, poszedłem na spacerek,zrobić kilka fotek naszej pieknej zimie, i wracając spotkałem pewnego człowieka, z analogiem, robił zdjęcia. Pogadaliśmy chwile, okazało sie ze kilkadziesiąt minut wcześniej wpadł po kolana do wody, robiac właśnie fotki... To sie nazywa poświęcenie
      Pozdrawiam tego kolege i innych też oczywiscie
      Camera Obscura/ Szkło powiększające x 2/ bambusowy statyw/ świczka+odblask z "pazłotka" - od czegoś trzeba zacząć :rolleyes:

Komentarz

• marlon
        Bywalec
        • 2005
        • 165

dzisiaj wyskoczyłem na 15 minut na podwórko zeby przetestować w końcu nowe szkło...jak wróciłem nie miałem czucia w prawej ręce i w efekcie nie zrobiłem zadnego zdjęcia dopiero po południu wyszliśmy na chwilkę z kuzynkami to udało się coś zrobić
        a jutro do szkółki nie jadę ha! za zimno... (co za pech )
        w Barcinie jest narazie jakieś -23st. uwielbiam taką pogodę

Sprzedam: EOS3000 + EF 38-76 1:4.5-5.6

Komentarz

• Juzer
          Dopiero zaczyna
          • 2005
          • 46

Zamieszczone przez KMV10
          Mróz jest absolutnie do bani, na razie jak słyszę wybija ludzi.
          to przykre,
          ale mam nadzieję, że tego lata będzie mniej komarów, kleszczy i tego typu uciążliwych robali

Komentarz

• b'Art
            Początki nałogu
            • 2005
            • 370

Zamieszczone przez piast9
            Znaczy benzyna zamarzła? Nieźle chrzczona....
            Nie. Benzyna OK. Rozrusznik nie miał siły zakręcić zamarzniętym silnikiem! Wszystkie smary poważnie zmarzły.
            Do naciśnięcia sprzęgła musiałem użyć tyle siły ile do średnio-ostrego hamowania!

Komentarz

• djtermoz
              Uzależniony
              • 2004
              • 995

Po tej stronie Atlantyku tez mamy jakies nienormalne temperatury. W styczniu powinno byc jak Pan Bog przykazal jakies normalne -15C do -20C i sniegu po pachy, a tu tymczasem sniegu ani grama, a temperatura +10C i swieci slonce. Pogoda wariuje w tym roku...
              djtermoz@pbase

Komentarz

• mxw
                Pełne uzależnienie
                • 2005
                • 2315

Zamieszczone przez akustyk
                co z tego, jesli od srodka tak od chuchania paruje, ze nie idzie jezdzic
                klimę włącz
                pozdro.,
                m.

Komentarz

• akustyk
                  gajowy
                  • 2004
                  • 12226

Zamieszczone przez mxw
                  klimę włącz
                  nie nada nie da sie szyb odkrecic w takim mrozie
                  www albo tez flickr

Komentarz

• mxw
                    Pełne uzależnienie
                    • 2005
                    • 2315

nie nada nie da sie szyb odkrecic w takim mrozie
                    he, he, ale akurat serio dobre przewietrzenie dużo daje - trzeba przed ruszeniem otworzyć te 2, 3, 4, 5 czy ile tam fabryka dała drzwi, wysypać śnieg z podłogi ;-) i od razu mniej paruje.

natomiast przy takiej pogodzie zastanawia mnie jedna rzecz:
                    kto kiedy i dlaczego wymyślił korki wlewu paliwa z kluczykiem???

ja takiego na szczęście nie mam (linka z kabiny albo elektryczny zamek), ale dość często pożyczam/biorę autko "innej wiodącej firmy" i tam to jest. przy temperaturach poniżej zera po prostu masakra! jak to się otwiera??? trzeba podgrzewać zapalniczką???
                    pozdro.,
                    m.

Komentarz

• akustyk
                      gajowy
                      • 2004
                      • 12226

Zamieszczone przez mxw
                      he, he, ale akurat serio dobre przewietrzenie dużo daje - trzeba przed ruszeniem otworzyć te 2, 3, 4, 5 czy ile tam fabryka dała drzwi, wysypać śnieg z podłogi ;-) i od razu mniej paruje.
                      tak serio, to drzwi tez mi sie ledwo dziisaj udalo z przodu otworzyc. jak sie potem dostalem do schowka i wydobylem plyn odmrazajacy to i klape z tylu.
                      ale tylnich drzwi - ni chu chu...

z tym ze ja mam jeszcze problem z tym, ze w srodku auto zachuchane i szyby oblodzone. i to juz nie jest cool

musze bardziej wietrzyc ta felke, cos czuje
                      www albo tez flickr

Komentarz

• mxw
                        Pełne uzależnienie
                        • 2005
                        • 2315

tak serio, to drzwi tez mi sie ledwo dziisaj udalo z przodu otworzyc. jak sie potem dostalem do schowka i wydobylem plyn odmrazajacy to i klape z tylu. ale tylnich drzwi - ni chu chu...
                        u mnie co prawda centralny zadziałał bez problemu, drzwi się otworzyły bez oporów (ha, opłaciło się wysmarowanie przed świętami wszystkich uszczelek olejem silikonowym), ale zawiasy widać było, że z duuużymi oporami ledwo się dają...

poza tym zawsze mnie bawiło trzymanie płynu odmrażającego w samochodzie :-D

z tym ze ja mam jeszcze problem z tym, ze w srodku auto zachuchane i szyby oblodzone. i to juz nie jest cool
                        no nie ma że boli, skrobanie szyb od środka też trzeba przerobić
                        na dodatek wszystko co zeskrobiesz najlepiej dokładnie wyzbierać i wywalić na dwór.

właśnie spojrzałem na termometr: -24,2 st.C i spada
                        pozdro.,
                        m.

Komentarz

• kocis
                          Początki nałogu
                          • 2005
                          • 472

Zamieszczone przez marlon
                          dzisiaj wyskoczyłem na 15 minut na podwórko zeby przetestować w końcu nowe szkło...jak wróciłem nie miałem czucia w prawej ręce i w efekcie nie zrobiłem zadnego zdjęcia dopiero po południu wyszliśmy na chwilkę z kuzynkami to udało się coś zrobić
                          a jutro do szkółki nie jadę ha! za zimno... (co za pech )
                          w Barcinie jest narazie jakieś -23st. uwielbiam taką pogodę
                          Marlon czy to humanitarne wykorzystywać kuzynki do ogrzewania ręki na takim mrozie?
                          300D; 17-40/4L; 24-105/4L; 70-200/4L; 430EX

Komentarz

• KMV10
                            Pełne uzależnienie
                            • 2005
                            • 2320

Wczoraj w metrze widziałem bardzo ładne zamrożone nacieki ścienne, trochę jak w jaskiniach

Komentarz

• DoMiNiQuE
                              Pełne uzależnienie
                              • 2004
                              • 3548

no i d**pa. przechwalilem moja ome :-? dzis rano zastrajkowala. nad ranem bylo ok -30°C a mi sie nie chcialo na noc akumulatora wyjmowac

Komentarz

• marlon
                                Bywalec
                                • 2005
                                • 165

Marlon czy to humanitarne wykorzystywać kuzynki do ogrzewania ręki na takim mrozie?
                                coś sugerujesz?
                                po prostu po południu było troszke cieplej :P

a w tej chwili z tego co mówi tata: -25st.

Sprzedam: EOS3000 + EF 38-76 1:4.5-5.6

Komentarz

Pracuję...