Zastanawiam się nad doborem muzyki do sesji zdjęciowej.Przeważnie gdy przychodzi pierwszy raz do nas modelka lub nawet osoba która po prostu chce mieć kilka dobrych zdjęć , jest bardzo spięta całą sytuacją .Wiadomo że odpowiednia rozmowa pomoże ją rozluźnić ale oczywiste jest że muzyka która gdzies w tle się sączy może wprawić w znakomity nastrój modelkę jak i samego fotografa . Mam pytanie zatem do bardziej obytych z praca studyjna fotografów , jaką muzykę przeważnie puszczają aby jednocześnie nie rozpraszała a z drugiej strony pomogła w dobrej współpracy na planie zdjęciowym.
Muzyka podczas sesji.
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
-
-
to zależy od gustu. Twojego i Modela. Ja postawilbym na muzykę filmową z lat 30 XX wieku lub na twórczość Louisa Armstronga lub troszkę mniej znanych jak Freddie Keppard. Czyli na ragtime'a i Blues'a.
Zresztą, jak posłuchsz kilku kawałków, to sam zrozumiesz co mam na myśli. Weźmiesz, albo odrzucisz.
Ja tylko odpowiadam na pytanie.Komentarz
-
-
Może się mylę, ale zauważyłem, że dla kobiet (modelek w domyśle) dość często nie ma znaczenia konkretny wykonawca. Często pytawszy różnych pań o ich preferencje muzyczne słyszałem, że w zasadzie to one słuchają... radia.
Ważne żeby muzyka nie była agresywna ale jednocześnie taka dość średnia. Jest taka kategoria 'ambient', coś co sobie leci, trochę to się czuje (bas), ale w zasadzie nie za bardzo wiadomo co to jest - typowe tło. Sporo ludzi ma "drewniane ucho" i namęczywszy się przy świadomym doborze muzyki można się srogo rozczarować nie widząc istotnej reakcji z ich strony...Komentarz
-
-
Ze spokojnych skladanek jako podklad polecam: Coffeeshop (kilka Vol wyszlo), smooth jazz cafe, LTJ Bukem, Pozytywne wibracje .Komentarz
-
-
I jeszcze nie zapomnij zapłacić ZAIKSOWI :-) :-) :-)Zamieszczone przez krs76Bardzo dziękuję za sugestie , napewno wezmę je pod uwagę .Komentarz
-
ZAIKS to chyba do takiego sluchania sobie prywatnie w studio chyba nie...
A moze... Napewno? To to akurat dobrze by bylo wiedziec......Komentarz
-
-
ZAIKS bierze opłatę jak puszczasz muzykę komercyjnie : knajpa , pub , inny lokal . Oczywiście także ja w sklepie leci muzyka trzeba zapłacić characz . Usług foto przy muzyce także to dotyczy :-(Komentarz
-
Nie wydaje mi się że jest taki dokładny przepis dotyczący słuchania muzyki podczas pracy w swoim domu...To tak jakbym musiał płacić za słuchanie muzyki w służbowym samochodzie.Komentarz
-
Komentarz