Pixele 2.0 koniec z przepaleniami

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Bangi
    Moderator
    • 2010
    • 5499

Pixele 2.0 koniec z przepaleniami

Taka ciekawostka z rana
    SAMOLOTY CB
    SAMOLOTY lotnictwo.net
    SAMOLOTY OBRÓBKA Tutorial
  • Bechamot
    Pełne uzależnienie
    • 2012
    • 2512

Odp: Pixele 2.0 koniec z przepaleniami

Niemcy nie beda w stanie wprowadzic takich matryc na rynek.
    Oznacza to cos przeciwnego - ze takie matryce nie beda masowo produkowane.
    Matryce sa w stanie produkowac w masowych ilosciach azjaci.
    jesli rozwiazanie zostanie opatentowane w Niemczech , azjaci nie beda chcili je stosowac. Szukac beda wlasnych rozwiazan, chcac uniknac oplat licencyjnych , czyli wyplywu kapitalu z wlasnych przedsiebiorstw .

Gdyby taka matryca powstala w azji, pewnie za rok, dwa mielibysmy ja w aparatach. A ze powstala w niemczech , pewnie jej nie zobaczymy poza drogimi zastosowaniami przemyslowymi.
    Wynalazek tej matrycy w Niemczech i ewentualna jej produkcja, juz na starcie czyni ja drozsza od tej , ktora powstalaby w azji.
    Nie wierze , iz znajdzie zastosowanie w aparatach , jak nie znalazl blacksilicon. Czy ktos jeszcze o tym pamieta ? - a mialo byc tak cudownie.
    Wszyskie zdjecia, za wyjatkiem 087, 088 mozna dowolnie, nieodplatnie kopiowac , powielac nawet bez podania zrodla.

Komentarz

• chester_jds
      Początki nałogu
      • 2015
      • 374

O rozwiązaniu polegającym na równoległym zliczaniu ilości pełnych naświetleń sensela czytałem na optycznych ze dwa lata temu. Nihil novi sub sola.

Komentarz

• Bechamot
        Pełne uzależnienie
        • 2012
        • 2512

rzecz nie jest co do zasady wcale nowa.
        Problem polega na tym , ze jest to rodzaj migawki w migawce.
        sygnal musi byc probkowany wielokrotnie w czasie naswietlania.
        probkowanie odbywa sie kosztem oslabienia sygnalu ( Heiselberg) , oznacza to widoczne pogorszenia jakosci w cieniach, gdyz tam niewielki odstep sygnal / szum bedzie jeszcze mniejszy. Poprawi sie odwzorowanie w wysokich swiatlach gdyz odstep sygnal szum jest i tak duzy , pogorszy w cieniach . Rownolegle pojawia sie wiec Problem skutecznego odszumiania. Ale skoro mozna skuteczniej odszumic , to przeciez wynik bedzie lepszy dla matryc bez probkowania. Tak wiec w kazdym przypadku prowadzi to to pogorszenia jakosci obrazowania w cieniach. nie wiaze z tym w fotografii zadnych nadziei.
        Wszyskie zdjecia, za wyjatkiem 087, 088 mozna dowolnie, nieodplatnie kopiowac , powielac nawet bez podania zrodla.

Komentarz

• Kolekcjoner
          Obertroll
          • 2006
          • 18793

Zamieszczone przez Bechamot
          Niemcy nie beda w stanie wprowadzic takich matryc na rynek.
          Oznacza to cos przeciwnego - ze takie matryce nie beda masowo produkowane.
          Niczego nie oznacza i nie ma znaczenia kto to wprowadzi.
          "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
          Kapitan Wagner

Komentarz

• Marcinus
            Początki nałogu
            • 2018
            • 444

[MENTION=45969]Bechamot[/MENTION] Heiselberg? a co ów gość wymyślił?
            Canon EOS R + C RF 24-105/4L; C 100/2.8 L Macro; C 70-300/4.0-5.6 II

Komentarz

• Bechamot
              Pełne uzależnienie
              • 2012
              • 2512

tego nikt nie wie , choc to powszechnie znane.

Komentarz

Pracuję...