No dobra, to dostaliscie jakis prezent foto?

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • chuckyy
    Początki nałogu
    • 2005
    • 482

Zamieszczone przez ukasbadu
    U mnie pod choinką znalazła się książka "Świadomość kadru - szkice z estetyki fotografii" Zbigniewa Tomczuka. Mikołaj podrzucił m.in. polara 58mm :-).

Tomaszczuka To książka wydana przez wydawnictwo w którym pracuję
    | Canon 16-35 2.8 | Canon 24-70 2.8 | Canon 70-200 4 | Canon 85 1.8 USM | Speedlite 580 ex | Omnibounce STOFEN | LumiQuest Soft Screen | transcend 8 GB | kingstone 1 GB ELITE PRO & 2 GB ULTIMATE | Marumi DHG CPL 67, 77, 82 mm | statyw Velbon Sherpa 750R | Lowepro Staelth Reporter 200 AW | Śjakaś inna Lowepro | Military PRO LIMA :] Sporo planów na przyszłość... m.in. 135 L

Komentarz

• pebe

statyw Velbon, szara polowka Hoya, no i... 350D+kit (ale to ostatnie na urodziny)

Komentarz

• AdaMMus
        Dopiero zaczyna
        • 2005
        • 25

Stałka 50mm 1,8 oraz Orion Trekker II (początek kompletowania zestawu )

Komentarz

• piast9
          Pełne uzależnienie
          • 2005
          • 3267

A ja dostałem jeszcze spóźniony prezent w postaci LensPen. Bardzo fajna zabawka
          650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Komentarz

• Auwo
            Uzależniony
            • 2004
            • 928

Jak się okazuje nie tylko ja dostanę spóźniony prezencik :P
            Jutro dotrze panel NEC MultiSync 1980SX

Komentarz

• ant_z

no a ja wreszcie będę miał tamronka 28-75, spóźniony mikołaj i sam za niego pacę, ale najwazniejsze, że na mikołaja żonka dała zgodę na kupno szkła

pzdr

ant

Komentarz

• Il fuoco
                Pełne uzależnienie
                • 2005
                • 1025

współczuję wydatków ant_z
                | yyy...zdjęcia poszedłem robić... |

Komentarz

• nutshell
                  Dopiero zaczyna
                  • 2005
                  • 49

A ja samodzielnie sprezentowałam sobie canona 350d
                  szalenstwo! :rolleyes:
                  footsteps.cba.pl

Komentarz

• Pszczola
                    Pełne uzależnienie
                    • 2004
                    • 1760

Zamieszczone przez nutshell
                    A ja samodzielnie sprezentowałam sobie canona 350d
                    szalenstwo! :rolleyes:
                    Szalenstwo (wydatkow) to dopiero Ciebie czeka. Wspolczuje wydatkow ;-)
                    EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000

Komentarz

• nutshell
                      Dopiero zaczyna
                      • 2005
                      • 49

Ciiiii, narazie musze sie otrzasnac z szoku po zakupie aparatu :wink: :-P
                      Tymczasem mam do dyspozycji, oprocz wykletego przez wszystkich KITa, 3 obiektywy M42 (zoom 80-210mm/4.5, 58mm/2.0, 37mm/2.8 ) musze sie tym zadowolić
                      footsteps.cba.pl

Komentarz

• fICHU
                        Bywalec
                        • 2005
                        • 200

To ja troszke inaczej, bo niestety prezentow foto nie bałdzo...
                        Szwedajac sie po miescie mozna zauwazyc, ze sporo cyfrowek znalazlo sie pod choinkami.
                        Fotografowie widoczni byli nawet fotografujacy krzaki (makro?)
                        Oraz widzialem dwoch stojacych na rondzie - zestatywowanych i z tej odleglosci wygladalo to na EOSa 300D srebrnego... Fotografia o zmroku

Dzisiaj przeszedlem sie zgodnie z zasada, ze sie rozejrze za czyms co moge do puszki przykrecic.
                        Pierwsze wrazenie to to, ze mieszkam na wsi. Z obiektywami to tragedia. Troszke Canona jest. Ale nic ciekawszego. Jedna L (24-105). Poza tym raczej same starocie. Na pytanie o mozliwosc sprowadzenia i za ile (z czystej ciekawosci) 70-300 IS USM - to otrzymalem odpowiedz, ze po nowym dopiero.
                        Ciekawostka bylo to, ze na pytanie o "slawnego Tamronka ( w domysle 28-75 F2.8)" otrzymalem odpowiedz ze "sprzedaja obiektywy"...
                        Z rozmowy wynikalo, ze mechanika siada (!) ?
                        Ktos cos wie na temat? Spotkalem sie z wieloma uzytkownikami ale nigdy sie z tym nie spotkalem...
                        Lowy obiektywowe nie napawaja optymizmem...

pozdrawiam.
                        f.
                        Ostatnio edytowany przez fICHU; 3738.
                        7D, 30D, C17-40/4L, C24-105/4LIS, C70-300/4-5.6IS, T28-75/2.8, 580EX.II; KM DiMAGE Z3; Praktica L
                        Mój śmietnik

Komentarz

• thorin
                          Pełne uzależnienie
                          • 2005
                          • 1990

Zamieszczone przez fICHU
                          Ciekawostka bylo to, ze na pytanie o "slawnego Tamronka ( w domysle 28-75 F2.8)" otrzymalem odpowiedz ze "sprzedaja obiektywy"...
                          Z rozmowy wynikalo, ze mechanika siada (!) ?
                          Ktos cos wie na temat? Spotkalem sie z wieloma urzytkownikami ale nigdy sie z tym nie spotkalem...

Hej !

(z gory przepraszam za OT)

Za przeproszeniem g*wno prawda to byl prawdopodobnie "chłyt małketigowy" zeby Cie zniechecic, moj Tamron pochodzi z samego poczatku serii i nic w nim nie nawala, tzw hunting zdarza sie ale tylko w trudnych warunkach, zadnych problemow z elektronika.

pozdrawiam
                          Krzysiek

Komentarz

• Riccardo
                            Uzależniony
                            • 2005
                            • 691

Zamieszczone przez Roki
                            To ja też się pochwale!! ?Świat w obiektywie NG? i ?W OBIEKTYWIE? Hanny Marii Gizy
                            Zasugerowalem sie tym postem i zakupilem "W obiektywie" - musze polecic wszystkim, ksiazka jest rewelacyjna, nabralem zupelnie innego spojrzenia na moja fotografie. Ksiazka zdecydowanie nie jest dla onanistow sprzetowych, chyba ze jako lekarstwo - dziala w 100%
                            Pozdrawiam
                            Riccardo
                            --
                            Fuji & Ricoh

Komentarz

• merciful
                              Coś już napisał
                              • 2005
                              • 91

A mnie się dostało lampę 430 EX Kupa radochy była i testowania w wigilię. Domownicy trochę za to nosami kręcili
                              www.michalwieczorkiewicz.pl

Komentarz

• woyd
                                Początki nałogu
                                • 2005
                                • 488

Ja też się pochwalę - trochę nie do końca to prezent świąteczny, ale jest.

Wytropiłem w Niemczech tanio (805zł) lampę Sigma 500 DG Super, zamówiłem, rodzina miała zapłacić z firmowego, niemieckiego konta. Gdy przyniosłem należność w PLN - znalazłem ją kilka dni później na swoim koncie

Canon 5DmII + 40D + 24-70 f2.8 L + 17-40 L + 85 f1.2 L + 35mm f1.4 L + 70-200 f2.8 L + Tamron 28-75 + EF 50 f/1,4 II || Canon 580EX II + studyjne błyskotki 3000W || Blog || digart

Komentarz

Pracuję...