Kalendarz Canon Board z najlepszych fot.

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • b'Art
    Początki nałogu
    • 2005
    • 370

Kalendarz Canon Board z najlepszych fot.

Słuchajcie, mam co Wy na to - może jakiś konkursik na kalendarz z naszych fot i potem z tego oficjala CB za jakieś rozsądne pieniądze?

Adminowie podpowiedzcie jak zorganizować wybór zdjęć i głosowanie nad finałową 12 tka, potem pewnie drukowanie, a jeśli nie to każdy sam we własnym zakresie.

Any propozycje? Co Wy na to?
    • 2004
    • 8623

Może i to dobry pomysł. Kiedyś był konkurs na foto roku 2004, teraz widocznie czas na reedycję.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

Komentarz

• Nemeo
      Pełne uzależnienie
      • 2005
      • 1757

Dobry pomysł, każdy przedstawiłby swoją jedną fotkę, jako propozycję, później z tych wszystkich, wybralibyśmy 12 najlepszych - / 12 miesięcy/, i super kalendarz gotowy.

Komentarz

• b'Art
        Początki nałogu
        • 2005
        • 370

No i o to właśnie mi chodzi, jeśli wybierzemy zdjęcia mogę zająć się drukiem itp... co Wy na to? A może ktoś z Canonierów pracuje w druku, składzie itp. podpowie ceny format itp.? Chciałbym by kalendarz dobrze prezentował foty, spełiał także użytkowe funkcje.

Może jakiś serwer gdzie będzie można umieszczać foty do głosowania? Czy u nas na CB? Tomasz co o tym myślisz - pytam od strony technicznej.

Komentarz

• Tomasz Golinski
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 8623

Od strony technicznej to można na serwerze pewnie. Hazan testował jakąś galerię.

Jeśli o mnie chodzi, to mogłby być użyte foty z poprzedniego konkursu (w tym nie mam szans...)
          30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r

Komentarz

• nastier
            Uzależniony
            • 2005
            • 686

jesli chodzi o server - to ja moglbym uzyczyc swoj, ok 150-180mb by sie znalazlo

przeciez fotki, ktore bede zglaszane nie musza byc od razu w oryginalnych formatach, mozna je zmniejszyc, a dopiero po ogloszeniu wynikow autor przesle duzy plik. to chyba dosc rozsadne rozwiazanie, przyjmujac,ze np. 300 forumowiczow przesle swoje propozycje...

fotoblog

Komentarz

• b'Art
              Początki nałogu
              • 2005
              • 370

Zamieszczone przez Tomasz Golinski
              Od strony technicznej to można na serwerze pewnie. Hazan testował jakąś galerię.

Jeśli o mnie chodzi, to mogłby być użyte foty z poprzedniego konkursu (w tym nie mam szans...)
              Myśle, że trzeba będzie ograniczyć ilość fot na usera do max 2 szt, by przeglądanie nie było mozolne, i jakiś szybki skrypcik napisać by zaznaczać / wybierac podczas oglądania? Pomyślcie informatycy pls

Komentarz

• b'Art
                Początki nałogu
                • 2005
                • 370

Zamieszczone przez nastier
                jesli chodzi o server - to ja moglbym uzyczyc swoj, ok 150-180mb by sie znalazlo

przeciez fotki, ktore bede zglaszane nie musza byc od razu w oryginalnych formatach, mozna je zmniejszyc, a dopiero po ogloszeniu wynikow autor przesle duzy plik. to chyba dosc rozsadne rozwiazanie, przyjmujac,ze np. 300 forumowiczow przesle swoje propozycje...
                Zgadzam sie - jeśli chodzi o zmniejszanie to dobry pomysł. Może u Ciebie Nastier jakiegoś mirrora by sie forum nie zatykało podczas przeglądania zdjęć? Trzeba by zdążyć do 15-20 stycznia - potem już kalendarze nie mają chyba sensu. Jaka jest Wasza opinia?

Komentarz

• nastier
                  Uzależniony
                  • 2005
                  • 686

moze byc, jestem otwarty na propozycje
                  co do skryptu, to moze jakis zdolny i chetny programista by sie wychylil...
                  ja moge zamontowac jakis gotowy skrypt, np 4images (kazdy sie rejestruje, wrzuca fotke, moze ja opisac, od razu sa miniaturki, glosowanie odbywaloby sie poprzez dodanie komentarza do fotki)
                  mysle, ze rozmiar 800 na 600 pikseli do oceny zdjecia jest wystarczajacy..

fotoblog

Komentarz

• Nemeo
                    Pełne uzależnienie
                    • 2005
                    • 1757

Trzeba by zdążyć do 15-20 stycznia - potem już kalendarze nie mają chyba sensu.
                    Zgadzam się z tobą, całość musi byś zamknięta, góra do końca stycznia.

Komentarz

• Michal-Czuba
                      Zablokowany
                      • 2005
                      • 356

Jestem jak najbardziej za! Chętnie kupił bym taki kalendarz za jakieś przyzwoite pieniążki Co prawda ze swoimi zdjęciami nie mam czans, ale chętnie obejrzę piękne prace pozostałych forumowiczów.

Komentarz

• yogi-bear
                        Początki nałogu
                        • 2005
                        • 366

pomysl bardzo dobry! co do glosowanie to nie lepiej otworzyć wątek we zwykłą sondą w którym będą zdjęcia? Hm.. chyba musze wyjść w jakiś mały plener...

Komentarz

• Tomasz Golinski
                          Pełne uzależnienie
                          • 2004
                          • 8623

Zwykła sonda nie da rady, bo

1. tylko 10 punktów moze mieć
                          2. tylko jedną opcje można zaznaczyć

Komentarz

• hazan
                            Zasłużeni
                            • 2004
                            • 1719

Pomysł świetny , przygotujmy tylko jakiś rozsądny regulamin a kłopotami technicznymi będziemy martwić się póżniej.

Mowiąc o regulaminie mam na myśli regulamin selekcji zdjęć. Przydało by się tez wiedzieć ile kosztowało by zrobienie takiego kalendarza (bo chyba sobie zdajecie spraw że aby wyglądał on dobrze to tani nie będzie)
                            Pozdrawiam
                            Hazan
                            Canon-board.info www.pytamy.pl

Komentarz

• b'Art
                              Początki nałogu
                              • 2005
                              • 370

Zamieszczone przez hazan
                              Pomysł świetny , przygotujmy tylko jakiś rozsądny regulamin a kłopotami technicznymi będziemy martwić się póżniej.

Mowiąc o regulaminie mam na myśli regulamin selekcji zdjęć. Przydało by się tez wiedzieć ile kosztowało by zrobienie takiego kalendarza (bo chyba sobie zdajecie spraw że aby wyglądał on dobrze to tani nie będzie)
                              To mogę sprawdzić, kłopotem pewnie będzie nakład i format. Najdroższym etapem jest naświetlanie (trzeba przygotować materiał w Corelu) i to ma wpływ na cenę spory. Potem format! Jaki? A3, A4, ??????? Jaki layout? powinien byc taki by zdjęcia było widać a nie trzeba było sie domyślać co tam jest. No i faktura tu pewnie też będzie niezła jazda... mat, pół-mat, błyszczący itd. proponuje wszystkie te sprawy przegłosować demokratycznie. Trzeba by też zebrać deklaracje odnośnie ilości... no więc do boju!!!!!!! Dużo przed nami POMORZECIE ? TOWARZYSZE? (było już nie..?)

Komentarz

Pracuję...