Własny serwis "na Żytniej"

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Silent Planet
    Uzależniony
    • 2004
    • 832

Własny serwis "na Żytniej"

Hej!

Czasem zdarza się tak, że aparatowi coś się stanie i wymaga wizyty w serwisie. Jak działa "najlepsza polska" placówka na Żytniej to wie chyba każdy... Koszt diagnostyki i naprawy może być nieciekawy, szczególnie, gdy aparat już po gwarancji...

Jeden z moich korpusów zapadł na dziwną chorobę kółka trybów.
    W momencie, gdy działał już tylko jeden postanowiłem wziąć sprawy w swoje ręce.

Poniżej kilka fotek wykonanych przez pełnego ciekawości 11-letniego siostrzeńca uzbrojonwgo w PowerShota --> nie komentujcie kadrów :wink:

W sumie wyprawa wgląb eos'a była pouczająca.
    Nie była trudna, wystarczyło zgodnie z logiką pozbawiać korpus kolejnych elementów. A wystarczył do tego jeden malusi śrubokręcik...

Mój korpusik nie został do końca wyleczony, jedna z części kółka trybów jest już dość mocno zużyta i nie będzie działać tak jak powinna ( nie działa kilka trybów, zrobiłem tak, że tych mnie nie interesujących ). Bez wymiany się nie obejdzie, a ciekawy jestem czy taką część jestem w stanie dostać.
    Zobaczymy.

Ciekawostka - bez podłączonego do obwodu kółka aparat działa tylko w trybie manualnym. Czyli nawet poważne mechaniczne uszkodzenie tej części korpusu nie uniemożliwia wykonywania nadal zdjęć

Pozdrawiam... i czekam, kto będzie następny
    is SILENCE
    "Enjoy the silence."
    ---
    Wróciłem...!
    analog & digital / black & white / calm & easy...
  • Jac
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 4813

Zamieszczone przez Silent Planet
    Bez wymiany się nie obejdzie, a ciekawy jestem czy taką część jestem w stanie dostać.
    Zobaczymy.
    Kolega kiedys chcial wymienic migawke w minolcie - serwis powiedzial 300zl wymian 150 migawka... to on na to to ja poprosze sama migawke i sam sobie zminie... niesprzedajemy czesci uslyszal w odpowiedzi, to gdzie moge kupic migawke w PL i tu padlo stwierdzenie ze nigdzie... no to kumpel szybko napisal pismo do UOKIK ze minolta stosuje praktyki monopolistyczne... urzad nakazal sprzedaz migawki i nalozyl na minolte jakas kare... wiec jak ci nie beda chcieli sprzedac...to proponuje UOKIK
    Instagram

Komentarz

• Pikczer
      Pełne uzależnienie
      • 2005
      • 2578

Zamieszczone przez Silent Planet
      Jeden z moich korpusów zapadł na dziwną chorobę kółka trybów.
      W momencie, gdy działał już tylko jeden postanowiłem wziąć sprawy w swoje ręce.
      A po zlozeniu nie zostalo kilka czesci?

Komentarz

• ripek
        Pełne uzależnienie
        • 2005
        • 1486

Zamieszczone przez Jac
        Kolega kiedys chcial wymienic migawke w minolcie - serwis powiedzial 300zl wymian 150 migawka... to on na to to ja poprosze sama migawke i sam sobie zminie... niesprzedajemy czesci uslyszal w odpowiedzi, to gdzie moge kupic migawke w PL i tu padlo stwierdzenie ze nigdzie... no to kumpel szybko napisal pismo do UOKIK ze minolta stosuje praktyki monopolistyczne... urzad nakazal sprzedaz migawki i nalozyl na minolte jakas kare... wiec jak ci nie beda chcieli sprzedac...to proponuje UOKIK

Czy to zadziala jak bede chcial znalezc 5d za 2000zl ?
        Odpowiedzą ze "nigdzie" to ich zaskarże :grin: :grin: :grin:
        Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

Komentarz

• kami74
          Pełne uzależnienie
          • 2005
          • 1492

Ło matko, a gdzie matryca ???
          5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
          MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA

później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..

Komentarz

• Silent Planet
            Uzależniony
            • 2004
            • 832

Też szukałem, nie ma... wybrakowane badziewie jakieś
            is SILENCE
            "Enjoy the silence."
            ---
            Wróciłem...!
            analog & digital / black & white / calm & easy...

Komentarz

• thorin
              Pełne uzależnienie
              • 2005
              • 1990

ja balbym sie zesputego zenita ttl rozkrecic, choc tez to pewnie bylay pouczajaca wyprawa ale to... wydaje mi sie Silent ze przy odsprzedazy mozesz miec marudzenia i klopoty, ale i tak respect, mnie zatkalo

Komentarz

• bonk
                Uzależniony
                • 2005
                • 636

phii...
                jeszcze w podstawówce heliosa czy jupitera naprawiałem
                rozkręciłem go
                naprawiłem to co sie zacinało
                a potem go złożyłem do kupy

i co z tego że później juz nie ostrzył wcale

Komentarz

• thorin
                  Pełne uzależnienie
                  • 2005
                  • 1990

Bonk, mam material do znecania sie, stara TTL-ke i Heliosa 50mm mze zrobimy wlasny serwis przy browarze i szlugu i u wkleimy ?

Komentarz

• bonk
                    Uzależniony
                    • 2005
                    • 636

Zamieszczone przez thorin
                    Bonk, mam material do znecania sie, stara TTL-ke i Heliosa 50mm mze zrobimy wlasny serwis przy browarze i szlugu i u wkleimy ?
                    rozebrać coś albo kogoś to ja zawsze pierwszy
                    wchodzę w ten interes

wezmę swoje kombinerki oraz śrubowkręt

Komentarz

Pracuję...