Nagrać dźwięk

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • osasa
    Bywalec
    • 2005
    • 131

Nagrać dźwięk

Hmm, moje pytanie nie ma wspolnego nic z fotografią, ale moze ktoś mi pomoże: Jak moge nagrać na dysk dźwięk który słysze na przykład na stronie WWW, a ściągnąć go nie moge?
    Jeśli ktoś zadecyduje ze tego postu nie powinno być na tym forum, rozumiem, ale nie bardzoo mam gdzie indziej zapytać
    Pozdrawiam
    Camera Obscura/ Szkło powiększające x 2/ bambusowy statyw/ świczka+odblask z "pazłotka" - od czegoś trzeba zacząć :rolleyes:
  • Michal-Czuba
    Zablokowany
    • 2005
    • 356

start -> programy -> akcesoria -> rozrywka -> rejstrator dźwięku u mnie łapie i nie potrzebuję do tego mikrofonu przy głośniku

polecam ustawienie jakości CD - plik właściwości - zaawansowane.

To chyba najprostszy sposób, choć nie zawsze skuteczny

Komentarz

• Tomasz1972
      Pełne uzależnienie
      • 2005
      • 3042

Spróbowałbym zapisać stronę na dysk i w katalogu z elementami strony zobaczyć . Powinien się zapisać.

Komentarz

• Michal-Czuba
        Zablokowany
        • 2005
        • 356

Zamieszczone przez Tomasz1972
        Spróbowałbym zapisać stronę na dysk i w katalogu z elementami strony zobaczyć . Powinien się zapisać.
        Ale może być krucho, jeśli to np. strona flashowa

Komentarz

• osasa
          Bywalec
          • 2005
          • 131

Rejestrator dźwieku - łapie tylko przez mikrofon, lipna jakość, a zapisanie strony nic nie daje....
          Camera Obscura/ Szkło powiększające x 2/ bambusowy statyw/ świczka+odblask z "pazłotka" - od czegoś trzeba zacząć :rolleyes:

Komentarz

• Tomasz Golinski
            Pełne uzależnienie
            • 2004
            • 8623

kliknąć adblocka i zobaczyć, co to gra. albo obejrzeć na źródle strony. majac link sciagnac wgetem lub wpisac jako adres do przegladarki
            30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
            Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

Komentarz

• Michal-Czuba
              Zablokowany
              • 2005
              • 356

A to dziwne, mi rejestrator łapie też dźwięki z windowsa. Mój system to XP, a karta dźw. to jakiś szmelc wbudowany na płycie głównej

Komentarz

• KORD/EPKK
                Bywalec
                • 2005
                • 137

Mozesz jeszcze sprawdzic w plikach internetowych. c>Documents and settings>[katalog uzytkownika]>ustawienia lokalne (ukryty)>Temporary internet files>[nazwa pliku].mp3 lub .wma
                [katalog uzytkownika] - nazwa katalogu identyczna z nazwa zalogowanego uzytkownika
                Ale jesli to we Flashu to tak j/w nic z tego.
                pozdrawiam
                airliners.net
                50D + BG-E2 + 70D
                + 17-40 L USM + 50 f1.8 STM + 24-105 L IS USM + EF 100-400 L IS USM + Sigma 150-600 S + SpeedLite 430EX

Komentarz

• osasa
                  Bywalec
                  • 2005
                  • 131

Jak na razie żaden z Tych sposobów nie pomaga, a poza tym to jest własnei we flashu zrobione....

Komentarz

• Tomasz Golinski
                    Pełne uzależnienie
                    • 2004
                    • 8623

wejdz w ustawienia glosnosci, przelacz na ustawienia nagrywania i tam poklikaj troche z wyborem.
                    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
                    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

Komentarz

• KuchateK
                      Pełne uzależnienie
                      • 2005
                      • 4895

Podal bys link do tej strony to bylo by latwiej... A tak to zgadywanki.
                      ...

Komentarz

• szybki-pl
                        Bywalec
                        • 2007
                        • 130

Odp: Nagrać dźwięk

Polecam program Audacity

Komentarz

• Kolekcjoner
                          Obertroll
                          • 2006
                          • 18793

Odp: Nagrać dźwięk

A ja bym polecał sprawdzać kiedy ktoś zadawał pytanie .
                          Zamykamy tę archeologię .
                          "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                          Kapitan Wagner

Komentarz

Pracuję...