Kamera cyfrowa

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • vbel
    Bywalec
    • 2004
    • 130

Zamieszczone przez Diabeł
    Ja myślałem o czymś do 2,5 tys
    Witam

Tak jak do wyboru aparatu Canon polecam CB, to do wyboru kamery poleciłbym http://www.swiatobrazu.pl/forumwideo/ chyba wszystkiego się dowiesz jeśli chodzi o kamery.
    Poza tym ja polecam Panasonic'a trójprzetwornikowego. Jedną z jego zalet jest dobra jakość obrazu przy słabym oświetleniu.

Pozdrawiam

Komentarz

• Diabeł
      Początki nałogu
      • 2004
      • 360

Zamieszczone przez TommyTheCat
      jesli chcesz wiecej poczytac to polecam:

jest tam odpowiedni dzial
      dzięki o takiego forum szukałem :-D
      Moje zdjęcia
      Fotografia Przyrodnicza

Komentarz

• Krakers
        Początki nałogu
        • 2004
        • 467

Poasiadam sony dcr vx 2000 jest idealna i bardzo czula kamerka ktora pieknie oddaje kolorki w slabym swietle bez ziarna pozdrawiam
        1 Ds mark III 17-40L . 24-70L, 70-200 IS 2,8 , 85f1,2 II 580EXII

Komentarz

• gietrzy
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 5727

Ja polecam trzy poziomy:

1. Panasonic GS-400 - nie do pobicia stosunek cena/jakość
          2. Sony VX-2100
          3. 1080i, ale z progressive cośtam

4. 85L i dać SE spokój z kamerą ;-)
          the silence is deafening

Komentarz

• Smaczny
            Bywalec
            • 2005
            • 149

Zamieszczone przez Diabeł
            Ja myślałem o czymś do 2,5 tys., a centa tego panasonica to ponad 6000,
            Cena Panasonica NV-GS400 to 4700zł - nowy z roczną gwarancją (poszukaj np. wśród sklepów oferujących przez Allegro)

Komentarz

• siudym
              Pełne uzależnienie
              • 2006
              • 2249

Odmladzam temat stary juz nieco

Ostatnio takze mialem dylemat jaka kamerke kupic. Cena do 2K. Raczej zdecydowanie MAX 2K bez kombinowania i dokladania pieniedzy. Po wielu lektuerach w necie zdecydowalem sie na Szajsunga VP-HMX20C, glownie dlatego, ze moja kamerka koniecznie musiala miec jakis tryb slow motion min 200-300fps... Mialem kupic wczesniej Casio EX-F1 jednak ceny wysokie, licytowalem jeden okaz do 2K ale przegralem... Samsung wersja pal ma slow motion 448x336 w 250fps, wersja ntsc ta sama rozdzielczosc ale w 300fps. Kamerka rejestruje obraz wlasnie w tylu klatkach, ale juz pliki maja zmienione w naglowku na 50 lub 60fps (5x 50fps i 5x60fps - pal/ntsc). Nagrywane progresywnie, bo np. kamerki sony maja w interlace slowmo.

Kamera naprawde swietna, znajomy ma Canona HG20 i ogladajac filmy z samsunga twierdzi, ze ma zdecydowanie lepsza kolorystyke, zreszta w necie jest sporo opini o tej kamerce mowiace o jej swietnych kolorkach. Kamera swietnie sobie radzi w slabym oswietleniu, nagrywa fullhd progresywnie 1080p w 25 fps, interlace 1080i w 50fps, tryb PAL 576p w 50fps i slow motion. Format plikow to MP4 - czy zle, czy dobrze. Jak dla mnie super, bo format bardzo latwo sie konwertuje (przynajmniej wg mnie), najprostrze darmowe konwertety lykaja go bezproblemowo. Dodatkowo pliki z kamerki od razu swietnie odpala XBOX360 bez konwertowania, kombiniwania z formatem.

Kilka sampli - akurat filmy pokazujace tryb TELE MACRO:

http://www.youtube.com/watch?v=uYHCW4bKQb0 slowmo. Ze wzgledu na rozdzialke raczej ciekawostka, jednak ostatecznie dajaca sporo zabawy

Komentarz

• Vitez
                zło konieczne
                • 2004
                • 19804

Zamieszczone przez vbel
                Tak jak do wyboru aparatu Canon polecam CB, to do wyboru kamery poleciłbym http://www.swiatobrazu.pl/forumwideo/ chyba wszystkiego się dowiesz jeśli chodzi o kamery.
                Takie małe przypomnienie by uzasadnić zamknięcie wątku.

Komentarz

Pracuję...