Bardzo Dobry Skrypt Galerii Zdjęć

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • nastier
    Uzależniony
    • 2005
    • 686

Bardzo Dobry Skrypt Galerii Zdjęć

zauwazylem, ze niektorzy forumowicze maja problem z umieszczaniem swoich zdjec w sieci, a konkretnie z doborem skryptu.

i wlasnie dlatego, pomyslalme sobie, ze moge podzielic sie z Wami skryptem,ktorego ja uzywam!

w instalacji skrypt jest banalnie prosty - zadnych baz danych, wystarczy skopiowac pliki na sevra.
    nastepnie tworzymy katalogi, a ich nazwy beda nazwami kategorii w naszej galerii.
    do pliku galeria.php (tak go sobie teraz przykladowo nazwalem) wklejami pliki z wyswietleniem nazw kategorii i miniator)
    zdjecia mozemy uploadowac z www,ale jest limit do 5,wiec raczej ftp.

fotki otwieraja sie w nowych okienkach, ale jesli ktos chce, to moze sobie to zmienic (az takie trudne dla kogos kto zna php to nie jest)
    skrypt automatycznie tworzy miniatury, do ktorych mozemy (w zasadzie musimy,ale da sie to ominac tworzac 'puste' pliki) dorsyowac obramowanie,zeby wszystko ladnie sie komponowalo.

takowy skrypt znajduje sie na moim portfolio:

jesli ktos jest zainteresowany, to pisac i przesle wszystko pieknie spakowane zipem

fotoblog
  • Tomasz Golinski
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 8623

Ee, bardzo dobry to jest skrypt Muflona, gdy już go się stuninguje :>

Edit: Na Twojej stronie nie wyświetlają mi się zdjęcia, tylko w nowej zakładce wyskakuje jeszcze jedna kopia strony z thumbami...
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

Komentarz

• nastier
      Uzależniony
      • 2005
      • 686

Zamieszczone przez Tomasz Golinski
      Ee, bardzo dobry to jest skrypt Muflona, gdy już go się stuninguje :>

Edit: Na Twojej stronie nie wyświetlają mi się zdjęcia, tylko w nowej zakładce wyskakuje jeszcze jedna kopia strony z thumbami...
      mozna printa na maila bo nie wiem o co chodzi

fotoblog

Komentarz

• Tomasz Golinski
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 8623

na princie nic nie zobaczysz raczej.

wchodzę w http://www.nastier.org/photo.php Wyswietlaja sie thumby w ramkach. Jak klikne na thumb, to w nowej zakladce przegladarki otwiera sie jeszcze raz ta sama strona. Zdjecie sie nie pojawia.
        30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r

Komentarz

• nastier
          Uzależniony
          • 2005
          • 686

na princie nic nie zobaczysz raczej.

wchodzę w http://www.nastier.org/photo.php Wyswietlaja sie thumby w ramkach. Jak klikne na thumb, to w nowej zakladce przegladarki otwiera sie jeszcze raz ta sama strona. Zdjecie sie nie pojawia.
          jaka masz przegladarke ?

fotoblog

Komentarz

• Tomasz Golinski
            Pełne uzależnienie
            • 2004
            • 8623

Aa, już wiem, o co chodzi. Twój skrypt wymaga JavaScriptów, które mam domyślnie wyłączone.

Komentarz

• nastier
              Uzależniony
              • 2005
              • 686

Aa, już wiem, o co chodzi. Twój skrypt wymaga JavaScriptów, które mam domyślnie wyłączone.
              no java jest...

a z java dobrze dziala ?

fotoblog

Komentarz

• Tomasz Golinski
                Pełne uzależnienie
                • 2004
                • 8623

Chyba tak, ale nie miałem dość cierpliwości do popupów, żeby dobrze sprawdzić

Komentarz

Pracuję...