Snooker

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • muflon
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 6763

Zamieszczone przez adwent
    tak - moim zdaniem to b. medialny sport- zwłaszcza z komentowaniem pary: Rafała Jewtucha i Przemka Kruka na Eurosporcie PL- nie wiem czy masz dostęp.
    Eee, mi komentarz w ogóle niepotrzebny. Wystarcza stukot bil, brawa publiczności i głupie miny O'Sullivana ;-)
    zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• KMV10
      Pełne uzależnienie
      • 2005
      • 2320

stary - tu jesteś w błędzie. Jednym z warunków dobrego snookerzenia jest przygotowanie kondycyjne. Spróbuj postać przy stole chociaż 3-4 godzinki ( a zawodowcom zdarza się to dłużej i to do późnych godzin nocnych). Dlatego np. były mistrz świata Piter Ebdon - jeden z większych snookerowych flegmatyków - pływa dziennie ileś tam kilometrów, trenuje na siłowni. Inni snookerzyści trenują np. boks. Jakiś czas temu nawet miał miejsce pojedynek bokserski między dwoma snookerzystami- Markiem Kingiem i młodym Australijczykiem Quintenem Hannem. Więc jeśli ktoś poważnie myśli o snookerze - nawet o polskim rankingu - musi dbać o zdrówko i kondychę.
      Nie sądzę, żebym był w błędzie, gdyż ja nie piszę o zawodowcach - tylko o nas przeciętnych amatorach.
      Wiesz tegoroczny finalista konkursu Chopinowskiego także ćwiczył nie tylko na fortepianie. Natomiast amator snookerowiec może koncentrować się na staniu za stołem i ma typową polską marną kondycję.
      Czyli do biegania, skakania i jeżdzenia na rowerze
      A Ty co robisz dla polepszenia swojej kondycji? Jak coś robisz to już dobrze. Jeśli nic to czas najwyższy coś robić.

Komentarz

• SenK
        Bywalec
        • 2005
        • 239

No snookera tez lubie oglądać.. Pograć nie ma gdzie.. chyba, że na WP
        Canon..

http://senkowski.pl
        https://www.facebook.com/bartlomiej.senkowski

Komentarz

• Pietro
          Bywalec
          • 2005
          • 132

Snooker to niby taka nudna gra a moi dwaj synowie (7 i 8 lat) ogladaja namietnie ze mna i mamą rozgrywki na EuroSporcie. I nawet komentuja w miare do rzeczy. Czyli co? Snooker zawital pod strzech i gromadzi przed telewizorem cale rodziny
          Idzie Panie nowe....

Komentarz

• adwent
            Coś już napisał
            • 2005
            • 60

napisał muflon :
            Cytat:
            Napisał adwent
            mógłby się wreszcie nauczyć angielskiego)

Niech nawet nie próbuje! Dla mnie jego polsko-angielskie tłumaczenia (i reakcje publiczności na nie) to połowa zabawy z oglądania takiej imprezy
            oraz:
            napisał muflon:
            Eee, mi komentarz w ogóle niepotrzebny. Wystarcza stukot bil, brawa publiczności i głupie miny O'Sullivana
            Jeśli tak - to komentarz Jewtucha i Kruka na pewno by Ci się spodobał.:-D
            EOS 50 E +Grip, EOS 350d+BG-E3, EFS 18-55, EF 50 f/1.8 II , EF 75-300 f/4-5.6 USM IS , Flektogon 20 f/2.8, 550 EX, CF 1GB,
            Apacer cd 211, Kiev 88 TTL z obiektywami, Lowepro 400 AW, Photo Trekker Classic, Manfrotto 455 B, 479-4B

Komentarz

• adwent
              Coś już napisał
              • 2005
              • 60

napisał KMV10:
              Czyli do biegania, skakania i jeżdzenia na rowerze
              A Ty co robisz dla polepszenia swojej kondycji? Jak coś robisz to już dobrze. Jeśli nic to czas najwyższy coś robić.
              kurcze - nie jesteś chyba nauczycielem WF-u?
              Ale oczywiście masz rację- o kondycję powinniśmy dbać (jednak także snookerzyści amatorzy nie muszą się przecież koncentrować tylko na jednym). W ramach usprawiedliwienia: dziś siedząc za kółkiem przejechałem ponad 500 km i po powrocie do domu pojechałem jeszcze na basen na Warszawiankę (choć bez bicia przyznaję, że nie miałem już dużo siły na pływanie)
              EOS 50 E +Grip, EOS 350d+BG-E3, EFS 18-55, EF 50 f/1.8 II , EF 75-300 f/4-5.6 USM IS , Flektogon 20 f/2.8, 550 EX, CF 1GB,
              Apacer cd 211, Kiev 88 TTL z obiektywami, Lowepro 400 AW, Photo Trekker Classic, Manfrotto 455 B, 479-4B

Komentarz

• adwent
                Coś już napisał
                • 2005
                • 60

napisał SenK:No snookera tez lubie oglądać.. Pograć nie ma gdzie.. chyba, że na WP
                oj - na wp jest fatalnie. Polecam www.flyordie.com (niezbyt realnie opracowana jeśli chodzi o nadawanie rotacji bili białej oraz siłę uderzenia, natomiast można się tu uczyć widzenia kątów - 3d), oraz http://www.isnooker.net (tu nie ma 3d więc widzenia kątów się nie nauczymy, natomiast gra bardzo dobrze oddaje realne zachowanie się białej bili po uderzeniu z różnymi kombinacjami rotacji i siły uderzenia)

Komentarz

• SenK
                  Bywalec
                  • 2005
                  • 239

oj - na wp jest fatalnie. Polecam www.flyordie.com (niezbyt realnie opracowana jeśli chodzi o nadawanie rotacji bili białej oraz siłę uderzenia, natomiast można się tu uczyć widzenia kątów - 3d), oraz http://www.isnooker.net (tu nie ma 3d więc widzenia kątów się nie nauczymy, natomiast gra bardzo dobrze oddaje realne zachowanie się białej bili po uderzeniu z różnymi kombinacjami rotacji i siły uderzenia)
                  O dzięki, dzięki na pewno zajrze
                  Canon..

http://senkowski.pl
                  https://www.facebook.com/bartlomiej.senkowski

Komentarz

• Kuzio
                    Dopiero zaczyna
                    • 2004
                    • 18

Zamieszczone przez Tomasz Golinski
                    u mnie w mieście pewnie nie ma :/
                    50D