Latawiec i G6 :) Kosmos ! :)

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • iczek
    Uzależniony
    • 2004
    • 711

Latawiec i G6 :) Kosmos ! :)

Niezle jaja za 10.000zl

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=69611368
    FotoPropaganda - blog tylko o dobrej fotografii
    Ptaki
    Portrety
    Pejzaż
  • mxdanish
    Uzależniony
    • 2005
    • 632

Bo trzeba mieć fantazję i pieniądze
    5DmII/BG-E6 + 1DmIII | EF 17-40/4 L | EF 28/1.8 | EF 50/1.4 | EF 85/1.8 | EF 70-200/2.8 L
    RS-80N3 | Speedlight 580 EX II + Sigma EF-500 DG Super | Manfrotto 055CLB + 141RC

Komentarz

• bonk
      Uzależniony
      • 2005
      • 636

kiedys tez chcialem cos takiego zmajstrowac
      tyle ze z balonami i analogiem jakims
      nawet prace rozgrzebalem nad zdalnym spustem
      ale jakos spalilo na panewce

Komentarz

• birez
        Uzależniony
        • 2005
        • 609

Heh, kiedys na jakiejs stronce (tak dawno ze linka na Chiny Ludowe nie wygrzebie) widzialem opis (wraz z fotkami) jak koles zbudowal podobny zestaw z jakiegos cyfrowego kompaktu + ustrojstwa (papier, czy styropian, czy cus - skleroza) ktorym to okrecil w celach amortyzacji i chyba jeszcze ze spadochronu.
        Calosc wystrzelil w powietrze.
        Jakies zdjecia to nawet zrobilo ale strone konczylo zdanie +/- w tym stylu: "Obecnie zbieram fundusze na nowy aparat"

Wole jednak zdjecia naziemne.

Komentarz

• kami74
          Pełne uzależnienie
          • 2005
          • 1492

To ja może nie o lataniu aparatów ale o sztuce pokrewnej. Bardzo dawno temu z kolega bardzo chcielismy zrobic zdjęcie naszej koleżance nago. Kolezanka mieszkała w 10-pietrowym bloku na 3 pietrze. Zmajstrowaliśmy ze Smieny, ołówka, gumki recepturki, i oczywiście kupy sznurka ustrojstwo do takich ujęć. kolega z lornetką i latarką siedział na dachu na przeciwko, a ja z całą maszyną na dachu bloku właściwego. Latarka służyła do dawania mi znaków kiedy aparat znajdzie się na odpowiedniej wysokosci tj. przed oknem koleżanki, a później inny sygnal tą latarką miał mi dać znać że stoi "nago' w polu widzenia obiektywu i wtedy ja miałem uruchomić odpalanie migawki. Z systemu zdalnego odpalania migawki z gumki i ołówka jestem dumny do dzisiaj . Muszę wam powiedzieć, że prawie wyszło tyle, ze aparat sie tak bujał, że żadan dzisiejszy IS by nie pomógł. No i kolezanka nie była nago tylko w piżamce. Mmmm.... stare dobre czasy
          5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
          MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA

później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..

Komentarz

• Czacha
            fotograf
            • 2004
            • 4868

ciekawe co sie stanie jak wiatru braknie :rolleyes:
            https://www.piotrczechowski.pl

Komentarz

• Polaco
              Pełne uzależnienie
              • 2005
              • 1135

Zamieszczone przez Czacha
              ciekawe co sie stanie jak wiatru braknie :rolleyes:
              Wtedy wlasciciel takiej zabawki poczuje co to znaczy slowo grawitacja
              Canon 20D + kit, Tamron 28-75 F/2.8, Canon 70-200 F/4, w planach cala reszta
              Troche moich knotow

Komentarz

Pracuję...