Tematyka slubna:)

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Polanin
    Bywalec
    • 2009
    • 104

Ze ślubnych najlepsze są te:

Komentarz

• Ernest_DLRS
      Pełne uzależnienie
      • 2007
      • 1216

Ja miałem hehe... przyjemność... pracować w zakładzie foto (małe studio), którego szef zajmował się głównie fotografią kościelną, śluby, chrzty, komunie, et cetera... Oczywiście sprzęt wypas, może nie najlepszy do ślubów akurat, ale napewno dający wiele możliwości. 1DmkIII, 24-70L, kilka lamp Speedlite, zero talentu Począwszy od tego, że w ciemnych kościołach była totalna kiszka bo zoom mimo wszystko troche za ciemny a lampą doświetlane tragicznie, na pałe, bez pomyślunku (a propos - szef stwierdził kiedyś, że po co mu w sumie tak jasne szkło jak 24-70L, że chyba zamieni na 24-105 ) Kadry totalna amatorka, brak jakiegoś "flow" w tych zdjęciach, bez emocji, bez tego "czegoś" co cechuje dobrą fotografię ślubną. Potem musiałem siedzieć godzinami w Photoshopie. To było moje główne zajęcie w tym studiu. Poprawiania było naprawdę DUŻO.
      Kiedyś pojechałem na jeden plener jako drugi fotograf, ze swoim 30D, Sigmą 30mm i nastawieniem że "pokażę człowiekowi jak powinny wyglądać zdjęcia ślubne". Mimo mego małego stażu jeszcze w tej dziedzinie, zrobiłem bardziej klarowne, poprawnie naświetlone fotografie, niż szef swoją jedynką i 24-70...
      Koleszka robi zwyczajnie to ujmując tandetne zdjęcia, przypadkowe pstryki. To tak jakby pokazać amatorowi jak obsługiwać 1D, dać mu go i niech robi zdjęcia. A co wyjdzie to każdy się domyśla.
      Co gorsza w sezonie człowiek miał (kiedy tam pracowałem) sporo klientów, ludzie przed ślubem nieraz pół roku czy wcześniej przychodzili, mówili że szukają, oglądali fotografie i decydowali się na tego fotografa... Widząc jaka tandeta.
      Pokazuje to tylko, że niestety ludziom brak gustu i, że jest masa chętnych na tego typu zdjęcia. Wystarczy dobra gadka z kilkoma "profesjonalnymi" pojęciami, a przeciętny Kowalski będzie oczarowany tym "profesjonalnym" podejściem do klienta, więc i stwierdzi, że "tak wyglądają prawdziwe zdjęcia ślubne" oglądając tandetne portfolio
      FF + S24EX | S50EX | H58/2 | H85/1.5
      APSC + 18-55is | 70-300vc

kiedyś: C 400D > N D700 > C 30D > C 5D > C 40D | S20/1.8, S30/1.4, 85LmkII, 70-200L/2.8

Komentarz

• kucza21
        Uzależniony
        • 2007
        • 518

2 lata praktyk w największym Salonie Fotograficznym w Tychach - http://salonfoto.com/galeria.html#Re...0-%20%C5%9Alub

Atelier
        600,00 zł
        (sesja - 12 ujęć)

Przeczytajcie również zakładkę " o nas "

W Anglii też masakrycznie dużo tego jest.

A teraz możecie mi zazdrościć ! Hah !
        Autoportret

Ostatnio edytowany przez kucza21; 11320. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• AMMarshall
          Uzależniony
          • 2009
          • 671

Zamieszczone przez kucza21
          2 lata praktyk w największym Salonie Fotograficznym w Tychach - http://salonfoto.com/galeria.html#Re...0-%20%C5%9Alub
          Niezłe...
          Kucza21, miałeś tam 2 lata praktyki?

Atelier
          600,00 zł
          (sesja - 12 ujęć)
          Przeczytajcie również zakładkę " o nas "
          W Anglii też masakrycznie dużo tego jest.
          A teraz możecie mi zazdrościć ! Hah !
          Autoportret

Permission Denied!
          Adam Marczak Marshall
          Moje fotki na CB: Człowiek/Portret | Galeria ogólna

Komentarz

• michal_sokolowski
            Pełne uzależnienie
            • 2005
            • 1159

czy nie jest tak że jak linkujecie do tych badziewnych stron z badziewną fotografią to podwyższacie tym artystom wyniki w wyszukiwarce google ?

tak sobie tylko pomyślałem.
            moja fotografia ślubna oraz dziecięca i kobiet na CB - zapraszam!

Komentarz

• Blindseeker
              Uzależniony
              • 2006
              • 522

Zamieszczone przez michal_sokolowski
              czy nie jest tak że jak linkujecie do tych badziewnych stron z badziewną fotografią to podwyższacie tym artystom wyniki w wyszukiwarce google ?

Najprawdopodobniej

Komentarz

• kucza21
                Uzależniony
                • 2007
                • 518

Zamieszczone przez AMMarshall
                Niezłe...
                Kucza21, miałeś tam 2 lata praktyki?

Permission Denied!
                Tak, miałem 2 lata praktyk - Matowy/Błyszczący ? Siedziałem w ciemni jak szczur i w sumie fajnie mieć jest takowe doświadczenie. Kiedyś ten zakład naprawdę nieźle funkcjonował. Teraz za każdym razem jak zajrzę tam, to chyba cienko piszczą tam.

Dodałem swój autoportret z takiego Atelier , ale widocznie nie zostało zaakceptowane na serwerze :P

tak sobie tylko pomyślałem

Chyba nie odczuwasz jakiejkolwiek konkurencji ?

Komentarz

• AMMarshall
                  Uzależniony
                  • 2009
                  • 671

Tak, miałem 2 lata praktyk - Matowy/Błyszczący ? Siedziałem w ciemni jak szczur i w sumie fajnie mieć jest takowe doświadczenie. (...)
                  Tak sobie pomyślałem, że masz cholerne szczęście, że Ciebie niczego tam nie nauczyli!!!
                  Adam Marczak Marshall
                  Moje fotki na CB: Człowiek/Portret | Galeria ogólna

Komentarz

• Pikczer
                    Pełne uzależnienie
                    • 2005
                    • 2578

Zamieszczone przez michal_sokolowski

Moze i jest, ale mnie nawet nie tknelo, zeby gdzies klikac

Komentarz

• michal_sokolowski
                      Pełne uzależnienie
                      • 2005
                      • 1159

Zamieszczone przez Pikczer
                      Moze i jest, ale mnie nawet nie tknelo, zeby gdzies klikac
                      Pikczer nie musisz klikać na te linki....
                      Wystarczy że ktoś zamieści tutaj linka - wyszukiwarka google skanuje sieć
                      i jak spotka ten link na często odwiedzanej stronie to wpływa to na wynik danej strony z linka na pozycję w google.
                      Im więcej linków na różnych stronach tym lepiej dla danej strony z linka.
                      To jest główny czynnik który wpływa na wynik google.

Myślę że podobnie jest ze stopkami użytkowników canon-board - jeśli jest tam adres www a użytkownik ma ogromną ilość postów to dla google jest to istotne.
                      moja fotografia ślubna oraz dziecięca i kobiet na CB - zapraszam!

Komentarz

Pracuję...