Chciałem się pochwalić ;)

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Parteq
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 1159

Chciałem się pochwalić ;)

Hej

Rok temu w marcu zaczynalem przygode z A310, obecnie patrze przez wizjer trabanta i wciąż się uczę, uczę, uczę.

Jedno z moich zdjęc;

Spotkało się z zainteresowaniem i wylądowało ostatecznie z pewnymi zmianami na okładce grupy "Albion".

Ponieważ to pierwszy raz kiedy ktoś "namacalnie" docenił moją fotografię
    to się w związku z tym cieszę i chwalę ;-)

Pozdrawiam
    Parteq

Portrety | Slubne | Facebook | Warsztaty
  • mxdanish
    Uzależniony
    • 2005
    • 632

Gratulacje!!!
    Nie dziwie się że się chwalisz
    5DmII/BG-E6 + 1DmIII | EF 17-40/4 L | EF 28/1.8 | EF 50/1.4 | EF 85/1.8 | EF 70-200/2.8 L
    RS-80N3 | Speedlight 580 EX II + Sigma EF-500 DG Super | Manfrotto 055CLB + 141RC

Komentarz

• Venio
      Pełne uzależnienie
      • 2005
      • 1084

Też gratuluje

Komentarz

• PALOMBO
        Bywalec
        • 2005
        • 136

no no jest czym się chwalić !!
        GRATULUJE
        20D , latarka i jakieś szkło

Komentarz

• Andee
          Uzależniony
          • 2005
          • 503

Super
          Czarna puszka i gruszka... www.andee.nwz.pl

Komentarz

• negatyv
            Bywalec
            • 2005
            • 109

Szczerze gratuluje !
            Canon Rulezzz

Komentarz

• gonzo44
              Pełne uzależnienie
              • 2005
              • 1304

Gratulacje!
              napisz cos wiecej jak to sie odbylo, ktos zobaczyl zdjecie na plfoto? Opowiedz nam swoja historie. ;-)
              Moje zdjęcia na CB

Komentarz

• gr86
                Początki nałogu
                • 2005
                • 328

gratulacje również odemnie, oby tak dalej

Komentarz

• ags
                  Bywalec
                  • 2005
                  • 185

Gratulacje!
                  puszka, szkieko i błyskotka

Komentarz

• Parteq
                    Pełne uzależnienie
                    • 2004
                    • 1159

Zamieszczone przez gonzo44
                    Gratulacje!
                    napisz cos wiecej jak to sie odbylo, ktos zobaczyl zdjecie na plfoto? Opowiedz nam swoja historie. ;-)
                    "opowiedz nam woja historie" haha

A bylo to tak..
                    Bo w sumie troche zamieszania bylo;

Dawno temu w lipcu tego roku bylem od miesiaca w podrozy po europie, dzien pamietam bardzo dobrze; siedzialem w gatkach spocony w mieszkaniu gdzies w centrum Barcelony. Byl srodek dnia, jakies czterdziesci stopni wcieniu. Sprawdzalem poczte i bach! Mail z pytaniem czy zgodze sie na wykorzystanie mojego zdjęcia na okładke nowej płyty zespolu Albion.

"Just like that!"

Powiem szczerze (nie ma to jak wiara w siebie.. haha) ze przez pierwsze kilka sekund wpadlo mi do glowy ze plfoto.com zaczelo rozsylac spam.
                    No ale po nastepnym mailu - juz ze szczegolami - zaczelismy ustalac konkrety.
                    Znalezli zdjecie na fotogalerie.pl.
                    Byl tylko maly problem.. Bo chcieli rawa, albo cos w sporych rozmiarach nad czym mogliby sie pobawic - wstawienie innego zdjecia w drzwiach i okienku po prawej.
                    No a oryginal zostal u kumpla razem z innymi zdjeciami w Polsce - zgrany na zewnetrznym dysku i zalegal gdzies w szafie (przed wyjazdem czyscilem lapka zeby miec jak najwiecej przestrzeni na nowe foty).
                    Pomyslalem i napisalem do Albiona - ze zaden problem, poprosze przyjaciela o przeszukanie dysku i jak znajdzie to podesle. Zostalo jakies trzy tygodnie do dnia tloczenia ich plyty wiec spoko...
                    Pozniej juz mailujac z kawiarenek (mialem wifi, ale o kant d.. to rozbic) od Madytu, przez Granade, Gibraltar, Maroko i Lisbone ustalalismy ze jest kiszka.. Bo kumpel nie moze odpalic dysku, podobno odlaczajac od mojego lapka - nie moze dysku "zobaczyc" juz zaden inny komputer. No a lapek u mnie.. Zamieszanie, smutek, bo napisali ze potrzebuja jednak wiekszy format. Ze w takim razie wybiora inne foto. Ja im na to (tu troche walczylem o miejsce na okladce ;-) ) ze ja tam sie nie znam, ale to co maja jest niezlej jakosci i chyba na okladke wystarczy? (co za argumenty? Nie? ;-) )

Koniec koncow - nic lepszego niz na fotogalerie.pl i plfoto nie znalezlismy, a na ostatnie maile z konca sierpnia juz nie odpowiadali. Po powrocie do kraju, jakos na poczatku wrzesnia zapytalem raz jeszcze - jaki projekt na okladke wybrali, no bo jasne ze nie dostali ode mnie wiekszego formatu, wiec sie nie gniewam ;-)
                    Dostaje odpowiedz ze wszystko super, okladka juz sie tloczy z moim zdjeciem, na samym cd jest rowniez zdjecie - nawet oryginal bez przerobek - i ze wszystko wyszlo bardzo fajnie.
                    Plyta wlaśnie lezy obok mnie, dostalem egzempl. dla siebie, nazwisko w srodku z imieniem jest (a co! Poza zachowaniem praw autorskich do zdjecia to byl drugi warunek ;-) Booże, to ja stawialem warunki ?)

No i teraz jest ogromna satysfakcja, muzycznie nie sa mi bliscy, ale zapewne swoje grono fanow maja. Plyta wyszla zdaje sie w nakladzie 1000 egz.

Dziekuje za gratulacje,
                    to mile,

Pozdrawiam,
                    Parteq

Komentarz

• gonzo44
                      Pełne uzależnienie
                      • 2005
                      • 1304

urzekła mnie Twoja historia... :P ;-)
                      Super, tylko pozazdroscic. Jeszcze raz gratuluje!
                      Czyli o pieniadzach nie bylo mowy, jedynie prawa autorskie zostawiles sobie.
                      Moje zdjęcia na CB

Komentarz

• Parteq
                        Pełne uzależnienie
                        • 2004
                        • 1159

Zamieszczone przez gonzo44
                        urzekła mnie Twoja historia... :P ;-)
                        Super, tylko pozazdroscic. Jeszcze raz gratuluje!
                        Czyli o pieniadzach nie bylo mowy, jedynie prawa autorskie zostawiles sobie.
                        Nie, o pieniadzach rozmowy nie bylo. Ja z takim tematem nie wychodzilem bo sama mysl o posiadaniu swojego zdjecia na okladce czyjejs plyty wywolywala u mnie wypieki na twarzy. Albion zaznaczyl tylko w jakims z ostatnich maili, ze w sytuacji gdyby odniesli "finansowy sukces" to nie zapomna i o mnie. Ale szczerze mowiac jakos o tym nie mysle, to nie taki format zespolu (niczego im nie umniejszajac) bardziej mnie cieszy ze byli w audycji trojkowej Piotra Kosinskiego, no i pojawia sie w listopadowym "Teraz Rock".
                        A prawa autorskie - tak, te sobie zostawilem, druga strona sama to zaproponowala w pierwszym liscie.

Pozdrawiam,
                        Parteq

Komentarz

• Vitez
                          zło konieczne
                          • 2004
                          • 19804

Zamieszczone przez Parteq
                          A prawa autorskie - tak, te sobie zostawilem, druga strona sama to zaproponowala w pierwszym liscie.
                          Nie miales innego wyboru gdyz prawa autorskie sa niezbywalne. Tylko prawo majatkowe moze byc odsprzedawane/oddawane itp.

Komentarz

• Algier
                            Bywalec
                            • 2004
                            • 234

G R A T U L A C J E !
                            M50 | EF-M 22 | EF-M 15-45 | Canon Mount adapter EF-EOS M
                            20D | EF-S 18-55 | T 28-75/2.8 | EF 50/1.8 | EF-S 60/2.8 macro | EF 70-200/4L
                            580EXII​
                            055XPROB | 488rc2

Komentarz

• Kubaman
                              Pełne uzależnienie
                              • 2004
                              • 4709

Zamieszczone przez Vitez
                              Nie miales innego wyboru gdyz prawa autorskie sa niezbywalne. Tylko prawo majatkowe moze byc odsprzedawane/oddawane itp.
                              ??? pewnie to kwestia definicji, ja się tym nie interesuję, ale trochę się zdziwiłem. Czy napisanie np. przewodnika turystycznego i oddanie go w dyspozycję wydawnictwu nie jest zrzeknięciem sie praw autorskich (oczywiście opłaconym :-) )
                              www.jakubszyma.pl

www.szyma.com

Komentarz

Pracuję...